اجرای پروژه های آبی و احیای زاینده رود نیاز اساسی استان است

منصور شیشه‌فروش مدیر کل مدیریت بحران استان اصفهان در مراسم «روز درختکاری و آغاز هفته منابع طبیعی و آبخیزداری» (۱۵ تا ۲۲ اسفند) در اصفهان افزود: اجرای پروژه‌های آبی نیاز اساسی استان و احیای زاینده‌رود از سراب تا پایاب وابسته به احیای حوضه آبریز مربوط به آن است.

شناسه خبر: 13463
اجرای پروژه های آبی و احیای زاینده رود نیاز  اساسی استان است

وی ادامه داد: از طرف دیگر حقابه تالاب بین‌المللی گاوخونی نیز تامین نمی‌شود و این سبب خشکی و تبدیل این پهنه طبیعی به کانون انتشار ریزگرد در منطقه شده است.

وی تصریح کرد: وزارت نیرو برنامه‌ای برای تامین آب استان ندارد، این در حالیست که خشکی‌ متمادی زاینده‌رود، فرونشست زمین و آلودگی هوای ناشی از انتشار ریزگردها و گرد و غبار، مشکلات فراوانی را در این منطقه بوجود آورده است.

مدیرکل مدیریت بحران اصفهان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ١٨٠ روز هوای ناسالم داشتیم که ۵٣ روز آن ناشی از کانون‌های بحرانی گرد و غبار و ریزگرد بود، همین آمار بخشی از اهمیت تامین آب استان را نشان می‌دهد.

شیشه‌فروش اظهار داشت: مطالعات مختلف در موضوعات گوناگون مانند توسعه پوشش گیاهی، آبخیزداری و منابع طبیعی در این دیار انجام شده است اما وظیفه نهادهای ملی است که برای اجرای آن، اعتبارات لازم را تامین کنند.

وی افزود: سه میلیون بذر و نهال را تا پایان سال تولید و یکصد هزار اصله نهال را همزمان با «هفته منابع طبیعی و روز درختکاری» در استان کشت خواهیم کرد، ما نیز در قرارگاه آب استان از توسعه پوشش گیاهی حمایت می‌کنیم.

شیشه‌فروش همچنین با اشاره به وقوع سیل و زمین لرزه در سیستان و بلوچستان اظهار کرد: سه محموله شامل یک هزار و ۲۰۰ بسته غذایی و ۲ تریلی اقلام مورد نیاز از اصفهان به آن استان با هدف کمک به هموطنان ارسال شد.

زاینده‌رود به طول بیش از ۴۰۰ کیلومتر در دهه‌های اخیر بدلیل برداشت‌های بی‌رویه در بالادست، انتقال آب به حوضه دیگر، تراکم جمعیت و کاهش نسبی بارندگی‌ها، به یک رودخانه با جریان دوره‌ای، تبدیل و در پایین‌ دست در فصول گرم بویژه تابستان با خشکی مواجه شده است.

تالاب بین‌المللی گاوخونی واقع در ۱۴۰ کیلومتری شرق اصفهان یکی از بزرگترین و مهمترین تالاب‌های ایران محسوب می‌شود که پیش از آغاز خشکسالی‌های اخیر علاوه بر ایجاد فضای فرحبخش در شرق استان، مامن پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بود اما بدلیل جلوگیری از ورود آب زاینده‌رود در معرض خشکی کامل قرار گرفت.

بر اساس آمار و اطلاعات سازمان زمین‌شناسی اصفهان، در سال ۹۵ فقط ۲ درصد از مساحت استان با فرونشست زمین درگیر بود، در حالی‌ که بر اساس نتایج آخرین مطالعات، اکنون حدود ۱۰ هزار کیلومترمربع یعنی ۱۰ درصد از مساحت اصفهان، در شرایط خطرناک فرونشست قرار گرفته است.

پنج پروژه آبخیزداری در این استان امروز به مناسبت آغاز «هفته منابع طبیعی و روز درختکاری» با اعتبار بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال افتتاح شد.

ارسال نظر