

هشدار يک مقام دولتي صنعت نساجي:
مدير کل صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت آخرين آمار قاچاق پارچه و پتو به داخل کشور را اعلام کرد و درباره تعرفههاي واردات، مسائل مربوط به مد و طراحي پوشاک داخلي و توضيح داد.
گلناز نصراللهي، با بيان اينکه با توجه به اعلام سايتهاي رسمي ميزان ورود پارچه به کشور در سال 2011 معادل 200 هزار تن بوده است، گفت: براساس برآورد آمار کمتر از 50 درصد اين کالاهاي وارد شده از طريق گمرکات و مناطق آزاد بوده است.
وي افزود: در بخش پتو نيز حدود شش تا هفت ميليون تخته پتو يعني مطابق با توليد داخل به صورت قاچاق وارد کشور شده که همين موضوع در بحث پوشاک نيز وجود دارد.
نصراللهي با بيان اينکه بايد تدابيري انديشيده شود تا در مبادي عرضه فروشگاهي نيز بحث قاچاق بودن کالاها پيگيري شود، اظهار کرد: همه بحث قاچاق کالا مربوط به تعرفه نيست بلکه برخي دوست دارند مسائل ماليشان شفاف نباشد.
مديرکل صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنعت با بيان اينکه ما به طور مرتب در دفتر صنايع نساجي آمارهاي وارداتي مواد اوليه را کنترل مي کنيم، اظهار کرد: مواد اوليه اصلي شامل الياف و پس از آن کالاهاي واسطه اي يعني نخ مي شود. در سال گذشته به علت برخي مسائل براي اولين بار واردات نخ نسبت به الياف پيشي گرفت.
وي اضافه کرد: به همين دليل با برگزاري جلساتي به اين نتيجه رسيديم که برخي کالاهايي که توليد داخلي دارند نبايد ارز مبادله اي بگيرند که با اين سياست، آمار واردات در 9 ماهه امسال تقريبا به روال سابق خود بازگشته است.
نصراللهي با بيان اينکه واردات مواد اوليه متعادلتر شده است، گفت: کشورهايي که ما با آن ها مبادلات سياسي داريم کشورهايي هستند که صنعت نساجي قوي دارند؛ بنابراين هم دولت بايد توجهش به صنعت نساجي داخل باشد و هم بخش خصوصي بداند که دير يا زود ديوارهاي بلند تعرفه کوتاه خواهد شد.
آمار صادرات و واردات نساجي
مديرکل صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنعت با اشاره به ميزان صادرات و واردات قانوني صنايع نساجي در 9 ماهه امسال گفت: صادرات ما در سال جاري يک مقدار کم شده بود و در برخي از ماهها با کاهش 10 درصدي نيز همراه بوده است اما اين کاهشها به ندرت کم شده و توانستيم در 9 ماهه با سال گذشته برابر شويم.
وي با بيان اينکه ارزش صادرات صنايع نساجي در9 ماهه سال جاري 944.6 ميليون دلار بوده است، اظهار کرد: صادرات در سال گذشته 944.7 ميليون دلار بوده که اين نشان مي دهد صادرات در سال جاري با سال گذشته برابر شده است.
نصراللهي همچنين با اشاره به آمار واردات اظهار کرد: واردات مواد اوليه شامل الياف مصنوعي و نخها در 9 ماهه امسال از طريق گمرک 350 هزار تن بوده که تقريبا مشابه آمار سال گذشته است.
مسئولان فشار بي دليل روي مد و طراحي پوشاک داخلي نياورند
وي با تاکيد بر توجه واحدهاي توليدي داخل به بحث طراحي و مد ادامه داد: بايد به بخش خصوصي بگوييم که کيفيت، بهره وري، توجه به توليد داخلي و مد و طراحي خود را افزايش دهد از سوي ديگر به فکر کاهش قيمت تمام شده باشد.
نصراللهي افزود: همچنين شايد لازم باشد مسئولان بدانند برخي از محدوديتهايي که براي طراحي و مد در کشور ما وجود دارد اگر نيازهاي واحدهاي پوشاک را در رابطه با اين قضيه تامين نکند مشابه آن از خارج از کشور به صورت قاچاق وارد ميشود و اين امر تنها باعث ضعيف شدن صنعت پوشاک ما ميشود.
وي ادامه داد: مسئولان کشور بايد حواسشان باشد که اجازه دهند توليد داخلي روي مد و طراحي کار کند و فشار بي دليل روي برندها نياوريم.
عمده واردات پوشاک، قاچاق است
نصراللهي با بيان اينکه تجارتهاي ترجيحي معمولا با نگاه به توانمنديهاي متقابل دو کشور انجام ميشود، اظهار کرد: بايد توجه داشته باشيم که در بحث پوشاک، کشور ما واردات چنداني ندارد و عمده پوشاک به صورت قاچاق وارد ميشود.
مدير کل صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنعت بحث رکود صنايع را تشديدکننده ايجاد حساسيتها در اين موضوع دانست و گفت: شايد اگر من بودم در اين شرايط با درصد کمتري اين کار را آغاز مي کردم چرا که در حال حاضر در رکود نيز هستيم، در استانه شب عيد هستيم و رونقي که قبلا در پوشاک کشور وجود داشته امروز وجود ندارد. البته من تمام صحبتها و انتقادات نسبت به اين قرارداد را زير سوال نمي برم.
وي با بيان اينکه وزير صنعت، معدن و تجارت به ما دستور داده تا با برگزاري جلسات کارشناسي بحث تجارت ترجيحي در نساجي و پوشاک را بررسي کنيم، گفت: در پيشنهادات و انتقاداتي که وارد ميشود حتما انجمنها و اتحاديهها بايد بگويند که مشکلي دراين زمينه وجود دارد و چه برنامه دقيقي براي وارد شدن به مسيرهاي عاديتر واردات دارند.
افزايش حساسيت روي قاچاق پوشاک
نصراللهي خاطرنشان کرد: در جلسه اي که درباره پوشاک با قائم مقام وزير صنعت، معدن و تجارت داشتيم قرار شد اين صنعت جزو کالاهايي محسوب مي شود که روي قاچاقش حساس خواهيم شد. مسلما در اين بخش حتما گفته خواهد شد که يکسري مبادي را راحت تر بگذارند تا بتوان قاچاق را بيشتر کنترل کرد.
مديرکل صنايع نساجي و پوشاک وزارت صنعت با بيان اينکه در بحث تجارت ترجيحي وزارت صنعت، معدن و تجارت در مقابل يک کار انجام شده قرار گرفته بود، گفت: در عين حال معتقدم با وجود همين تخفيفها در تعرفه واردات با توجه به بالا بودن ميزان قاچاق و حقوق ورودي تاثير چنداني بر مساله واردات نخواهد داشت.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه