راهبرد فولاد خراسان برای رشد تولید و صادرات

اجرای برنامه های راهبردی در فولاد خراسان منجر شد تا وارد روند توسعه ای شود. به طوری که فروردین امسال این شرکت با شکستن دو رکورد ماهانه نشان داد که زمینه ادامه رشد تولید را دارد و اجرای پروژه‌های پایین دستی تاییدی بر تحول این شرکت است.

شناسه خبر: 16439
راهبرد فولاد خراسان برای رشد تولید و صادرات

تولید «مجتمع فولاد خراسان» در یکسال گذشته روند صعودی داشته است. همچنین در ادامه آن فروردین سال جاری چندین رکورد تولید در ناحیه گندله‌سازی و احیا مستقیم ۲ را ثبت کرده است. این موضوع نشان دهنده آمادگی همه‌جانبه ارکان تولید، تامین، پشتیبانی و عزم سرمایه‌های انسانی شرکت برای تحقق ثبت جهش تولید در سال ۱۴۰۳ است.

رکورد تولید ماهانه گندله مجتمع فولاد خراسان با دستیابی به رقم ۲۱۷هزار و ۷۷۶ تن توانسته تناژ ۳۲۵۳ تن بیش از نصاب قبلی را در آبان‌ماه سال گذشته به ثبت برساند.

همچنین شکسته شدن رکورد تولید آهن اسفنجی در ناحیه احیا مستقیم ۲ این شرکت پس از ۲ سال و نیم، دیگر موفقیت فولادسازان خراسان در آغاز سال جاری بود. دستیابی این واحد به تناژ ۷۳۶۹۸ تن، رکورد قبلی را که مهرماه ۱۴۰۰ ثبت شده بود، ۶۷۶ تن جا به جا کرده است.

این شرکت در حال حاضر حرکت رو به جلویی را آغاز کرده و علاوه بر اینکه برنامه افزایش تولید را با اجرای پروژه های جدید در دستور کار قرار داده است. سیاست توسعه صادرات را نیز دنبال می کند. به طوری چندی پیش نخستین بسته از محصولات فولاد خراسان به مقصد تاشکند به عنوان یک بازار جدید را بارگیری کرد. پیش از این فولاد خراسان مراودات تجاری با سایر کشورهای آسیای میانه و نیز خلیج فارس در قالب صدور محصولات فولادی داشته‌است، به همین دلیل تجربه کافی برای توسعه صادرات را دارد.

از ابتدای سال جاری تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار تن شمش تولیدی فولاد خراسان به بازارهای دیگر کشورها، به ویژه کشورهای همسایه، آسیای میانه و حوزه خلیج فارس صادر شده است. این دستاوردها باعث شد تا در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه خراسان رضوی در سال ۱۴۰۲، اردیبهشت امسال با حضور استاندار خراسان رضوی از شرکت مجتمع فولاد خراسان به عنوان صادرکننده برتر استان تجلیل شد.

یکی از دلایل موفقیت فولاد خراسان برای صادرات به کشورهای همسایه کیفیت مطلوب محصولات این شرکت است که منجر شده خریداران از محصولات فولاد خراسان استقبال کنند. این مسأله گام مهمی در حضور پایدار فولاد خراسان در بازارهای صادراتی است.

مزیت‌های استقرار صنعت فولاد در هر منطقه، موضوع اشتغالزایی است.‌ فولاد خراسان با توجه به اینکه در فهرست ۱۰۰ شرکت برتر ایران قرار گرفته نقش مهمی در اقتصاد ملی ایفا می کند. با این حال اگر طرح‌های توسعه‌های فولاد خراسان به نتیجه نهایی برسد، بخش عمده نیاز نیشابور را به اشتغال پوشش خواهد داد و معضل بیکاری تا حد زیادی در منطقه برچیده خواهد شد. در واقع توسعه‌های زیر سقف و‌ نیز کارخانه کنسانتره‌سازی سنگان ضمن تکمیل زنجیره تولید (از معدن‌ تا محصول نهایی) و افزایش ظرفیت‌های موجود، علاوه بر اشتغال‌زایی قابل توجه مستقیم و غیر مستقیم، تاب‌آوری و توسعه‌های آینده صنعت را در شرق کشور تضمین خواهد کرد. در حال حاضر تکمیل پروژه احداث کارخانه تولید کنسانتره سنگ آهن این شرکت در پهنه معدنی سنگان در شهرستان خواف سرعت گرفته است.

تکمیل این پروژه، زنجیره تولید «شرکت مجتمع فولاد خراسان» از معدن تا محصول نهایی کامل می شود و این به معنی تثبیت تاب‌آوری و کاهش مخاطرات تولید در بزرگ ترین قطب تولید فولاد شرق کشور است. با تامین قطعات و تجهیزات مورد نیاز و تمرکز بر مدیریت پروژه، پیش‌‌بینی می‌شود که تا پایان امسال به پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصدی اتفاق بیفتد.

کارخانه تولید کنسانتره «فولاد شرق خراسان» شامل واحدهای سنگ‌شکن، سیستم‌های «انتقال»، «انباشت و برداشت» و تجهیزات انبارشِ سنگ خُردشده و دربردارنده‌ی ۲۸۰ هزار تن تجهیز و قطعات است که برای افزایش ظرفیت تولید سالانه تا ۵ میلیون تن کنسانتره پیش بینی شده است. سیستم‌های «خردایش و بارگیری»، «بارگیری کامیون و قطار»، «محوطه‌سازی» و «احداث ساختمان‌های نیمه‌صنعتی» و سایر تأسیسات و ساختمان‌های جانبی از بخش‌های دیگر این پروژه است که همزمان در حال اجراست.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار