جهان اقتصاد گزارش می دهد؛ خانه های خالی؛ آدرس اشتباه بحران مسکن

گروه زیربنایی رضا پورحسین

شناسه خبر: 185105
جهان اقتصاد گزارش می دهد؛
خانه های خالی؛ آدرس اشتباه بحران مسکن

جهان اقتصاد: رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفته است که تمامی کشور‌ها در تلاشند که بازار مسکن تبدیل به یک بازار تجاری نشود، اما در کشور ما متاسفانه این اتفاق رخ داده است.

وی افزود: در سال‌های متوالی تولید مسکن شدت گرفت، اما عرضه آن متناسب نبود به همین دلیل درسال ۱۳۹۹ مجلس قانون مالیات بر خانه‌های خالی را در نظر گرفت تا بتواند با این ابزار، عرضه را افزایش داده و احتکار مسکن را کاهش دهد.

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ تاکید کرد: گزارش‌هایی به دست ما رسیده که بیش از یک و نیم میلیون خانه بدون سکنه در کشور وجود دارد که به بازار عرضه نمی‌شوند. برای اجرای قانون مالیات بر خانه‌های خالی هم ابزار و داده‌ها در اختیار ما نبود اگر چه با گذشت ۴ سال ۲۵۰ هزار خانه خالی برای اخذ مالیات به قطعیت رسیده‌اند.

پژمانفر بیان کرد: ابزاری که می‌تواند ما را برای تشخیص این خانه‌ها کمک کند سامانه املاک و اسکان بود که می‌تواند با جزئیات این منازل را تشخیص و برای عرضه به بازار معرفی کند. سابقه قانون مالیات بر خانه‌های خالی بیش‌تر از ۵۰ سال است، اما نبود اطلاعات و اخذ مالیات‌های اندک نتوانست این املاک را به بازار اضافه کند به همین جهت ما به سمت قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول رفتیم که بخش قابل توجهی از املاک که با اسناد عادی معامله می‌شوند را به اسناد رسمی تبدیل کنیم.

این صحبت ها در حالی مطرح می شود که مساله خانه های خالی مربوط به دیروز و امروز نیست و سال ها در سطح کشور خانه های خالی زیادی به دلایل مختلف وجود و حتی امروز به علت قفل بودن بازار رهن و اجاره بسیاری از صاحبان ملک نمی توانند مستأجر مورد نظر خود را پیدا کنند.

از سوی دیگر تمامی آمار تایید می کند زمانی که اقتصاد کشور در شرایط تحریمی کمتری بوده، خانه دار شدن آسان تر بود و تلاطم بازار به مراتب کمتر بود.

با نگاهی به سال ۱۳۹۵ و آمار و ارقام مسکنی آن مقطع مشاهده می کنیم که چه میزان کاهش تحریم ها بر بازار مسکن اثر مثبت گذاشته است.

در همان مقطع زمانی، مسئول کمیسیون تخصصی مشاوران املاک کشور با تاکید بر اینکه در اقتصاد ما رونق مترادف با گرانی است، ادامه داد: بنده این نوید را به مردم می‌دهم که رونق بازار مسکن در سال 95 همراه با گرانی نیست چرا که این بازار کشش افزایش قیمت را ندارد. به عبارت دیگر حجم سرمایه ورودی به بازار مسکن در سال 95 به گونه‌ای پیش‌بینی نمی‌شود که همراه با افزایش قیمت باشد.

وی با بیان اینکه فروردین‌ماه را نمی‌توان ملاک معاملات صورت‌گرفته در تهران و کشور در نظر گرفت، بیان کرد: در سال 94 مجموعا 6 هزار و 610 قرارداد خرید و فروش در کشور انجام شده است.

عقبایی اضافه کرد: در 13 روز ابتدای فروردین‌ماه امسال 3 هزار و 995 قرارداد خرید و فروش و یک هزار و 834 قرارداد اجاره در کل کشور منعقد شده است. مجموع قراردادهای کل کشور در این مدت به 6 هزار و 11 قرارداد می‌رسد.

آمارو ارقامی که به وضوح نشان می دهد مشکل بازار مسکن خانه های خالی نیست و پرداختن به این موضوع مشکل اصلی مسکن یعنی تحریم و بی ثباتی‌بازار ارز را به حاشیه نمی برد

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار