بازنشستگی ۲۰ ساله خبرنگاران تحت چه شرایطی اجرا میشود؟
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیحاتی درباره موانع اجرای "بازنشستگی ۲۰ ساله خبرنگاران" بر اساس قانون مشاغل سخت و زیانآور داد.
ایمان شمسایی مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اقدامات و پیگیریهای معاونت مطبوعاتی برای رفع موانع اجرای بازنشستگی ۲۰ ساله خبرنگاران بر اساس قانون مشاغل سخت و زیانآور اظهار کرد: یکی از موانع اجرای این قانون این است که کارفرما در لیست خود برای تأمین اجتماعی عناوینی که جز مشاغل خبرنگاری است را انتخاب نمیکند مثلاً در لیست بیمهای عنوان مدیرکل سیاسی روزنامه رد میشود که این عنوان در تأمین اجتماعی جز مشاغل مربوط به خبرنگاری نیست در صورتی که اگر در لیست بیمه، عنوان "دبیر سرویس" ذکر شود، شامل بازنشستگی زودتر از موعد است!
وی ادامه داد: اگر چنین موردی باعث اختلال در روند بازنشستگی شود، میتوان با ارائه مدارک، به اداره کار شکایت کرد البته که این شکایت کردن نیز فرآیند سختی دارد.
وی عدم پرداخت حق کارفرما را ایراد دیگری در مسیر محقق نشدن بازنشستگی ۲۰ ساله خبرنگاران دانست و تصریح کرد: مورد دیگر مربوط به این است که کارفرمان در حوزه رسانه برای برخورداری خبرنگاران خود از بازنشستگی ۲۰ ساله باید حق بیمه اضافهتری را پرداخت کند اما از این کار سرباز میزند و این ایراد مستقیماً به کارفرما وارد است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اینکه در صورت عدم پرداخت حق کارفرما، وزارت ارشاد توانایی برخورد با آن را دارد، گفت: متأسفانه قانون این اجازه را به ما نداده است؛ قانون مطبوعات ضعفهایی دارد که این مورد نیز جز آنهاست البته این مورد که ما بتوانیم در صورت رخ دادن چنین مواردی اعمال قدرت کنیم، در "لایحه جدید روزنامهنگاری" دیده شده است.
شمسایی خاطرنشان کرد: این لایحه در حال حاضر در هیئت دولت در دست بررسی است.
منبع: مشرق