فراسوی نیازها

اشرف سادات جلال زاده _ روزنامه نگار _

شناسه خبر: 178466

آنچه بارها و بارها در رسانه ها به آن اشاره می‌شود و هرروز تیتر ها ولید هایی برای آن ذکر می‌شود .

(اقتصاد ،معیشت ،هوای آلوده، افزایش نرخ ارز ، سکه ، مشکلات زیست محیطی ، بحران های اجتماعی ، بزه و عوامل ایجاد آن ، سلامت روان جامعه و…) اما آنچه کمتر بدان رسیدگی می‌شود حل موضوعات است .

مگر نه اینکه رسانه ،چشمان بیدار و زبان گویای جامعه است مگر نه اینکه جامعه مدنی، می‌بایست شکاف ها و کاستی ها را دیده و تلاش برای رفع آن بنماید هر روز و هر بار مشکلات و کاستی ها، در تمامی ابعاد در رسانه ها بازگو می‌شود‌ اما اراده ای در حل مشکلات از سوی دولت را شاهد نیستیم 

هراز چند گاهی برنامه هایی به صورت طرح در مجلس مطرح و مسکوت می‌ماند مگر نه این است که اصلی ترین و مهم ترین وظایف دولت ها رسیدگی به وضعیت اقتصادی و فراهم آوری رفاه و آسایش برای جامعه است .

اما آنچه امروز کمتر بدان پرداخته می‌شود همین موضوع است و شاهد جامعه ای هستیم که عقب گرد فرهنگی ، اجتماعی ، اقتصادی وسیاسی در روابط بین المللی نتیجه مدیریت نامطلوب است .

اتحاد و همسویی جامعه با حکمرانان از مهم ترین عواملی خواهد بود که با آن می‌توان جامعه را به سوی رشد و شکوفایی هدایت نمود اما آنچه امروز پر واضح است عدم وفاق مردم با مسئولین است .

علت رخ دادن این پدیده در مبحث عمده معیشت و رفاه در جامعه است .کشور ایران با داشتن بیشترین ذخایر طبیعی که موجبات ثروت برای جامعه خواهد بود امروز ثابت شد با عدم مدیریت کشور حتی با وجود ثروت موفقیت و پیشرفت حادث نخواهد شد .

وقت آن رسیده تا گوش ها شنواتر و صدای جامعه و هر آنچه درد و مشکل است شنیده و برای آن راه حلی ابداع شود.

رسانه ها موظفند آنچه را که در جامعه ملموس است به مسئولین انتقال دهند اما آنچه حایز اهمیت است شنیدن صدای جامع و رفع کردن مشکلات است .

امروز رسانه ها صریحا مشکلات را منعکس می کنند وجود شبکه های اجتماعی، به دلیل نبودن محدودیت ها توانسته، شکاف را بیشتر از گذشته پدیدار و فجایع در حال وقوع را به مسئولان نمایش دهد مقابله و فیلترینگ شبکه های اجتماعی نیز نتوانست گره گشایی در کار دولت ایجاد کند .با افزایش سطح ارتباطات و همکاری‌های تجاری بین‌المللی و جهانگردی سطح تبادل فرهنگی، آموزشی، شیوه زندگی؛ ادراک مردم با گذشته بسیار متفاوت شده‌است و ارزش‌ها و تجربیات مشترک مردم در همه جهان روز به روز در حال افزایش است. این موضوع باعث می‌شود که شکل جدیدی از هویت مشترک برای جوامع به شکل جامعه جهانی را ایجاد کند

امروز جوانان و نوجوانان با وجود شبکه های اجتماعی با هجم وسیعی از اطلاعات از زندگی جوامع دیگر باخبرند و صد البته که قیاس زندگی و امکانات با سایر جوامع این خواسته را برای افراد ایجاد می کند که می‌تواند زندگی مناسب تری داشته باشد و دولت بایستی،تلاش کند در جهت رسیدن به مطلوب ها فقط و فقط برای جامعه تلاش کند زیرا که به راستی مهم ترین هدف ابتدا جمعیتی است که به کشور هویت می‌دهد. 

 

ارسال نظر