

گروه اخبار ايران : رئيسجمهور گفت: من از شرايط پهناي باند اينترنت کشور راضي نيستم و قرار ما با وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات اين است که هرچه سريعتر به نسل سوم و چهارم برسيم و پهناي باند نه تنها براي منازل و تجارتخانهها بلکه براي موبايلها نيز وسيعتر شود.
حجتالاسلام والمسلمين حسن روحاني روز گذشته در چهارمين جشنواره ارتباطات و فناوري اطلاعات با تبريک روز ارتباطات و اطلاعات به خانواده بزرگ اين صنعت اظهار کرد: ما همه بايد تلاش کنيم که کشور انشاءالله در زمينه اين صنعت به خودکفايي برسد.
در هر دقيقه يک ميليون و هشتصد هزار لايک در فيسبوک زده ميشود و تنها در گوگل در هر دقيقه دو ميليون نفر از اين سرويس استفاده ميکنند و از سوي ديگر در هر دقيقه هفتاد ساعت فيلم وارد يوتيوب ميشود و يک ميليون و سيصد هزار نفر در آن زمان فيلمها را ميبينند و دانلود ميکنند.
وي با بيان اينکه در سطح ملي نيز وقتي صحبت از ارتباطات ميشد، بحث ارتباطات دولت و ملت بود، تصريح کرد: اما امروز اين ارتباطات از سطح منطقه و کشور خارج شده و ما در سطح جهاني شهروندان جديدي به نام کاربران داريم. کاربر در واقع شهروند جامعه جهاني نوين دنياي امروز است.
رئيسجمهور اضافه کرد: يک زماني بحث اين بود که ما به سمت دهکده جهاني حرکت کنيم، اما امروز کم کم به سوي يک خانواده جهاني در حرکت هستيم. امروز ميبينيد که کشورهايي با چند هزار جمعيت و شهروند يک کشور را تشکيل دادهاند اما گاهي يک شبکه بزرگ اجتماعي داراي ميليونها کاربر است.
روحاني با بيان اينکه "دنياي ارتباطات و اطلاعات، دنياي عجيب و غريبي است"، گفت: در هر دقيقه يک ميليون و هشتصد هزار لايک در فيسبوک زده ميشود و تنها در گوگل در هر دقيقه دو ميليون نفر از اين سرويس استفاده ميکنند و از سوي ديگر در هر دقيقه هفتاد ساعت فيلم وارد يوتيوب ميشود و يک ميليون و سيصد هزار نفر در آن زمان فيلمها را ميبينند و دانلود ميکنند.
وي با بيان اينکه اين به معناي يک تحول بزرگ در دنياي امروز است تصريح کرد: گرچه نامش فضاي مجازي است و ما با افراد به عينه برخورد نميکنيم اما آثار اين فضا بر جامعه و کشور کاملا عيني است؛ حتي بر سبک زندگي مردم.
روحاني ادامه داد: امروز شما ميبينيد يک نفر از گوشه دانشگاه، خوابگاهش يا گوشه اتاقش در منزل ميتواند صدها و هزاران کيلومتر دورتر با کاربر ديگري در ارتباط باشد، سخن بگويد، پيام بدهد و پيام بگيرد.
زماني فکر ميکرديم اگر ويدئو وارد کشور شود ايمان جوانانمان پَر ميزند
رئيسجمهور همچنين گفت: امروز اين همه ما جوان، دختران و پسران تحصيلکرده و دانشگاه ديده داريم. دختران و پسراني که علاقهمند به کشورند و فضاي بزرگي در اختيار آنهاست تا بتوانند از هويت ايراني و اسلامي دفاع کنند. چرا اين همه در تزلزل هستيم؟ چرا به جوانان خود اعتماد نميکنيم؟
روحاني يادآور شد: زماني فکر ميکرديم اگر ويدئو وارد کشور شود ايمان جوانانمان پَر ميزند. سالهاي اول انقلاب دغدغه ما اين بود که مبادا يک دستگاه ويدئو وارد کشور شود؛ چراکه فکر ميکرديم اگر وارد شود و با سيمي به تلويزيون وصل شود، ديگر چگونه ايمان را نگه داريم و هويت را حفظ کنيم؟!
وي اضافه کرد: ديديم که ويدئو آمد و فراگير شد و در ايمان جوانان ما نه تنها اثري نداشت، بلکه حضور جوانانمان در مساجد، محافل، دعا و توسل و حتي در مظاهر انقلابي و راهپيماييهاي انقلابي بيشتر شد، به جبهه رفتند و از کشور دفاع کردند و افتخار آفرين بودند.
روحاني اظهار کرد: بعدها قصه ديگري شروع شد، اينکه با ماهواره چه کنيم. اگر خدايي نکرده تلويزيوني بتواند با يک ديش مخفي يا آشکار شبکه ديگري را بگيرد و جوانان آن شبکه را بببيند چگونه ايرانيت و اسلاميت ميماند؟! ديديدم که ماهواره آمد و مبارزه در پشتبام و بالکن تاثيرگذار نبود و نه ايمان مردم پَر زد و رفت و نه هويت مردم از دست رفت.
رئيسجمهور افزود: امروز ظاهرا قصه ديگر برپا شده است و آن اينکه با اينترنت جوانان کاربر، ايميل، موبايل و نسل سوم و چهارمش چه کنيم.
ادامه داد: حق ارتباط با شبکه اطلاعات جهاني را به عنوان يک حق شهروندي در کشور به رسميت ميشناسيم.
وي اظهار کرد: اگر روزگاري سواد به مفهوم خواندن و نوشتن بود و روزگار ديگر داشتن سواد به معناي ورود به دبستان و دبيرستان بود و در دوراني به مفهوم ورود به دانشگاه بود، امروز سواد به معناي ورود آسان به جامعه بزرگ اطلاعاتي و اينترنت است.
روحاني با اشاره به اهميت IT و ICT وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود تصريح کرد: مگر ميشود به دنبال اقتصاد مقاومتي و دانشبنيان باشيم و نتوانيم از فضاي پرسود اطلاعاتي جامعه جهاني استفاده کنيم؟
در عرصه فرهنگ هنوز سپر به دست گرفتهايم
رئيسجمهور با اشاره به اينکه امسال سال فرهنگ است، تصريح کرد: ما در فرهنگ هنوز سپر به دست گرفتهايم. گاهي نيز شمشير به دست ميگيريم که اين شمشير چوبي است. ميترسيم به کنجي ميخزيم که مبادا تيري به ما برخورد کند.
روحاني اضافه کرد: اگر تهاجم فرهنگي وجود دارد - که وجود دارد - راه مواجهه با آن، شمشير چوبي نيست. ما بايد با ابزار مدرن البته نه منفعلانه و ترسو بلکه فعال و شجاع وارد عرصه شويم و بخش بزرگي از اين فضاي اجتماعي و شبکههاي اجتماعي را جوانان، دانشجويان، ايران دوستان و اسلام دوستان دست به تصرف درآورند و هويت اسلامي، ايراني و اسلام رحماني را به دنيا معرفي کنند.
وي با اشاره به تصويري که برخي از گروهکهاي تروريستي از اسلام ارائه ميکنند از جمله ربودن تعدادي از دختران در نيجريه توسط "بوکوحرام" تصريح کرد: يک گروه تروريستي نادان در گوشهاي از آفريقا دختران تحصيلکرده را ميربايد و متاسفانه ميگويد آنها را به عنوان برده گرفتم چون جرمي نابخشودني انجام دادهاند و به دبيرستان رفتند تا دانش بياموزند.
بايد چهره اسلام رحماني را به دنيا معرفي کنيم
رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه "ما بايد در اين فضا بايد چهره اسلام رحماني را به دنيا معرفي کنيم"، اضافه کرد: وقتي که انقلاب پيروز شد، در همين سومالي و مناطقي که امروز مرکز تروريستها شدهاند براي پيروزي انقلاب دعا کردند. يکي از اهالي آنجا بعد از پيروزي انقلاب خاطرهاي براي من تعريف ميکرد که سال گذشته در 22 بهمن ما از شب تا صبح دعا کرديم که شما در انقلابتان پيروز شويد.
روحاني افزود: انقلاب عظيم ما در دوراني رخ داد که آن دوران معروف به دينزدايي بود. اين انقلاب در آن زمان پيروز شد و ما شعار اسلامگرايي را در سطح جهان ترويج داديم. در زماني که غربگرايي به عنوان فرهنگ حاکم در جوامع سيطره داشت.
وي با بيان اينکه "ما بايد بلوک فارسي را در شبکه اجتماعي تقويت کنيم و حضوري فعال داشته باشيم تا بتوانيم صنعت، کشاورزي و خدمات دانش بنيان را به پيش ببريم و فرهنگ اسلام واقعي و ايراني را به جهانيان معرفي کنيم"، اظهار کرد: اين کار، کار دولت نيست. کار مردم، جوانان، بخش خصوصي و شرکتهاي دانشبنيان است.
رئيسجمهور افزود: شوراي عالي فضاي مجازي، مرکز ملي فضاي مجازي و وزارت ارتباطات و همه و همه بايد زمينه را براي حضور شرکتهاي دانشبنيان آماده کنند. اين جوانان ما هستند که بايد در اين عرصه به ميدان بيايند آنها قادر هستند که تحول ايجاد کنند.
روحاني در بخش ديگر از صحبتهاي خود با بيان اينکه "وزير ارتباطات گفته است که در سال 93، سي هزار شغل جديد در اين عرصه ايجاد ميشود"، افزود: البته من به آقاي وزير نيز گفتهام که انتظار من اين است که امسال صدهزار شغل جديد در اين عرصه
دولت بايد دولت الکترونيک باشد
رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه "ما در دوراني هستيم که بايد در فضايي مطمئنتر، کمهزينهتر و با صرف زمان کمتر، امکانات لازم را براي نسل جوان فراهم کنيم"، تصريح کرد: دولت بايد دولت الکترونيک باشد.
وي با اشاره به گزارش وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات درباره مراجعه مردم به وزارتخانهها نيز گفت: مردم براي پيگيري مسائل خود به مراکز دولتي مراجعات شخصي دارند و بعد از آن از پست و نامه استفاده ميکنند و استفاده از ايميل استفاده خيلي پايينتري دارد. اگر ما ميخواهيم وقت مردم کمتر تلف شود، سفرها کمتر باشد و کارها کمهزينهتر شود و از سوي ديگر دقيقتر انجام گيرد، بايد دولت ما دولت الکترونيک شود.
رئيسجمهور با اشاره به عزم دولت براي گسترش دولت الکترونيک، خاطرنشان کرد: براي اين کار قدمهاي کوچکي برداشته شده ولي قدمهاي بلندتري در پيش رو داريم. ما در اين زمينه در دنيا در رتبه 100 قرار داريم. ما بايد به نقطه قابل قبولي برسيم.
از شرايط پهناي باند اينترنت در کشور راضي نيستم
رئيسجمهور همچنين گفت: من به عنوان رئيسجمهور از شرايط پهناي باند اينترنت در کشور راضي نيستم. قرار ما با وزارت ارتباطات اين است که هرچه زودتر به نسل سوم و چهارم برسيم و پهناي باند نه تنها براي منازل و تجارتخانهها بلکه حتي براي موبايلهايي که در دست مردم است، افزايش پيدا کند و اين کار بايد با مشارکت شرکتهاي خصوصي انجام شود. در بحث محتوا نيز بايد همه بخشهاي مختلف وارد شوند.
فناوري اطلاعات در حوزه سلامت مهم است
وي در بخش ديگري از صحبتهاي خود به اقدامات دولت در بخش سلامت اشاره کرد و گفت: ما در اين زمينه در صدد هستيم که انشاءالله باري را از روي دوش مردم برداريم و فناوري اطلاعات و ارتباطات در اين عرصه مهم است.
روحاني افزود: دارو در کشور ما اگر بخواهد درست مصرف شود و - با عذرخواهي از برخي پزشکان - نسخه پزشک درست نوشته شود و داروهاي اضافه نوشته نشود، بايد نسخهها در يک شبکه اطلاعاتي بيايد تا ببينيم چقدر دارو مصرف ميشود، چه دارويي بيشتر مصرف شده است و از يک نسخه چند بار استفاده شده است
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه