راهکار صرفهجویی ۲۰ میلیون لیتر بنزین/ کلید حل ناترازی سوخت در دست خودروسازان است
سیانجی جزو اولویت های دولت نیست
رئیس انجمن صنفی سیانجی گفت: ساماندهی خودروهای دوگانهسوز مهمترین کاری است که باید انجام شود علیرغم اینکه بیش از ۲۰ سال از ورود سیانجی به کشور میگذرد اما هنوز خودروهای دوگانهسوز ساماندهی نشدهاند و آمار دقیقی از تعداد این خودروها نداریم.
محسن جوهری، درباره برنامه جدید برای جایگزینی سیانجی با بنزین باتوجه به ناترازی این سوخت اظهار داشت: متاسفانه دولت رویکرد جدیدی برای تغییر جایگاه سیانجی در سبد سوخت ندارد و به نظر میرسد که سیانجی جزء اولویتهای دولت نیست. دلیل این است که متولی دولتی عرضه بنزین و سیانجی شرکت پخش فرآوردههای نفتی است، وقتی یک شرکت متولی دو سوخت است که به نوعی با هم تضاد منافع دارند، یک سوخت به حاشیه میرود. اکنون رسالت شرکت پخش فرآورده عرضه سوخت مایع است، سپردن سیانجی به شرکت پخش کار درست و اصولی نبوده است و متولی بخش سیانجی در زیرمجموعه شرکت پخش فرآوردههای نفتی قدرت بالایی برای پیگیری مسائل این سوخت ندارد.
راهکار صرفهجویی ۲۰ میلیون لیتر بنزین
وی افزود: اگر سیانجی جایگزین بخشی از مصرف بنزین شود، یعنی حداقل ۲۰ میلیون متر مکعب سیانجی معادل ۲۰ میلیون لیتر بنزین میشود که در صورت صادرات این میزان میتواند درآمد بالایی برای کشور حاصل کند.
سیانجی رایگان شود
رئیس انجمن صنفی سیانجی گفت: دلیل عدم رغبت مردم به استفاده از سوخت سیانجی این است که خودروسازان خودروی دوگانهسوز تولید نمیکنند، موضوع دیگر فاصله قیمت باید ایجاد انگیزه کند، ما حتی پیشنهاد دادیم که سیانجی را بصورت رایگان عرضه کنند که فاصله بیشتر و برای مردم ایجاد انگیزه شود.
وی ادامه داد: بخش خصوصی هم خودش نمیتواند این کار را انجام دهد زیرا منافع جایگزینی سیانجی با بنزین مستقیما به جیب دولت میرود، بنابراین بخش خصوصی تاثیرگذار نیست، ضمن اینکه کلیه تصمیمات مربوط به حوزه سوخت توسط دولت گرفته میشود و بخش خصوصی در بازی حضور ندارد.
خودروساز سیانجی را به حاشیه میراند
جوهری تاکید کرد: مهمترین راهکار و اقدام برای توسعه سیانجی افزایش تقاضا است، برای افزایش تقاضا نیز ابتدا باید خودروسازان ملزم به تولید خودروی دوگانهسوز شوند، ما اکنون ظرفیت بسیار خوبی برای تولید قطعات سیانجی داریم و تولید این قطعات و تجهیزات در کشور کاملا بومی شده اما متاسفانه خودروسازان استفاده نمیکنند، در حالی که نمیتوانند بهانهای برای عدم تولید خودروی دوگاهسوز داشته باشند، از سوی دیگر دولت در مصوبات مبالغی را برای خودروسازان در نظر گرفته، یعنی بابت هر خودروی دوگانهسوزی که تولید کنند میتوانند مبالغی را از دولت دریافت کنند که متاسفانه بازهم باعث نشده خودروساز به سمت دوگانهسوز برود.