

گروه بين الملل: 108 دانشمند و پژوهشگر در سقوط هواپيماي مسافربري خطوط هوايي مالزي جان خود را ازدست دادند.
به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، هواپيماي مسافربري خطوط هوايي مالزي عصر روز پنجشنبه در حالي که از آمستردام قصد کوالالامپور از حريم هوايي کشور اوکراين عبور مي کرد، در اثر حادثه اي نامعلوم سقوط کرده و همه با 298 مسافر و خدمه آن جان خود را از دست دادند.
اگرچه همه انسان ها ارزشمند بوده و کشته شدن آنها ناراحت کننده، اما برخي افراد به دليل جايگاه حقوقي و ويژه اي که دارند بيش از ديگران مورد توجه هستند و قطعا اتفاقات پيرامون آنها نيز اهميت بيشتري پيدا مي کند، از آن جمله مي توان به 108 دانشمندي اشاره کرد، که به قصد حضور در نشست بين المللي ايدز در ملبورن استراليا، با هواپيماي شرکت هواپيمايي مالزيا از آمستردام هلند به مقصد کوالالامپور مالزي سفر مي کردند که به دليلي نا معلوم در سقوط اين هواپيما در شهر تورز در جنوبشرق اوکراين به همراه ديگر سرنشينان و خدمه جان خود را از دست دادند.
به دنبال اين اتفاق استقلالطلبان اوکراين و مقامات کي يف يکديگر را به هدف قرار دادن اين پرنده غيرنظامي متهم مي کنند.
رئيسجمهور در پي سقوط هواپيماي مسافربري مالزيايي، در پيامي به نجيب رزاق نخست وزير اين کشور، در گذشت مسافران بيگناه و خدمه هواپيما را به او و ملت مالزي تسليت گفت.
در پيام تسليت دکتر حسن روحاني رئيس جمهور ايران چنين آمده، خبر سقوط هواپيماي مسافربري مالزيايي موجب تاسف و تالم فراوان گرديد. درگذشت مسافران بيگناه و خدمه هواپيما در اين حادثه غم انگيز را از صميم قلب به جنابعالي و ملت شريف کشورتان تسليت ميگويم.
بي ترديد اينگونه حوادث و غم فراواني که ملتها را در برميگيرد، ضرورت بازگشت جامعه جهاني به همزيستي مسالمتآميز و دوري از خشونت و درگيري را بيش از پيش برجسته مينمايد.
در اين ماه مبارک رحمت و غفران الهي، از درگاه خداوند متعال براي درگذشتگان اين فاجعه انساني، آمرزش و رحمت و براي بازماندگان صبر و استقامت خواستارم.
پترو پروشنکو رئيس جمهور اوکراين مي گويد که سقوط هواپيماي خطوط هوايي مالزي يک اقدام تروريستي بوده است.
ساعتي پس از سقوط اين پرنده، وزارت کشوراوکراين مدعي شد که اين حادثه در اثر برخورد يک موشک روسي بوده و مسئوليت نيز به گردن استقلالطلبان است.
باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا درخصوص اين حادثه با ولاديمير پوتين همتاي روس خود به صورت تلفني گفتوگو کرده است.
شبکه تلويزيوني الميادين نيز در خبري به نقل از شاهدان عيني گزارش داد که پيش از سقوط اين هواپيما، يک فروند جنگنده در کنار آن ديده شده است. مرکز کنترل هوايي اسپانيا اما مي گويد که دو جنگنده را در کنار اين هواپيماي پهن پيکر بر روي رادار ديده است.
رئيس جمهور روسيه نيز با ارسال پيامي به همتاي مالزيايي خود، مراتب تسليت و همدردي خود را با ملت مالزي به وي ابلاغ کرد.
شرکتهاي هوايي انگليس، روسيه، فرانسه، آلمان، امارات و ترکيه اعلام کردهاند که فعلاً از حريم هوايي اوکراين براي پروازهاي تجاري (مسافربري) استفاده نخواهند کرد.
سازمانهاي امدادي روسيه نيز از دولت اوکراين درخواست کردهاند مجوز لازم براي ورود به خاک اوکراين و کمک در روند امداد را صادر کند.
رئيس استقلالطلبان جمهوري خودخوانده دونتسک نيز ارتش اوکراين را به هدف قرار دادن اين هواپيما متهم کرد.
مقامات شرکت هوانوردي اوکراين نيز از تمامي خطوط هوايي بينالمللي درخواست کرد که فعلا از محدوده هوايي نزديک محل حادثه عبور نکنند.
رئيس جمهور اوکراين خواستار مشارکت بازرسان هلند در روند تحقيقات مربوط به سقوط اين هواپيما شد.
شرکت هواپيمايي دوبي نيز اعلام کرد که تمامي پروازهاي با مقصد اوکراين را به دوبي بازگردانده است و فعلا پروازي به سمت اوکراين گسيل نمي شود.
جو بايدن معاون رئيس جمهور آمريکا نيز دقائقي پس از اين سخنراني در تماس تلفني با پترو پروشنکو رئيس جمهور اوکراين به وي پيشنهاد داد که يک تيم مشترک آمريکايي-اوکرايني در خصوص نحوه سقوط اين هواپيما تحقيق کنند.
وزارت کشور اوکراين با انتشار يک نوار صوتي، مدعي شد که در اين نوار، استقلالطلبان در حال صحبت در خصوص مسافربري بودن هواپيما و بالا بودن تعداد افراد حاضر در آن هستند.
مقامات امنيتي اوکراين بدون ارائه جزئيات، دو افسر امنيتي روسيه را به دست داشتن در اين حادثه متهم کردند.
دولت آمريکا مي گويد که شواهد از هدف قرار گرفتن اين هواپيما توسط يک موشک زمين به هوا خبر مي دهد که البته هنوز عامل انساني اين کار ناشناس است.
انگليس به عنوان عضو دائم شوراي امنيت خواستار برگزاري جلسه اضطراري درخصوص وضعيت اوکراين شد.
نخست وزير مالزي تأييد کرد که اين هواپيما در اثر برخورد با موشک ساقط شده؛ وي خواستار بررسي اين حادثه توسط يک تيم بين المللي شد.
گلن تامس"، سخنگوي سازمان بهداشت جهاني نيز که عازم استراليا بود، در ميان جانباختگان اين هواپيما قرار دارد.
پژوهشگران فقيد عازم شهر ملبورن بودند تا در بيستمين نشست بينالمللي ايدز که روز يکشنبه آغاز ميشود، شرکت کنند.
همچنين در ميان مسافران نام "لانگ" رئيس سابق انجمن بينالملي ايدز، به چشم ميخورد که پژوهشگري برجسته در زمينه اچ آي وي از کشور هلند بود. کريس بيرر، رئيس انجمن بينالمللي ايدز، اعلام کرده چنانچه مرگ لانگ حقيقت داشته باشد، جنبش اچ آي وي محققي بزرگ را از دست داده است.
لانگ از نخستين سالهاي شيوع بيماري ايدز در اين زمينه فعال بود و در آزمايشهاي باليني و تحقيقات سراسر جهان در اين زمينه حضور فعال داشت. وي تمامي عمرش را براي خدمت به بشريت گذراند.
انجمن بينالمللي ايدز بيانيهاي را در خصوص مرگ اين پژوهشگران منتشر کرده است.
مسئولان اعلام کردهاند نشست بينالمللي ايدز به دليل احترام به محققان جانباخته برگزار خواهد شد زيرا اين همان چيزي است که آنها خواهانش بودند.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه