تهيه اطلس انرژي امواج و جريانهاي دريايي ايران
مدير دفتر تحقيقات سازمان انرژيهاي نو ايران خبر داد:
گروه امورزيربنايي: مدير دفتر تحقيقات سازمان انرژيهاي نو ايران (سانا) از تهيه اطلس انرژي امواج و جريانهاي دريايي کشور خبر داد.
اکبر شعبانيکيا، اظهار داشت: با توجه به پتانسيل خوبي که کشور در بخش انرژي دريايي و جزر و مد در شمال و جنوب کشور دارد? ستاد توسعه فناوري انرژيهاي تجديدپذير با همکاري پژوهشگاه ملي اقيانوسشناسي پروژه تهيه اطلس انرژي امواج و جريانهاي دريايي را در درياي خزر? خليج فارس و درياي عمان آغاز کرده است.
وي افزود: حاصل اين همکاري معرفي پتانسيل انرژي دريايي? امواج و جزر و مد در شمال و جنوب کشور بوده است که در مرحله برداشت اطلاعات بهصورت ميداني هستيم.
وي با تاکيد بر اينکه فاز نخست مطالعههاي ميداني در جنوب کشور انجام ميشود، گفت: کارهاي عملياتي خوبي در مناطق قشم? خور موسي و خارک در حال انجام است تا مبتني بر برداشتهاي ميداني به اطلاعات دقيقتري برسيم و هم تدقيق در اطلس انرژي جزر و مد داشته باشيم.
وي ابراز اميدواري کرد: فعاليتهاي برداشت ميداني ما در مناطق جنوبي کشور طي شش ماهه آينده تکميل و در ادامه مبتني بر نتايج ميداني بهدست آمده، نوع توربينها براي توليد برق شناسايي شود و پس از آن براي استفاده از اين توربينها براي توليد برق برنامهريزيهاي لازم صورت گيرد.
شعبانيکيا اظهار داشت: شناسايي دقيق ميزان پتانسيل انرژي دريايي? امواج و جزر و مد وابسته به تکميل برداشتهاي ميداني است که تا حدود شش ماه ديگر مشخص ميشود.
وي تصريح کرد: مبتني بر اين برداشت ميداني ميتوانيم ميزان پتانسيل را شناسايي و راهبرد مناسب توسعه اين انرژيها را در کشور مشخص کنيم.
مدير دفتر تحقيقات سازمان انرژيهاي نو ايران افزود: اگر پتانسيل خوب باشد، حمايتها از اين بخش بايد بيشتر شود و اگر خوب نباشد، ميتوان راه مناسبي براي استفاده از اين پتانسيل محدود پيدا کرد که همه اينها منوط به تکميل برداشتهاي ميداني از منطقه است.
بهگفته وي، تاکنون تهيه اطلس مبتني بر نقشهها و مدلهاي موجود تهيه و برداشتهاي ميداني در منطقه قشم انجام شده است و در منطقه خور موسي طي دو ماه آينده تکميل ميشود و وارد منطقه خور موسي ميشويم.
وي خاطرنشان کرد: اين مطالعهها يک مطالعه تصميمساز براي ما محسوب ميشود تا به لحاظ اقتصادي و فني رويکردمان مشخص شود.