رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه نخستین نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس:

تدوین برنامه ۷ بندی سازمان بورس، امید را به بازار سهام بازگرداند

حمایت از سهامداران خرد در مسیر خوبی قرار دارد

شناسه خبر: 180285
تدوین برنامه ۷ بندی سازمان بورس، امید را به بازار سهام بازگرداند

حجت‌اله صیدی، در حاشیه نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، با ابراز خوش‌بینی نسبت به آینده مذاکرات، تأکید کرد: دیپلماسی بدون اولویت دادن به مؤلفه‌های اقتصادی موفق نخواهد بود.

 

صیدی با بیان اینکه در سازمان بورس حرکت بزرگی را آغاز کردیم که تشکیل سرمایه بلندمدت یکی از ارکان اصلی آن بود، افزود: این مسیر، سلیقه‌ای انتخاب نشد، چراکه بدون تشکیل سرمایه، رشد اقتصادی محقق نخواهد شد. در کنار آن، موضوع بهره‌وری نیز اهمیت بالایی دارد، زیرا بدون بهره‌وری، ممکن است سرمایه دچار قانون بازده نزولی شود.

 

پویایی بازار سهام

 

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: اگرچه بورس بستری برای سرمایه‌گذاری بلندمدت است، اما خرید و فروش روزانه بخشی از ذات آن محسوب می‌شود. برخی معتقدند باید از سفته‌بازی روزانه جلوگیری شود، اما همین معاملات روزانه است که باعث پویایی، شکوفایی و زنده ماندن بازار سرمایه می‌شود.

 

به گفته صیدی، در سازمان بورس یک برنامه ۷ بندی تدوین و به دولت ارائه شد؛ در این برنامه، انتظارات بازار سرمایه از دولت و برنامه‌های سازمان بورس مشخص شده بود. این برنامه در جلسه‌ای با حضور رئیس‌جمهور و معاون اول او، مطرح شد و اجرای آن توانست امید را به بازار بازگرداند.

 

او با تأکید براینکه سازمان بورس حمایت از سهام‌داران خرد را آغاز کرده و این مسیر به خوبی پیش رفته، توضیح داد: یکی از دلایل این موفقیت، هماهنگی میان بازار سرمایه و بازار پول، به‌ویژه در خصوص نرخ سود و نرخ ارز بود. اما در برخی مقاطع که این هماهنگی از بین رفت، بازارها نیز دچار تلاطم شدند.

 

ریسک‌های سیستماتیک و بورس

 

صیدی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آینده بازار سرمایه گفت: ریسک‌های سیستماتیک همواره وجود دارند و تحریم‌ها یکی از آن‌هاست. ما به آینده مذاکرات خوش‌بین هستیم، اما معتقدیم توافق‌ها باید عملیاتی و ممکن باشند تا منجر به گشایش‌های اقتصادی شوند.

 

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه نسبت تقاضا به عرضه در بازار اهمیت زیادی دارد، افزود: زمانی که بازار خوش‌بین است، این نسبت به ۲۵ تا ۳۵ می‌رسد؛ یعنی تقاضای مؤثر، ۳۵ برابر عرضه است. اما در شرایط بدبینی، این نسبت حتی به ۰.۸ هم کاهش می‌یابد، چنان‌که در روزهای اخیر نیز شاهد آن بودیم.

 

او گفت: در چند روز گذشته، حدود ۲۰ همت خرید و فروش در بازار انجام شد که ۷۹ درصد آن توسط اشخاص حقیقی صورت گرفت. این امر نشان می‌دهد فعالان بازار چالش‌ها را پذیرفته‌اند و نگاهی مثبت به آینده دارند.

 

@Sena_News

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار