مدیر کل صنعت، معدن وتجارت استان اصفهان :

صعود اصفهان به جایگاه پنجم در بهبود فضای کسب وکار

امیرحسین کمیلی در نشست خبری گرامیداشت روز صنعت و معدن، ضمن تبریک دهه ولایت اظهار داشت: رشد اقتصادی بخش صنعت در سال گذشته ۷.۷ درصد بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۴.۶دهم درصدی را نشان می‌دهد و شیب بسیار خوبی را نشان می‌دهد.

شناسه خبر: 5011
صعود اصفهان به جایگاه پنجم در بهبود فضای کسب وکار

وی افزود: بخش صنعت در آخرین فصل دولت دوازدهم رشد 2.1 دهم درصدی داشت که این‌ میزان در زمستان 1401 به 11.9 درصد افزایش پیدا کرده و این رشد نشان‌دهنده حرکت روبه جلو و با شتاب مناسب در بخش صنعت است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان با بیان اینکه دولت برای ارتقا و افزایش میزان رشد صنعت، ساز و کارهای کارآمدی را در نظر گرفته است، افزود: کارگروه ستاد تسهیل استانی یکی از این ساز و کارهاست و موضوعات مختلف در جلسات هفتگی بررسی شده و مصوبات خوبی در آن ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی و دولت یکی دیگر از ساز و کارهای کارآمد در حیطه صنعت است که جلسات آن به میزبانی اتاق بازرگانی به صورت‌ ماهانه برگزار می‌شود و مصوبات این شورا به حل برخی از بورکراسی و قوانین مخل در حیطه صنعت کمک شایانی کرده است.

صعود اصفهان به جایگاه پنجم در بهبود فضای کسب و کار

کمیلی با اشاره به جایگاه استان اصفهان در بهبود فضای کسب و کار گفت: اصفهان طی دو سال گذشته در بخش بهبود فضای کسب و کار پیشرفت عمده‌ای نشان داده و سال گذشته از رتبه 23 کشور به رتبه 5 ارتقا پیدا کرد و این پیشرفت به همت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان به دست آمده است.

وی با بیان اینکه بخش صنعت مسئولیت تولید 10 هزار مگاوات برق را بر عهده دارد، متذکر شد: ناترازی انرژی واحدهای صنعتی را دچار مشکل کرده و واحدهای تولیدی و صنایع به خاطر محدودیت برق و گاز، مجبورند که نصف سال فعالیت‌شان را تعدیل کنند، البته دولت برای حل این مشکل برنامه‌ دارد.

اختلالات بازار سیمان ناشی از دلالی است

مدیرکل صنعت،معدن و تجارت استان با بیان اینکه برای تولید سیمان هیچ مشکلی در تامین برق و انرژی وجود ندارد، گفت: در تولید و عرضه سیمان هیچ اختلالی ایجاد نشده و کارخانه‌های سیمان با سهمیه برق فعلی می‌توانند ظرفیت عرضه خودشان را حفظ کنند؛ اگر التهاب و نوسانی در این بخش ایجاد شده، جنبه روانی و دلال بازی داشته و ارتباطی به موضوع برق ندارد.

وی با تاکید بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه مصرف درست انرژی خاطرنشان کرد:مردم با مصرف درست دولت را در تأمین برق همه بخش‌ها به ویژه صنایع یاری کنند.

کمیلی گفت: در حال حاضر کشور درگیر 11 هزار مگاوات ناترازی برق است که حدود هزار مگاوات آن به اصفهان مربوط می‌شود.

وی با بیان اینکه اصفهان تامین 3 هزار مگاوات از این ناترازی کل کشور تقبل کرده است، یادآور شد: بخشی از تأمین این برق توسط شرکت‌های بزرگی همچون فولاد مبارکه تقبل شده و بخش دیگری توسط سایر صنایع انجام خواهد شد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان گفت: میزان تولید انرژی در سطح کشور کم نیست اما مصرف نادرست انرژی باعث بروز مشکلاتی می‌شود که هر از گاه اخبار آن را از رسانه‌ها می‌شنویم.

صادرات 813 قلم کالا از اصفهان به کشورهای همسایه

کمیلی درباره طرح مولدسازی سازه‌های راکد در دولت، تصریح کرد: این موضوع بحث جدیدی نیست و مجری آن وزارت اقتصاد و دارایی است، در بخش دولتی سرمایه‌های راکدی وجود دارد که باید تعیین تکلیف شده و از رکود خارج شوند.

وی بیان کرد: در این طرح سازه‌ها، ساختمان‌ها و زمین‌های بلااستفاده دولت به افراد واجد شرایطی که بتوانند از آنها به بهترین شکل بهره‌برداری کنند، واگذار خواهد شد و از در آمد این واگذاری طرح‌های نیمه تمام در استان‌های مختلف تکمیل می‌شوند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در ادامه به آمار و ارقام صادرات و گمرکات استان اصفهان اشاره کرده و گفت: در سال 1401 آمار صادرات 2 میلیون و 385 هزار تن به ارزش یک میلیارد و 531 میلیون و 289 دلار بوده که 11 درصد رشد حجمی و 13 درصد رشد اعتباری به نسبت سال قبل از آن داشته است.

وی اضافه کرد: سال گذشته 813 قلم کالا از اصفهان به کشورهای مختلف از جمله کشورهای همسایه ایران صادر شده است. در دولت سیزدهم برقراری ارتباط با کشورهای مختلف به جهت رونق بخشیدن و تقویت بخش صنعت بسیار مؤثر بوده و ما به روابط اقتصادی نگاه صادرات‌محور داریم.

وضعیت صنعت رو به بهبود است

سید عبدالوهاب سهل آبادی، رئیس خانه صنعت ،معدن وتجارت استان اصفهان نیز در این نشست اظهار داشت: وضعیت صنعت رو به بهبودی است و امیدواریم وضعیت جامعه هم به همین منوال پیشرفت کند و به پویایی برسد.

وی افزود: تشکل‌ها باید بین اصحاب و مردم ارتباط خوبی برقرار کنند و منافع آن را صنعت‌کاران می‌برند و در این صورت با مطرح شدن مشکلات در ستاد تسهیل مسائل حل خواهد شد.

سهل‌آبادی خاطرنشان کرد: اگر زیرساخت‌های مورد نیاز را برای جامعه صنعتی فراهم می‌کردند این پیشرفت‌ها بیشتر بود و با وجود کمبودها در زمستان و تابستان و هزینه زمین برای احداث و سایر محدودیت‌های آب و برق، این رشد محقق شده است.

کوچکترین ریزشی در بخش کارگری و صنعت مشاهده نشده است

سهل آبادی ادامه داد: در شرایط بسیار سخت اقتصادی کوچکترین ریزشی در بخش کارگری و صنعت مشاهده نشده است و بابت آن به خود می‌بالیم.

وی افزود: از طرف دیگر وفاق در بین جامعه کارگری و کارفرما حکمفرماست و وجه اشتراک خوبی بین آن‌ها ایجاد شده است، اما در اینکه کارگر امروز نیازهای خود را نمی‌تواند رفع کند شکی نیست و کارگران نقش اصلی را در چرخه اقتصادی دارند.

سهل‌آبادی گفت : جامعه صنعتی توانسته با همراهی تشکل‌ها این شهر صنعتی را از دغدغه‌های صنعتی نجات دهد و با وجود مشکلات مالیات، تحریم‌ها و گرانی لوازم و ابزار، این همت برای سرپا نگهداشتن صنعت وجود داشته است.

منطقه ویژه شرق اصفهان در مسیر عملیاتی شدن

رئیس خانه صنعت ،معدن وتجارت استان اصفهان اضافه کرد: اتفاقات بسیاری برای منطقه ویژه در شرق اصفهان افتاده است و واگذاری زمین و نامه‌های اداری و‌ منابع طبیعی آن رفع شده و در مسیر عملیاتی شدن است.

وی تصریح کرد: بزرگترین چالش کمبود نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی است که به دنبال آن سرمایه در گردش واحدهای صنعتی کاهش پیدا می‌کند و تسهیلاتی که به دست آن‌ها می‌رسد هزینه‌بر است و از نظر انرژی نباید شرایط به اینجا برسد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار