رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تاکید کرد:

ضرورت تولید با ارزش افزوده بالا

بهرام سبحانی گفت: صنعت فولاد در جهان دچار پیشرفت عظیمی شده است؛ در این راستا میزان مصرف انرژی، زمان ذوب و استفاده از مواد مصرفی همچون نسوزها کاهش یافته و سایر هزینه‌های جانبی تولید با استفاده از تکنولوژی‌های روز روند نزولی داشته است وامیدی به رفع محدودیت‌های حوزه فولاد نداریم و بهتر است به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده بالا حرکت کنیم.

شناسه خبر: 12025
ضرورت تولید با ارزش افزوده بالا

به گزارش پایگاه خبری جهان اقتصاد بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در آئین افتتاحیه سومین کنفرانس بین‌المللی فولادسازی و ریخته گری مداوم که به همت فولاد هرمزگان در حال برگزاری است، اظهار داشت:در حال حاضر حدود دو میلیارد تن فولاد در جهان تولید می‌شود که حدود یک میلیارد آن، متعلق به کشور چین و باقیمانده آن، متعلق به سایر تولیدکنندگان فولاد است. در این بین ایران با تولید حدود 30 میلیون تن، هم‌اکنون در جایگاه دهم برترین تولیدکنندگان فولاد جهان قرار دارد و اگر شرایط تولید فولاد در کشور بهبود پیدا کند، می‌توانیم به تولید حدود 35 میلیون تن و جایگاه هفتم جهان دست پیدا کنیم.

وی افزود: عمده این تحولات ریشه در برگزاری کنفرانس‌ها و همایش‌های تخصصی دارد چرا که در این کنفرانس‌ها ایده‌های افراد مطرح و در دستور کار قرار می‌گیرد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه سیر پیشرفت انتها ندارد و هر روز باب جدیدی در این زمینه باز می‌شود، گفت: دوستان ما در گروه فولاد مبارکه و به ویژه فولادهرمزگان از این امر عقب نمانده و پیشرفت‌های خوبی را داشته‌اند.

وی افزود: هم‌اکنون حدود 50 میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در داخل ایجاد شده که متاسفانه به دلیل معضلات متعدد اعم از قطعی برق و گاز و زیرساخت حمل ‌ونقل، تولید حدود 30 میلیون تن محقق شده است. از طرفی، حدود 12 میلیون تن فولاد تولیدی ما به بازارهای خارجی صادر می‌شود که در این حوزه نیز با محدودیت‌های صادراتی مواجه هستیم.

سبحانی در ادامه گفت: حرکت به سوی تولیدات با ارزش افزوده بالاتر، یکی از مهم‌ترین رویکردهایی است که شرکت‌های فولادی در راستای تحقق تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404 باید در دستور کار خود قرار دهند و اگر می‌خواهیم حضور موفقی در بازارهای خارجی داشته باشیم، باید تولید فولادهای باارزش افزوده بالاتر را افزایش دهیم.

رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با بیان اینکه فولاد هرمزگان با 1.6 میلیون تن ظرفیت می‌تواند فولادهای جدید تولید کند، گفت: در این شرایط بهره برداری و سرمایه‌گذاری باید در حوزه تولید محصولات با ارزش افزوده بالا توسعه یابد تا به سوددهی بالایی دست یابد.

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که وزارت صمت مجوز تولید ۱۰۰ میلیون تن فولاد را برای واحدهای جدید فولادی صادر کرده و این در حالی است که اگر این ظرفیت را ایجاد کنیم، امکان بهره برداری را نداریم.

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد با توجه به گرمایش کره زمین و انتشار گازهای گلخانه‌ای، هم‌اکنون مقوله فولاد سبز در جهان مطرح شده است. بر این اساس، تعرفه وارداتی فولاد با توجه به میزان انتشار گاز CO2 حین فرایند تولید توسط دولت‌های مختلف اعمال شده است و ما چاره‌ای جز حرکت به سمت تولید فولاد سبز و تحقق این مهم در آینده نداریم.

وی تاکید کرد: اگرچه بخش عمده فولاد در کشور ما با استفاده از آهن اسفنجی در واحدهای احیا مستقیم و ذوب آن در کوره قوس الکتریکی تولید می‌شود که به مراتب آلایندگی کمتری نسبت به روش کوره بلند دارد و ایران را در منظقه سبز فولاد جهان قرار می‌دهد اما باید شرایط تولید فولاد سبز با استفاده از هیدروژن در شرکت‌های فولادی را فراهم کنیم که خوشبختانه شرکت فولاد هرمزگان گام‌های موثری در این راستا برداشته است.

به گفته رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در حال حاضر ۷۳ درصد از فولاد دنیا به روش کوره بلند تولید می‌شود و امیدواریم که در حوزه فولاد سبز به موفقیت برسیم.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار