مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران:
تمام مجوزهای کارخانه آهن اسفنجی اخذ شده است
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران با بیان اینکه در حال حاضر تمام مجوزهای کارخانه آهن اسفنجی اخذ شده است گفت: اگر در ابتدا کار را منوط به کسب مجوزها می کردیم پروژه زمانبر می شد.
مجتبی حمیدیان، در نشستی صمیمی با اصحاب رسانه که با حضور معاونان و مدیران ارشد شرکت در محل کارخانه آهن اسفنجی برگزار شد با بیان این مطلب در پاسخ به پرسشی پیرامون مجوزهای کارخانه آهن اسفنجی اظهار داشت: اگر قرار بر این بود که فرایند عادی کسب مجوزها را پیگیری کنیم و به دنبال تامین مالی برویم یک پروسه ۱۰،۱۵ ساله پیش رو داشتیم بنابراین با توجه به اینکه مطمئن بودیم مجوزها صادر می شود با مسوولیت خود کار را دنبال کردیم.
وی افزود: اگر کار را متوقف می کردیم و راه اندازی را منوط به کسب مجوز می کردیم کار کارمندی می شد که شاید حدود ۱۰ سال باید صبر می کردیم تا مجوزها صادر شود. کار احداث کارخانه آهن اسفنجی شروع شد و مجوزهای آن نیز یکی یکی کسب شدند.
حمیدیان با بیان اینکه همزمان با شروع پروژه، چندین پروژه تامین مالی هم کلید خورد تصریح کرد: یکی از حوزه های تامین مالی انتشار ۳ هزار میلیارد تومان اوراق سلف بود و مابقی راه های تامین مالی نیز کلید خورده است.
وی در خصوص تامین گاز پروژه آهن اسفنجی نیز توضیح داد: این پروژه جزو طرح های اولویت دار وزارت نفت برای تامین گاز نبود اما رایزنی ها را شروع کردیم و قرار شد ۵۰ درصد گاز مورد نیاز را وزارت خانه تامین کند و ۵۰ درصد باقی مانده در قالب سرمایه گذاری شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در طرح های بهینه سازی گاز تخصیص پیدا کند اما مجدد با رایزنی های انجام شده و حمایت صباغیان نماینده مجلس شورای اسلامی، در فهرست طرح های اولویت دار قرار گرفت و وزارت صمت وزارت نفت را مکلف به تخصیص ۱۰۰ درصدی گاز کرده است که در این زمینه در حال مکاتبه با وزارت نفت هستیم.
وی در خصوص پرداخت دو درصد عوارض به شهر نیز گفت: سال ۴۰۱ بیشترین پرداخت یعنی حدود ۲۲۰ میلیارد تومان را داشتیم سال قبل نیز به دلیل مشکلاتی که داشتیم ۵۰ درصد آن را توانستیم پرداخت کنیم و مابقی هم تقسیم شده و پرداخت می شود.
حمیدیان با بیان اینکه باید صبر و حوصله را بالا برد و راهکار ارائه داد افزود: الان پیمانکار گندله که دو سال پیش پروژه را تمام کرده چند هزار میلیارد تومان از ما مطالبه دارد اما در این زمینه با ما همدلی کرده است.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن درباره نحوه اجرای مفاد صورتجلسه دوم دی ماه ۱۴۰۰گفت: همه مفاد صورتجلسه دوم دی ماه یا اجرا شده یا در حال اجراست و معتقدیم که با کمک همکاران مفاد آن را بهتر و دقیق تر پیگیری کردیم به عنوان مثال در این صورتجلسه آمده است که دو نفر از اعضای هیات مدیره بومی باشد این مسئله را پیگیری کردیم و این اتفاق افتاد.
وی با بیان اینکه ما بیشتر از اینکه نیاز به صورتجلسه داشته باشیم نیاز به تفاهم و همدلی داریم، افزود: بسیاری از همکاران بیش از ۶،۷ سال پیگیر گرفتن دفترچه درمانی شرکت سنگ آهن بودند که این دغدغه را معاون منابع انسانی شرکت پیگیری کرد و امسال صدور این دفترچه ها اجرایی شد.
حمیدیان با اشاره به اینکه امروز نیازمند تشکیل یک ائتلاف برای آینده شرکت و منطقه هستیم، گفت: برای پیشرفت پروژه ها تمامی افراد چه بومی و چه غیربومی چه کارگر و چه مسوول و سهامدار در تلاش هستند و تا این تلاش و وفاق نباشد پیشرفتی صورت نمی گیرد.
وی در خصوص شرکت سام که شرکت زیرمجموعه شرکت سنگ آهن است گفت: این شرکت بازوی عملیاتی ما برای اجرای فعالیت های تامین مالی است. شرکت سنگ آهن برای عرضه در بورس کارگزار جداگانه ای دارد که از سال ۹۹ کارهای مقدماتی ورود به بورس را انجام داده است.
حمیدیان افزود: شرکت سنگ آهن برای ورود به بورس از مجموعه صباتامین که سهامدار شرکت است کارگزار گرفته و کل کارهای مقدماتی آن از سال ۹۹ انجام شده و امسال هم مدارک مورد نیاز تحویل شده است. به احتمال زیاد هفته آینده این شرکت کارگزار برای تعامل بیشتر با مسوولان شهرستان به بافق می آیند و جلسه ای برای پاسخ به سوالات و شبهات خواهد گذاشت.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران درباره موضوع مسکن کارکنان شرکت نیز اظهار داشت: شرکت سنگ آهن اولین شرکت صنعتی در استان است که موضوع صنعت شهر را انجام داده است. متراژ زمینی بین ۴۰۰ تا ۶۰۰ هکتار در نظر گرفته شده که در هفته آینده در استانداری دقیق تر بررسی می شود. این زمین به نام شرکت است و بین ۱۷۰۰ تا ۱۸۰۰ نفر از پرسنل که سهام تعاونی مسکن را داشتند و صاحب زمین نشدند را صاحب خانه می کند.
حمیدیان در پاسخ به پرسش دیگری که در خصوص بدهی های شرکت و بدهی پست برق بود توضیح داد: پست برق باید قبل از راه اندازی کارخانه گندله سازی ایجاد می شد چرا که پست برق در واقع ایمنی کارخانه را فراهم می کند اما به دلیل یکسری مسائل و اختلافات حقوقی این کار انجام نشد و دو ضربه به شرکت وارد کرد. اول اینکه اجرای پروژه گران تر از قبل شد و دوم راه اندازی کارخانه بدون تامین ایمنی در آن بود.
وی افزود: پیمانکار این طرح الان از ما مطالبه دارد اما طرحی را تحویل ما داده است که در حال حاضر حدود ۲ هزار میلیارد تومان ارزش دارد.
حمیدیان با بیان اینکه نیروگاه های برق خودتامین با اقدامی جهادی راه اندازی شد گفت: نیروگاه اول ظرف مدت سه ماه به بهره برداری رسید ومشکل قطعی برق کارخانه گندله را به طور کامل مرتفع کرد.
وی از آماده بودن نیروگاه دوم خبر داد و افزود: هر دو نیروگاه با سرمایه بخش خصوصی راه اندازی شده و علاوه بر تامین برق مورد نیاز شرکت، امنیت برق شهرستان و شهرهای اطراف را نیز فراهم می کند.
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران در پاسخ به این پرسش که چرا پول لازم به معدن D۱۹ تزریق نشده است نیز گفت:قبل از مدیریت اخیر حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان به این معدن پرداخت شده بود این در حالی است که در این دوره حدود ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان سرمایه تزریق شده و مابقی هم به تدریج در حال پرداخت است و ما امیدواریم در سال جاری این معدن به بهره برداری برسد.
وی افزود: این پروژه، پروژه بزرگی است و هزینه بالایی برای رسیدن به مرحله استخراج سنگ دارد.
حمیدیان درباره حوزه سلامت و درمان نیز توضیح داد: تجهیز آزمایشگاه بهداری آهنشهر، راه اندازی مرکز توانبخشی، راه اندازی مرکز ثابت انتقال خون، ایجاد کلینیک دندانپزشکی، ایجاد مرکز پیشگیری از بیماری های غیرواگیر، ایجاد کلینیک اطفال و ... از جمله اقداماتی است که در این حوزه انجام شده است.
وی با اشاره به راه اندازی مرکز تصویربرداری اظهار کرد: فاز اول این مرکز که شامل سی تی اسکن، ام آر آی، گراف دندان، سونوگرافی و ... است تا یک ماه آینده به بهره برداری می رسد.
حمیدیان در خصوص پروژه فاضلاب شهری بافق نیز گفت: این پروژه به پیشرفت ۹۰ درصدی رسیده است فقط ۹ هزار انشعاب باقی مانده که اسناد آن آماده شده و مناقصه انجام می شود و ظرف چند ماه آینده پروژه تکمیل می شود.