درشش ماه نخست:
۱۶۴ دادخواست کارگری و کارفرمایی در منطقه آزاد ماکو رسیدگی شد
مدیر کار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: ۱۶۴ فقره دادخواست کارگری و کارفرمایی از ابتدای سال جاری در هیاتهای تشخیص این مدیریت رسیدگی شد.
به گزارش "جهان اقتصاد" علی قاسم پور در گفت و گو با پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو در تشریح اقدامات ۶ ماهه این مدیریت افزود: دراین مدت ۵۹ میلیارد ریال حقوق کارگران از طریق هیات رسیدگی استیفا شده است.
وی با بیان اینکه تعداد ۲۴۶ جلسه رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمائی درشش ماهه نخست سال جاری برگزار گردیده بیان داشت: این اقدام منجربه صدور تعداد ۱۵۴ دادنامه که از این تعداد ۸۲مورد از طریق درخواست خواهان دراجرای احکام دادگستری های شهرستان های ماکو ،شوط و پلدشت اجرا شده است و به متنابه آن تعداد ۳۰۸ ابلاغیه در این راستا صادر شده است.
مدیرکار و خدمات اشتغال سازمان منطقه آزاد ماکو از ۲۶مورد از دادنامه ها منتج به سازش بین طرفین خبرداد و تصریح کرد: ۲۵ مورد انجام تحقیقات تکمیلی مربوط به پرونده های هیات رسیدگی انجام شده و ۱۳ مورد پرونده هیات رسیدگی به کارشناسان رسمی دادگستری ارجاع شد.
وی اضافه کرد: تعداد ۶۴ فقره صدور ، تمدید و ابطال پروانه اشتغال اتباع خارجی انجام گرفته است که عواید حاصله یک ملیارد و ۷۰۰ میلیون ریال می باشد.
قاسم پور تعداد متقاضیان بیمه بیکاری در منطقه را ۳۳۲ فقره عنوان کرد و ادامه داد: از این تعداد فعلا” ۱۹۶ نفر واجدین شرایط بیمه بیکاری بوده و مقرری بگیر می باشند.
مدیرکار و خدمات اشتغال در ادامه از راه اندازی سامانه پیامکی به شماره ۵۰۰۰۸۰۰۰۶۶۶۶ جهت ارتباط با جامعه کارگری و کارفرمائی خبرداد و بیان داشت: رسیدگی به پرونده های روابط کار(اختلافات کارگری و کارفرمائی)-ساماندهی و صدور پروانه اشتغال برای اتباع خارجی شاغل در کارگاههای منطقه-بازرسی های میدانی گسترده و منظم از کارگاه های سطح منطقه و تبیین قوانین کار و مقررات حاکم در مناطق – بازرسی از کارگاهای فعال سطح منطقه به تعداد ۴۶ مورد – تعداد ۲۴ فقره تبادل لوایح پرونده های هیات رسیدگی درشعبات تجدیدنظر دیوان عدالت اداری – ارائه تعداد ۱۱۰ مورد نمونه قرارداد به کارگاه های فعال درسطح منطقه – الزام نمودن کارگاه ها به اجرای آئین نامه انضباطی کار ۴۶ مورد – تعداد بازرسی های مشترک مدیریت با تامین اجتماعی ۱۱ فقره – تعداد ۶ مورد بررسی قراردادهای کنترل کیفی و تایید آنها – تعداد ۶ فقره فک پلمپ مدرک تحصیلی اشخاصی که از دانشگاههای دولتی فارغ التحصیل شده اند و بنابه دلایلی نتوانستند به تناسب رشته تحصیلی جذب بازار کار شوند – تعداد ۵۳ نفر متقاضیان کار از سازمان بودند که از این تعداد ۴۷ نفر به کارگاههای تولیدی و خدماتی توسط این مدیریت معرفی شدند ولی تعداد ۳۰ نفر از آنان در واحد های تولیدی و خدماتی جذب بازار کار شدند از دیگر اقدامات این مدیریت در شش ماهه اول سال بوده است.
وی در پایان با اشاره به مهم ترین اهداف مدیریت کار و خدمات اشتغال در سال جاری گفت: اهتمام برالزام کارفرمایان به انعقاد قرارداد کتبی با کارگران به استناد ماده ۷ مقررات اشتغال در مناطق آزاد-پیاده سازی و عملیاتی نمودن تدوین آیین نامه انضباطی و تشکیل کمیته های انضباطی کار در کارگاهها و بنگاه های اقتصادی سطح منطقه با انتخاب شدن نماینده کارگران و نماینده کارفرمایان همچنین اهتمام براجرای طبقه بندی مشاغل در کارگاه های ۵۰ نفر و بالاتر از جمله برنامه های آتی این مدیریت است.
درصورت تمایل کارفرمایان محترم این مدیریت آمادگی دارد کلاس های آموزشی در مورد تبیین قوانین حاکم در زمینه های حقوق و دستمزد و روابط کار و بیمه بیکاری با هزینه متقاضیان برگزار نماید.