" جهان اقتصاد" گزارش می دهد سهم یکدرصدی از تولید ناخالص ملی با وجود محدودیتها
راضیه احمدوند
در حالیکه صنعت فولاد کشور با چالش ناترازی انرژی و قطعیهای مکرر برق مواجه است، فولاد خوزستان با ثبت رکوردهای بیسابقه در فروردینماه ۱۴۰۴، توانسته جایگاه خود را بهعنوان یکی از پیشرانهای اقتصاد صنعتی کشور تثبیت کند.
امین ابراهیمی، مدیرعامل شرکت فولاد خوزستان در حاشیه نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، با اشاره به جایگاه این شرکت در صنعت فولاد کشور اظهار داشت: گروه فولاد خوزستان با الحاق ظرفیت فولادسازی شادگان، به تولید سالانه ۵ میلیون تن دست یافته و هماکنون در جایگاه دومین تولیدکننده بزرگ فولاد کشور قرار دارد.
وی اعلام کرد: فولاد خوزستان با سهم یکدرصدی از تولید ناخالص ملی، بزرگترین تأمینکننده محصولات نیمهنهایی فولادی کشور است و ۲۰ درصد بازار شمش و ۱۷ درصد تولید آهن اسفنجی را در اختیار دارد.
ابراهیمی با اشاره به چالشهای ناترازی انرژی افزود: در سال گذشته به دلیل محدودیتهای برق، بیش از ۲۵ همت از ظرفیت تولید را از دست دادیم. در صورت تداوم این شرایط در سال ۱۴۰۴، ماهانه بین ۳۰ تا ۴۰ درصد از تولید کاسته خواهد شد.
مدیرعامل فولاد خوزستان، مقابله با بحران انرژی را از اولویتهای اصلی شرکت دانست و گفت: ایجاد سه فاز نیروگاه ۲۰۰ مگاواتی، تملک نیروگاه سیکل ترکیبی ۵۲۰ مگاواتی و آغاز عملیات اجرایی نیروگاه خورشیدی بخشی از برنامههای این مجموعه برای تأمین پایدار انرژی است.
او همچنین از اجرای ۸۰ همت پروژه توسعهای خبر داد که با تمرکز بر تولید پایدار، آینده فولاد خوزستان را رقم خواهد زد. پروژههای زمزم ۳ و توسعه فولادسازی شادگان از مهمترین این طرحها هستند که به بهرهبرداری رسیدهاند.
ابراهیمی در ادامه از ثبت ۹ رکورد تاریخی در فروردینماه امسال با وجود ۱۵ روز قطعی برق خبر داد و گفت: این موفقیت بیسابقه، نشاندهنده توان داخلی و عزم فولادمردان برای توسعه ظرفیت تولید است. او تأکید کرد: اگر محدودیتهای انرژی برطرف شوند، موفقیتهای بزرگتری در دسترس خواهد بود.
در پایان، مدیرعامل فولاد خوزستان به پروژه زیستمحیطی توری بادگیر غبارگیر اهواز نیز اشاره کرد و گفت: این پروژه با سرمایهگذاری هزار میلیارد تومانی و ارتفاع ۲۸ متر به منظور بهبود کیفیت هوا در حال اجراست، که به دلیل مشکلات گمرکی در واردات تجهیزات، با تأخیر مواجه شده و پیشبینی میشود تا تیر یا مردادماه به بهرهبرداری برسد.