۳۵ هزار طرح نيمه تمام و استخدام هاي بي رويه عامل انحراف مسير بهره وري

نوبخت: قرار نيست يارانهاي به وزير صنعت بدهيم!
مهناز اسماعيلي: سومين همايش جايزه بهره وري معادن و صنايع معدني در شرکت ملي فولاد ايران روز شنبه در حالي آغاز به کار کرد که از يک سو رييس هيات عامل ايميدرو به بررسي چرايي کاهش نرخ رشد بهره وري در کشور پرداخت و از سوي ديگر رييس سازمان مديريت و برنامه ريزي کشور با گلايه از اظهارات وزيرصنعت درباره عدم تخصيص يارانه به بخش توليد، اعلام کرد: حداقل 526 ميليارد تومان از يارانه بخش توليد پرداخت شده است
مهدي کرباسيان، معاون وزير صنعت، معدن و تجارت در اين همايش گفت: کاهش نرخ رشد بهره وري حاصل عملکرد دولت گذشته در اجراي 35 هزار طرح نيمه تمام و استخدام بي رويه بود که پيامد بزرگ شدن دولت را در برداشت.
رئيس هيات عامل ايميدرو اظهار داشت: سالهاي 92 - 1391 ميزان صادرات فولاد کشور حدود 200 هزار تن بود، درحالي که طي 11 ماهه امسال به رقم 2.5 ميليون تن صادرات در اين بخش دست يافتيم.
وي افزود: امسال 12 ميليارد تومان بودجه به سازمان ايميدرو براي آموزش، پژوهش و تحقيق اختصاص يافت که اين مبلغ براي بخش هاي خصوصي و غيردولتي صرف شد.
رئيس هيات عامل ايميدرو اضافه کرد: شمار طرح هاي نيمه تمام و راکد اين سازمان در نيمه نخست سال گذشته 30 طرح بود که اکنون علاوه بر تکميل و بهره برداري دو طرح، بقيه نيز فعال شده است.
وي اجراي طرحهاي کنسانتره و گندله سنگ آهن در منطقه سنگان (خراسان رضوي)را در مجموع به ميزان 17.5 ميليون تن ذکر کرد و اظهار داشت: اکنون فعاليت اکتشافي بر روي 200 هزار کيلومتر از اراضي در شرق کشور شکل اجرايي به خود گرفته و از نيمه سال جاري تاکنون دستيابي به ذخيره 200 ميليون تني سنگ آهن و 120 ميليون تني زغالسنگ در اين منطقه قطعيت يافته است.
کرباسيان يادآور شد: ايران دوازدهمين کشور جهان از نظر ذخاير شناخته شده معدني محسوب مي شود و ارزش مواد معدني شناسايي شده افزون بر 700 ميليارد دلار اعلام شده است.
رئيس هيات عامل ايميدرو گفت: براساس سند چشم انداز 1404 دستيابي به نرخ رشد هشت درصدي هدف گذاري شده اما در ساليان گذشته از اين هدف دور شديم لذا انتظار مي رود با همدلي همه دستگاه هاي اجرايي بتوان گذشته را جبران کرد.
وي اظهار اميدواري کرد: برطرف شدن تحريم هاي ظالمانه، امکان تحقق رشد اقتصادي با توسعه و سرمايه گذاري وسيع تر را فراهم سازد، هرچند سازمان ايميدرو در اين مسير حرکت مي کند.
کنايه نوبخت به وزير صنعت
محمدباقر نوبخت هم در حاشيه اين همايش، با اعلام اينکه حداقل 526 ميليارد تومان از يارانه بخش توليد پرداخت شده است، توضيح داد: عمده اين پرداخت به بخش کشاورزي بوده و آقاي نعمتزاده با توجه به اينکه وزير با تجربهاي است بايد تلاش کند به جاي انجام مصاحبههاي شائبهدار در سطح جامعه و به جاي مطرح کردن عدم انجام تعهدات دولت، شرکتهاي واجد شرايط را به سازمان مديريت معرفي کند تا منابع ارزان قيمت را در اختيار آنها قرار دهيم.
وي با اشاره به 5727 ميليارد تومان يارانه اختصاص يافته به بخش صنعت يادآور شد: اين درحالي است که براي بخش کشاورزي1000 ميليارد تومان و حمل و نقل نيز 1200 ميليارد تومان يارانه پيشبيني شده است.
نوبخت که پيشتر نيز در رابطه با سازوکار پرداخت يارانه به توليد توضيح داده بود، خاطرنشان کرد: طبق برنامهريزي دولت قرار است مابهالتفاوت نرخ سود تسهيلات بانکي براي توليدکنندگان از محل يارانهها تأمين شود و اين سازمان آمادگي پرداخت اين تسهيلات را دارد.اما بايد توجه داشت که سياست دولت پرداخت يارانه نقدي به بخش توليد مانند بخش خانوار نيست.
وي اين را هم گفت که اگر سازمان مديريت و برنامه ريزي بههمراه سيستم بانکي مانعي در پرداخت تسهيلات ارزان به واحدهاي توليدي ايجاد کرد آنگاه حق اعتراض وارد است.
رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي همچنين در رابطه با کاهش قيمت تعدادي از محصولات واحدهاي توليدي که با کاهش قيمت مواد اوليه انجام شده اما در اختيار مصرف کننده نهايي قرار نميگيرد، اظهار کرد: بايد سازمان حمايت از مصرف کنندگان و توليدکنندگان در اين رابطه حضور فعالتري را داشته باشد تا تخفيفات توليدکنندگان به دست مصرف کننده نهايي برسد.