تأمین امنیت شغلی بزرگترین دغدغه کارگران
نمایندگان کارگران معتقدند تأمین امنیت شغلی یکی از مهمترین دغدغه های کارگران بوده است که طی سال های اخیر به آن پرداخته نشده است.
فعالان بازار کار معتقدند کارگران در ایران با چالشهای متعددی مانند نداشتن امنیت شغلی، نداشتن بیمه مناسب، دستمزد پایین, ثبتنشدن سابقه کار در برخی از موارد و کاهش قدرت خرید روبهرو هستند که در این بین نداشتن امنیت شغلی، مهمترین چالش به شمار میآید.
کارگران همانند سایر قشرهای جامعه در کنار هزینههای اصلی زندگی نیازمند تامین هزینههایی مانند آموزش، بهداشت، درمان و سایر هزینههای جاری نیز هستند, اما متأسفانه دستمزد آنها اجازه نمی دهد که به این موارد رسیدگی کنند.
محسن باقری،نماینده کارگران در شورای عالی کار در گفت وگویی با اشاره به اینکه بیش از 80درصد از مشکلات کارگران در کوتاه مدت قابل حل است گفت: باید گفت که وزیر کار آینده قطعاً در خصوص موضوع دستمزد نیاز به یک روند بلند مدت و همکاری بخش اقتصادی دولت دارد تا قیمت ها را ثابت نگه دارد و دستمزد کارگران به وضعیت مطلوب برسد.
وی ادامه داد: اما باید گفت که وزیر کار از پس بسیاری از مواد قانونی و مشکلات کارگری بر میآید و این سرعت بخشیدن به کار با صدور بخشنامه و اصلاح برخی از رویه های اشتباه قابل حل است اما همگان میدانند بحث دستمزد و معیشت و ایجاد تشکل های مستقل از دولت و آزاد نیاز به یکسری روند ها دارد و نیاز به زمان دارد، اما بیش از 80درصد از مشکلات کارگران در کوتاه مدت قابل حل است و پیام من به وزیرکار آینده این است که اصل سه جانبه گرایی را به شکلی عملی رعایت نمایند تا مطالبات جامعه کارگری روی زمین نماند.
به گفته باقری یکی از مهمترین دغدغههای رهبر معظم انقلاب، تامین امنیت شغلی کارگران است که طی دو سال گذشته در دیدار با کارگران در روز جهانی کارگر بر آن تاکید کردهاند در حالی که اهتمام جدی در پیگیری این مطالبه مهم مشاهده نشده است اما به جای پیگیری این مساله، اصلاح موادی از قانون کار از سوی وزارت کار دنبال می شد که نشان میدهد اولویتهای وزارت کار جدا از دغدغههای مقام معظم رهبری و جامعه کارگری است.