

سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت از درگير بودن 5 ميليون ايراني با آسيبهاي مواد مخدر در کشور خبر داد.
دکتر شهرام رفيعي فر در آستانه هفته مبارزه با مواد مخدر و روز جهاني مبارزه با اعتياد در گفت وگو با ايسنا، گفت: متاسفانه علاوه بر خود معتادان، سلامت و کيفيت زندگي همسر و فرزندان افراد معتاد نيز در معرض خطر بوده و نيازمند توجه خاص است. بنابراين لازم است خانوادهها را براي خودمراقبتي در برابر اعتياد توانمند سازيم تا اسير آن نشوند.
وي افزود: با در نظر گرفتن بعد خانوار ايراني، حدود 5 ميليون نفر جمعيت کشور با آسيبهاي مصرف مواد درگير هستند. عواملي که ميتواند بر رشد يا مصرف مشکل زاي مواد مخدر تاثير گذارد، بسيار زياد هستند. عوامل مختلف از ژنتيک گرفته تا عوامل تاثيرگذار اجتماعي و محيطي در ايجاد شبکه پيچيده حفاظت و خطر تاثيرگذار هستند. در ميان اين عوامل، کيفيت زندگي خانوادگي در مصرف مواد توسط نوجوانان تاثير بسياري دارد.
سرپرست دفتر آموزش و ارتقاي سلامت وزارت بهداشت، افزود: والد بودن و زندگي خانوادگي هم تحت تاثيرعوامل اجتماعي گستردهاي مانند سياستهاي اقتصادي و اجتماعي، شکاف درآمدها، توازن کار، زندگي و تغييرات ناشي از ظهور تکنولوژيها قرار دارد.
وي ادامه داد: اين عوامل گسترده بر توانايي خانواده در دسترسي به عوامل تعيين کننده اجتماعي مختلف سلامت مانند درآمد و موقعيت اجتماعي، شبکههاي اجتماعي حمايتي، آموزش و تحصيل، اشتغال، شرايط کار، فرصتهاي تفريحي و فرهنگ تاثير ميگذارد.
رفيعي فر افزود: محيط خانوادگي مثبت ميتواند بر رفتارهاي مصرف مواد و ساير موضوعات بهداشتي و اجتماعي مانند مشکلات سلامت رواني، خشونت، رفتار بزهکارانه و رفتار جنسي پرخطر، تاثير پيشگيرانه داشته باشد.
وي در توضيح برخي از عوامل خانوادگي که حفاظت هاي لازم را در برابر مشکلات اعتياد ايجاد مي کند، گفت: نظارت و پايش والدين، تربيت مناسب و مؤثر فرزندان، حضور والدين در زندگي فرزند و حمايت از او، کمک به فرزند براي رسيدن به اهداف و آرزوها، کسب مهارت هاي حل مشکلات توسط والدين و فرزندان، اصلاح ديدگاه سهل گيرانه والدين نسبت به مصرف مواد، نظم دادن محيط بي نظم خانوادگي و ... از جمله عوامل خانوادگي موثر بر حفاظت در برابر اعتياد فرزندان است.
خطر مواد مخدر در فرزندان خانوادههاي تک والد
وي همچنين افزود: خانوادههاي تک والد وابسته به مواد، شکافها و شکستهاي طولاني مدتي را تجربه ميکنند. کودکان اين خانوادهها ممکن است به صورت مکرر در معرض خشونتها از جمله سوء رفتار جسمي و رواني و مصرف مواد قرار گيرند.
وي افزود: خانوادههاي داراي مشکلات وابستگي به مواد، اغلب از نظر اجتماعي منزوي ميشوند و بنابراين کودکان آنها روابط اجتماعي سالم کمتري خواهند داشت. کودکان اين خانوادهها در معرض خطر بالاي مشکلات رفتاري و رواني مختص به خود قرار دارند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه