جلوگيري از صادرات زعفران به صورت فلهاي
گروه بازار: نماينده خراسان جنوبي در اتاق اصناف ايران تاکيد کرد:
اگر فکري براي بسته بندي زعفران نکنيم در توليد و صادرات آن با شکست مواجه خواهيم شد.
به گزارش جهان اقتصاد به نقل از اتاق اصناف ايران حسن مالکينژاد، از کاهش توليد زعفران از 14تن به 11 تن خبر داد و گفت: سالانه 14 تن زعفران خشک در قائنات توليد ميشد که امسال به دليل خشکسالي و حمايت نشدن از توليدکنندگان ، توليد زعفران به 11 تن کاهش يافته است.
وي همچنين از توليد 16 هزارتن زرشک تر در قائنات خبرداد و افزود: 30 درصد از توليد زرشک قائنات به تهران و ساير استانها و بخش ديگر آن براي کارخانهها صنايع توليدي و صادرات ارسال مي شود.
رئيس اتاق اصناف شهرستان قائنات با بيان اينکه درآمد اصلي مردم در شهرستان قائنات توليد زرشک و زعفران است، تصريح کرد: در چند سال اخير افغانستان با خريد پيازچه زعفران از توليدکنندگان ايراني اقدام به توليد زعفران کرده و به زودي رقيب ايران مي شود، اين موضوع باعث ضرر و زيان توليدکنندگان کشور شده است.
مالکينژاد افزود: نبود کارخانجانههاي بسته بندي زعفران در کشور ضعف اصلي توليد به حساب ميآيدو با توجه به اينکه بارها خواستار تاسيس کارخانههاي بسته بندي در قائنات شدهايم، تاکنون اقدامي صورت نگرفته است، اگر فکري براي بسته بندي محصولاتمان نکنيم در صنعت زعفران با شکست مواجه خواهيم شد.
مالکي نژاد تصريح کرد: زعفران توليد شده در قائنات از طريق واسطه ها با کمترين قيمت خريداري و سپس به صورت فلهاي به امارات و اسپانيا صادر مي شود و کشور اسپانيا زعفران ايراني را با بسته بندي مرغوب به فروش ميرساند.
وي با بيان اينکه دولت تاکنون حمايتي از مهمترين توليد کشور که زعفران است، نداشته، افزود: تاسيس کارخانههاي بسته بندي به نفع توليد و صادرات ايران است زيرا ميتوانيم توليد داخلي را با نام ايراني و با بهترين بسته بندي به جهان صادر کنيم.