

اکنون غولهاي خفته بسياري در جهان وجود دارند که به واسطه فرهنگشان بيدار شدهاند و از آن در تمام زمينهها بهره ميبرند، مانند چين. معتقدم يکي از آن غولهاي خفته ما هستيم که روزي بيدار خواهيم شد.
نشست رسانه اي نمايش "سعدي" صبح امروز شنبه - 4 مردادماه - با حضور پري صابري کارگردان، عليرضا شجاع نوري بازيگر و حجت عليخاني مدير توليد اين نمايش و جمعي از اهالي رسانه در تالار وحدت برگزار شد.
به گزارش ايلنا، در اين نشست رسانهاي پري صابري با اشاره به اجراي متون کهن فارسي اظهار کرد: پنج سال بعد از انقلاب اسلامي روي متون کهن ايران کار کردم. در اوايل نسبت به اين مسئله ترس داشتم زيرا همه درباره آن شناخت دارند و حساسيت بسياري درمورد آنان وجود دارد. اولين شاعري که به آن پرداختم سهراب سپهري بود، بعد از اين تجربه تشويق و حمايت مردم باعث به اين کار ادامه دهم، بنابراين به سراغ ساير شعرايي مانند فردوسي، عطار و مولوي رفت.
وي ادامه داد: سعدي براي من در راس اين شعرا قرار داشت، زيرا او زندگي بسيار متفاوتي داشته است و آثارش در زمينههاي مختلف است. او علاوه بر مقام فرهنگي، معلم اخلاق است. اکنون زمان آن رسيده بود تا به آن بپردازم.
صابري با تاکيد بر اينکه خود را فرزند سينما ميداند، توضيح داد: زماني که فعاليتم را آغاز کردم، سينما در يک وضعيت نابسامان بود و نگذاشتند به سمت آن بروم. اما ديد سينمايي در تمام آثار تئاتريام وجود دارد و در خود را در زمان محدود نميکنم. سعدي مرزها را از بين برده است، اما من به آن اشاره ميکنم. در واقع اثرم مدرن است و با بهرهگيري از تمام امکانات آن را انجام ميدهم. جلوههاي بصري را به کار ميگيرم و به هيچ عنوان خود را محدود به المان هاي تاريخي نميکنم.
وي حمايت تماشاگرانش و ارتباط آنان با آثارش را بسيار مثبت عنوان و خاطرنشان ساخت: در ابتدا که کار خود را آغاز کردم، تصور ميکردم ممکن است مردم با اين آثار ارتباط خوبي برقرار نکنند در صورتي که حمايت آنان از آثار متفاوتي که به صحنه بردهام، به من نشان داد مردم به خوبي ميفهمند و ارتباط برقرار ميکنند. ممکن است نگاه آنان با نگاه يک پژوهشگر که تخصصي به اين موضوع مينگرد، تفاوت داشته باشد اما آن را ميفهمند و به تماشاي آن مينشينند. بارها به ميان مخاطبان رفتهام و واکنش تماشاگران را ديدهام. اگر روزي من به سالن بيايمو ببينم مخاطبي وجود ندارد، آن روز شکست من است. اين موضوع مانند موسيقي ميماند با شنيدن آن به خوبي ميتوانيد درک کنيد، اما ممکن است نتوانيد آن را تحليل و توضيح دهيد.
اين کارگردان پيشکسوت تئاتر با تاکيد بر اينکه شعر و موسيقي را از يکديگر جدا نيست، توضيح داد: ما شب شعر برگزار نميکنيم. در واقع کلام با موسيقي معنا مييابد و ميتوان ناگفتهها را با آن عيان کرد. نميتوانم بدون موسيقي کار کنم، زيرا براي من حکم عضله را داراست. هدف نهايي من رسيدن به اپراي ملي ايران است و اين هدف براي من با ديدن تعزيه شروع شد. تعزيه اپراي مذهبي است. اين مسئله را تا جايي که ميتوانستم پيش بردم اما به تنهايي نميتوانم، زيرا اين مسئله به حمايت و عواملي نيازمند است که من از عهده خارج است.
صابري تاکيد کرد: اگر به کاري اعتقاد نداشته باشم، آن را انجام نميدهم. اين مسئله را ميدانم امکان دارد افرادي اين کار را دوست نداشته باشند، زيرا همه در مورد آن مدعياند. دو سال طول کشيد اين متن را بنويسم و از تمام منابع ايراني و خارجي استفاده کردم که برسم به اين نکاتي که اکنون در نمايش به اجرا ميگذارم. بسياري از دوستانم از من ميپرسيدند که چگونه ميخواهم به اين شخصيت بپردازم و من به آنها پاسخ دادم به واسطه جسارت زنانه ام.
صابري عنوان کرد: در رابطه با فرهنگ ايران بسيار حرف ميزنيم اما به آن اعتنا نميکنيم. بايد تلاش کنيم تا اين فرهنگ را بشناسانيم. اکنون غولهاي خفته بسياري در جهان وجود دارند که به واسطه فرهنگشان بيدار شدهاند و از آن در تمام زمينهها بهره ميبرند، مانند چين. معتقدم يکي از آن غولهاي خفته ما هستيم که روزي بيدار خواهيم شد. من به فرهنگ ايران بدهکارم. همانگونه که ميدانيد تئاتر از لحاظ معيشتي جواب زندگي فعالان آن را نميدهد، اما جواب معنوي را ميدهد. اميدوارم روزي چهره واقعي ايران نشان داده بشود. در اين رابطه بايد حمايتهاي لازم صورت بگيرد تا هنرمندان بتوانند کار کنند. من فردي نيستم که بخواهم به خاطر اين مسئله تحصن کنم، زيرا کاري پيش نميرود، بايد بيدار شويم و به اهميت آن پي ببريم فرهنگ ايران نياز به حمايت دارد نه حرف.
عليرضا شجاع نوري: هر روز در اين کار ميآموزم
همچنين عليرضا شجاع نوري بازيگر نقش سعدي با بيان اينکه فکر ميکند سعدي هم به اين کار توجه دارد؛ گفت: روزي که متن را خواندم ارتباط خوبي با آن برقرار کردم و از آن زمان هر روز با اين شخصيت بيشتر مانوس شدم.
وي در مورد حضور پررنگ خود در سينما و فعاليت مجدد در تئاتر پس از سالها تصريح کرد: از زمان دانشجوييام در آمريکا ارتباط مستقيمي با تئاتر نداشتم. اکنون با کارگردان و گروهي کار ميکنم که در کنار آنان بسيار ميآموزم، کوچکترين نکات را ميپذيرم و روي آنها کار ميکنم و تلاش ميکنم آنها را به کار ببرم.
حجت عليخاني:"باغ دلگشا" پروژه ملي است
حجت عليخاني نيز در سخناني با اشاره به وضعيت تئاتر بيان کرد: از ابتداي آغاز اين کار نام پروژ ملي بر آن نهاديم، زيرا کار بسيار بزرگ و پرهزينهاي است. به اين واسطه بسياري از مديران قول حمايت به ما دادند که هيچ کدام محقق نشد. اما با اين وجود خود را قدرتمند احساس ميکنم، چرا که در کنار پري صابريکار ميکنم و مطمئنا اين کار با قدرت به صحنه خواهد رفت.
نمايش "باغ دلگشا" به نويسندگي و کارگرداني پري صابرياز 9 مردادماه در تالر وحدت به صحنه ميرود.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه