واعظي: بدون يک روز تاخير اپراتور نسل بالاتر کليد زده مي شود

وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات با اشاره به اينکه 31 مردادماه دوره اعطاي اپراتور سوم تمام مي شود، گفت: براساس تصميمات گرفته شده بدون حتي يک روز تاخير، اپراتورها براي ارتقاء نسل بالاتر بايد کليد زده شود.
محمود واعظي يکشنبه شب در مراسم بيستمين سال راه اندازي اولين شبکه تلفن همراه ايران در برج ميلاد در جمع خانواده شرکت ارتباطات سيار، افزود: اين تصميم براي اين است که اپراتورها سرمايه خود را مديريت کنند زيرا با اعطاي اين مجوز استفاده از تکنولوژي ها براي اپراتورها آزاد مي شود و در آن صورت از ارائه هر خدمتي از سوي آنها به مردم استقبال مي کنيم.
در اين مراسم وزير ارتباطات با تشکر از وزراي گذشته عنوان کرد: آنچه امروز در حوزه ارتباطات و فنآوري اطلاعات حاصل شده نتيجه زحمات و پشتکار وزراي گذشته و تمام مديران و کارمندان است.
وي در عين حال عنوان کرد: امروز 20 سالگي ورود تکنولوژي تلفن همراه به ايران را گرامي مي داريم و اين درحالي است که در زمان ورود اين تکنولوژي يکي از پيشگامان اين عرصه بودهايم به همين دليل جا دارد به مهندس غرضي و همکاران ايشان که در آن دوره همت کردند و اين روشن بيني را داشتند تبريک بگوييم.
واعظي ادامه داد: در واقع ما بايد براي هميشه قدردان اين افراد باشيم چرا که همواره براي ورود هر بحث نوعي به کشور ما و خيلي کشورها موانع مختلف ايجاد ميشود که برطرف کردن اين موانع از هماهنگي تمام امور سختتر است.
وزير ارتباطات ادامه داد: ما امروز هم با اين موانع مواجهيم و اميدواريم که با وجود تمام موانع بتوانيم کار را پيش ببريم.
وي در عين حال يادآور شد: در حال حاضر تکنولوژي به سرعت در حال تغيير است و به همين دليل لازم است سرعت کار ما نيز بيشتر شود اگر در گذشته در برخي عرصهها چند سال طول مي کشيد تا تکنولوژي از نسلي به نسل ديگر ورود کند اما اکنون کمتر ازچند سال و حتي گاه در فاصله يک سال از نسلي به نسل ديگر ورود ميشود به همين دليل ما مجبور بوديم به شرکتهايي که براي نسل سه سرمايهگذاري کردهاند مجوز ورود به نسلهاي بالاتر نيز واگذار کنيم چرا که در حال حاضر تلفن همراه وسيلهاي شده است که به تمام نيازمندهاي افراد مي تواند پاسخگو باشد.
وزير ارتباطات در ادامه اظهار کرد: در حال حاضر در برخي کشورها در قالب نسل سوم و چهارم ارتباطي بيش از 80 سرويس به مردم ارائه ميشود ما نيز نياز به رقابت سالم داريم و بايد در بخشهاي مختلف رقابت منطقي وجود داشته باشد تا اپراتورها براي دادن خدمات بهتر و مناسب شدن تعرفههاي خود تلاش بيشتر کرده و رشد کنند و در قالب اين رشد مردم هم منتفع خواهند شد.
وزير ارتباطات در ادامه با اشاره به وقفهاي که در صدور مجوز ارائه خدمات نسلهاي بالاتر به همراه اول ايجاد شده، اظهار کرد: در حال حاضر مذاکرات با دو اپراتور به قوت ادامه دارد و طبق گزارشات رسيده همراه اول هم پيشرفت خوبي دراين زمينه داشته و اين احتمال وجود دارد که به هر دو اپراتور به طور همزمان پروانه ورود به نسلهاي بالاتر ارائه شود تا ديگر تقدم و تاخري در اين خصوص وجود نداشته باشد.
واعظي همچنين تاکيد کرد: از دوستان خود خواسته ام که حتي اگر شده تمام کارهاي خود را کنار بگذارند اين کار را انجام دهند تا در اولين فرصت و حتي اگر شده همين امشب موافقت نامه ما با همراه اول امضا شود.
سرمايه گذاري 80 هزار ميلياردي همراه اول
وحيد صدوقي - مدير عامل شرکت ارتباطات سيار - هم در اين مراسم به ارائه توضيحاتي درباره وضعيت خدمات شرکت همراه اول پرداخت و به خدماتي که در دوره وزراي مختلف ارائه شده اشاره کرد.
مدير عامل اپراتور اول ارتباطي کشور با بيان اين که هم اکنون ضريب نفوذ موبايل در کشور به 95 درصد رسيده، اظهار کرد: خدمات ارتباطي سيار در 45 هزار روستا و در 70 هزار کيلومتر از راههاي مواصلاتي کشور وجود دارد و همراه اول توانسته 66 ميليون سيمکارت واگذار کند.
وي همچنين عنوان کرد: اکنون با گسترش فعاليتهاي باند پهن علاوه بر آن که فرصت ايجاد دهها هزار فرصت شغلي ايجاد ميشود توسعه اقتصادي و رشد پايدار هم ايجاد خواهد شد و به اين ترتيب فرصتهاي مختلفي ايجاد ميشود.
صدوقي درعين حال يادآور شد: بنا بر اعلام سازمان جهاني مخابرات تکنولوژي موبايل صاحب سه ويژگي مهم فراگيري، سرعت و پيشراني توسعه ارتباطات فناوري در جهان است. در واقع مي توان گفت يک فناوري پيشرفته عمومي است که به تمام کسب و کارها کمک ميکند.
وي ادامه داد: به همين دليل ظرفيتهاي مناسب شکل گرفته در کشور مي تواند در دستيابي به اهداف توسعه نقش اساسي داشته باشد.
مدير عامل همراه اول همچنين يادآور شد: ما تا پايان برنامه پنجم توسعه براي 80 هزار ميليارد ريال سرمايه گذاري در حوزه مخابرات برنامهريزي کردهايم که تا پايان امسال 50 هزار ميليارد ريال از اين سرمايهگذاري محقق مي شود.
در بخشهاي ديگر مراسم 20 سالگي ورود سيم کارت به کشور از وزراي مختلف ارتباطات طي سالهاي گذشته تقدير شد و علاوه بر وزرا از شادروان دکتر وفا غفاريان (معاون وزير ارتباطات)، مهندس سيدمحمد نراقي (مدير عامل مخابرات در سالهاي 70 تا 74)، مهندس صمد شادکام (نخستين مجري طرح تلفن سيار کشور)، دکتر معصوم فرديس (معاون وزير ارتباطات در سالهاي 84 و85)، مهندس هوشنگ همتي (مدير امور ارتباطات سيار و جانشين مجري طرح ارتباطات سيار درسالهاي گذشته) و محمد هاشمي استاندار تهران نيز تقدير به عمل آمد.
در بخشي از اين مراسم سيد محمد غرضي، وزير ارتباطات در سالهاي ورود سيم کارت به ايران به ذکر صحبتي کوتاه پرداخت و عنوان کرد: بايد کشور در مجموعه مديريتهاي خود به گونه اي پيش برود که درآمدهاي دولت بيش از هزينههاي آن باشد درواقع دولت مکلف به انجام اين مهم است تا به اين واسطه شرايط زندگي براي مردم تسهيل شود.
وي همچنين اظهار کرد: اين که در يک شرکت سرمايهگذاري صورت بگيرد به تنهايي اهميتي ندارد بلکه مهم بازگشت سرمايه است و آن که طبقه متوسط اجتماع بتواند خود را آماده کند که شرايط به گونه اي پيش ببرد که درآمد دولت بيش از هزينههاي آن شود درواقع اين مهم وظيفه تک تک نسل جوان است و اميدوارم با تربيتهاي علمي و اعتقادي برنامهريزي مديران به گونهاي باشد که روزي کشور را از جهان سوم به جهان اول برساند.
محمد سليماني ديگر وزير ارتباطات کشور در سالهاي گذشته نيز در صحبتي کوتاه که در قالب فيلمي در اين مراسم به نمايش درآمد اظهار اميدواري کرد که تنگ نظريها مانع ورود کشور به نسلهاي بالاتر ارتباطي نشود.