مدیر امور پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه خبر داد

افزایش ۷.۸ درصدی تولید کاتد در مجتمع مس سرچشمه در سه‌ماهه نخست امسال

مهندس حمیدرضا نژادغلامعلی از تولید ۴۹ هزار و ۷۲۰ تن کاتد در این مجتمع در سه‌ماه نخست امسال خبر داد که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۷.۸ درصد افزایش داشته است.

شناسه خبر: 5508
افزایش ۷.۸ درصدی تولید کاتد در مجتمع مس سرچشمه در سه‌ماهه نخست امسال

وی با اشاره به عملکرد سه‌ماهه نخست امسال امور پالایشگاه، اظهار کرد: در سه‌ماهه نخست امسال ۴۹ هزار و ۷۲۰ تن کاتد با درصد تحقق ۱۰۲.۵۹ درصدی نسبت به برنامه پیش بینی تولید، یک هزار و ۲۷ کویل مفتول با تناژ ۵ هزار و ۶۹ تن و ۱۶۹ تن لجن آندی در پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه تولید شد.

نژادغلامعلی با اشاره به رکوردهای ثبت‌شده در این بازه زمانی، افزود: دستیابی به رکورد راندمان جریان ۹۶.۵ درصد در فروردین ماه، دستیابی به رکورد راندمان زمان ۹۴.۶۸ با راه اندازی ۱۲ساعته سکشن در اردیبهشت ماه و دستیابی به تولید ۶۲ کویل مفتول در دو شیفت کاری از جمله رکوردهای ثبت شده در امور پالایشگاه سه ماه نخست امسال است.

مدیر امور پالایشگاه مجتمع مس سرچشمه رفسنجان به مقایسه تولیدات سه ماهه نخست امسال با مدت مشابه سال گذشته پرداخت و گفت: در سه ماهه نخست امسال با تولید ۴۹ هزار و ۷۲۰ تن کاتد ۷.۸ درصد افزایش، نسبت به سه ماهه اول ۱۴۰۱ داشتیم و دستیابی به ۱۸۱ پولینگ در سه ماهه اول سال جاری ۱۵ درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل رانشان میدهد. همچنین کاتد قابل صادرات ۷۶ درصد در سال جاری بود که ۸ درصد افزایش داشته است. در مجموع محصولات تولیدی در پالایشگاه ۲.۵۹ درصد بالاتر از برنامه پیش بینی تحقق یافتند.

وی به بومی‌سازی تجهیزات پالایشگاه اشاره و بیان کرد: در راستای بومی‌سازی قطعات و استفاده از ظرفیت‌های داخلی و همکاری با شرکت‌های دانش بنیان از سال گذشته اقدامات قابل توجهی صورت گرفته است.

نژادغلامعلی توضیح داد: همکاری با شرکت‌های داخلی و دانش بنیان صرفه جویی حدود ۲۵ میلیارد تومانی را به همراه داشته که از جمله آن می‌توان به طراحی، تأمین، نصب، اجرا و راه اندازی جرثقیل دوبل جنوبی، طراحی، ساخت و نصب فیلترپرس جهت جداسازی لجن آندی از الکترولیت، طراحی، تأمین، ساخت، نصب، تست و راه اندازی یک دستگاه خردایش و خشک کن لجن آندی، طراحی، تأمین و ساخت دستگاه milling و lug press مربوط به ماشین آمادسازی آند، اجرای cell monitoring جهت پایش ولتاژ سکشن‌ها اشاره کرد.

وی با بیان این که بومی‌سازی ۱۹ قطعه صرفه جویی حدود ۱۳ میلیارد تومانی را در پی داشته است، افزود: از جمله این قطعات بومی‌سازی شده می‌توان به تأمین آند سربی معمولی و نانو با صرفه جویی حدود ۴ میلیارد تومان، سلول پلیمری با صرفه جویی حدود ۳ میلیارد تومان، کپینگ بورد با صرفه جویی حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان، ورق میانی مبدل حرارتی با صرفه جویی حدود ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و غلطک‌های شیاردهنده استندهای ریخته‌گری با صرفه جویی حدود ۸۰۰ میلیون تومانی، ساخت برج لیچینگ به مبلغ۱.۲۰۰ میلیارد تومان و ساخت زنجیرهای انتقال ماشین‌های csm, کاتد شویی و ارایش آند به مبلغ ۱.۵ میلیارد تومان اشاره کرد.

هوشمندسازی امور پالایشگاه

نژادغلامعلی به برنامه‌های این مور در راستای بهره وری بهتر از نیروی انسانی و هوشمندسازی نیز شاره کرد و گفت: اجرای پروژه سل مانیتورینگ در راستای کمک به گروه بازرسی در جهت تشخیص دقیق و به موقع اتصال کوتاه بین آند و کاتد، رفع آن‌ها و جلوگیری از افت ولتاژ سکشن، تغییر نقشه آند استریپینگ در راستای کاهش ضایعات ورق و افزایش کارایی پرسنل، انجام چندین تغییر طرح بر روی دستگاه csm در راستای کاهش توقفات دستگاه، کاهش تعمیرات و در نتیجه افزایش تولید و صرفه جویی در هزینه و وقت واحدهای عملیات و تعمیرات از جمله اقدامات بوده است.

وی ادامه داد: نصب ماشین اسپیسینگ روی دستگاههای آماده‌سازی آند، برش لوب و برش اولیه به منظور کاهش زمان توقف دستگاهها، افزایش ضریب ایمنی دستگاه و کاهش خطرات ناشی ازعدم رعایت نکات ایمنی که موجب افزایش بهره وری بیشتر پرسنل شده است.

به گفته وی، با هدف کاهش مشکلات فرایندی مربوط به آند، تسهیل فعالیت پرسنل بازرسی و افزایش اثربخشی، دستگاه جدید پرس آند نصب و پیگیری رفع مشکلات آند و برگشت دادن آندهای معیوب روزانه انجام می‌شود، همچنین شناسایی و جابجایی بین واحدی نیروی انسانی به منظور استفاده مناسب از دانش، تخصص و تجربه پرسنل از دیگر مواردی است که در راستای بهره وری بهتر از نیروی انسانی انجام می‌شود.

منبع: روابط عمومی شرکت ملی صنایع مس ایران

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار