گام بلند سیمیدکو در مسیر توسعه و بهبود مستمر با تکیه بر ظرفیتهای فناورآنه

مهدی پروان مدیر فناوری شرکت صنعت و معدنی توسعه فراگیر سناباد (سیمیدکو) با بیان اینکه سیمیدکو با تکیه بر ظرفیتهای فناورانه، اتوماسیون پیشرفته، بومیسازی تجهیزات و توسعه زیرساخت دانشبنیان گامهای بلندی در مسیر تحقق استراتژیهای نوین صنعتی، افزایش بهرهوری و خلق ارزش در زنجیره فولاد کشور برداشته است گفت: مزیتهای ذاتی ایران در زمینه برخورداری از منابع معدنی عامل محرک قدرتمندی برای رشد و توسعه بخش معدن و صنایع معدنی در کشور محسوب میشوند. با این حال این موضوع پیشنیازهای دیگری را نیز میطلبد که مدرنسازی فرآیند و توسعه بهرهگیری از فناوریهای نوین، یکی از الگوهای جهانی و روندهای جاری در این عرصه به شمار میآید.
وی افزود: در این میان شرکت صنعتی و معدنی توسعه فراگیر سناباد بهعنوان یکی از نقشآفرینان کلیدی در زنجیره ارزش فولاد، جایگاه ویژهای در استراتژیهای خود قائل شده و بهشکل مستمر در مسیر توسعه و بهبود حرکت میکند.
توسعه تکنولوژی و اتوماسیون ستون فقرات تحول صنعتی سیمیدکو
پروانه خاطرنشان کرد: اتوماسیون در فرایندهای جاری سیمیدکو نقش اساسی در تحقق استراتژی بلندمدت این شرکت دارد. از منظر عملیاتی این فناوریها باعث کاهش هزینههای تولید، افزایش سرعت و بهینهسازی مصرف انرژی شدهاند.
وی تصریح کرد: از بُعد کیفی، کنترل دقیقتر پارامترهای تولید یکنواختی محصولات و کاهش ضایعات را به همراه داشته است. در بعد دانشمحور زیرساختهای نوآوری، همکاری با دانشگاهها و توسعه R&D تقویت شده است. در سطح سازمانی تصمیمگیری دقیقتر، شفافیت و پاسخگویی بالاتر حاصل شده است. در نهایت این فناوریها ایمنی، پایداری تولید و مزیتهای رقابتی سیمیدکو را ارتقا دادهاند.
نفوذ فناوری به واحد کنسانترهسازی سیمیدکو
مدیر فناوری سیمیدکو با تاکید بر اینکه واحد کنسانترهسازی سیمیدکو با ظرفیت تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن از پیشرفتهترین تکنولوژیهای روز دنیا از جمله سیستم HPGR بهره میبرد اظهار کرد: رولهای این سیستم با مهندسی معکوس در داخل کشور تولید شده که نمونههای داخلی حتی کارکرد بالاتری نسبت به نمونههای اصلی داشتهاند.
وی یادآور شد: همچنین بومیسازی ۳۸۳۶ شیت نقشه، کاهش وابستگی و ارتقای توان ساخت داخل را به همراه داشته است. برنامههای توسعه آتی شامل افزایش ظرفیت انبارها و توسعه تا HPGR است که تولید را به ۵ میلیون تن خواهد رساند.
پروژههای در دست اقدام سیمیدکو برای افزایش بهرهوری
پروان ادامه داد: از پروژههای مهم در دست اجرا میتوان به نصب نمونهگیرهای اتوماتیک، ارتقای اتوماسیون به سطح ۲، کاهش مصرف انرژی با همکاری دانشگاهها، سولفورزدایی به روش فلوتاسیون و ذخیرهسازی گاز برای مدیریت ناترازی فصلی اشاره کرد. این اقدامات منجر به افزایش عیار کنسانتره و رکوردشکنی تولید در چهار سال متوالی شدهاند. همچنین سهم ۳.۵ درصدی سیمیدکو در تولید کنسانتره کشور و نقش مؤثر در تأمین مواد اولیه فولاد خوزستان از دیگر دستاوردهای مهم است.
از بهرهبرداری تا رکوردشکنی گندلهسازی
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: واحد گندلهسازی سیمیدکو با ظرفیت ۲.۵ میلیون تن و تکنولوژی آلیسچالمرز، کیفیت بالا، استحکام فشاری برتر و مصرف برق کمتر را تضمین میکند. این واحد با سرمایهگذاری ۱۱۵ میلیون یورویی و سهم داخلیسازی ۵۰ درصدی تجهیزات در مدت کوتاهی به ظرفیت اسمی رسید و حتی از سقف پیشبینی عبور کرد.
مدیر فناوری سیمیدکو اشتغال مستقیم بیش از ۴۰۰ نفر، تامین مواد اولیه درونسازمانی، اتوماسیون بالا و پایش برخط را از ویژگیهای واحد گندلهسازی توسعه فراگیر سناباد برشمرد و افزود: راهبرد سیمیدکو در آذر ۱۴۰۳ مبتنی بر گذار از روشهای سنتی به سامانههای هوشمند آنلاین بود.
تحول دیجیتال؛ از روشهای سنتی تا هوشمندسازی جامع
به گفته پروان سامانه پایش برخط، داشبورد دادهها، ارزیابی ریسک و تحلیل شاخصها با هوش مصنوعی، تحقق ۸۵ درصدی اهداف فرایندی، کاهش هزینهها و ارتقای رضایت ذینفعان را به همراه داشته است. اجرای چرخه PDCA و تصمیمگیری دادهمحور نیز ممکن شده است.
توانمندسازی منابع انسانی
وی گفت: سیمیدکو با استقرار نظام جامع منابع انسانی، کانون ارزیابی، گواهینامههای شایستگی، ارتباط با دانشگاهها، مدیریت دانش و همایشهای تخصصی، زیرساخت یادگیری مستمر و پذیرش فناوری را فراهم کرده است. چالشهایی مانند کمبود متخصصان بومی، مقاومت در برابر تغییر و نیاز به سرمایهگذاری آموزشی نیز با برنامهریزی دقیق مدیریت شدهاند.
پیشران دانشبنیان در سیمیدکو
وی در خاتمه اظهار کرد: دریافت پروانه R&D، مهندسی معکوس ۷۲۳۱ شیت نقشه و صرفهجویی سالانه ۴ میلیون یورو، همکاریهای دانشگاهی، سامانههای تحلیل داده و اجرای نظام پیشنهادات داخلی، سیمیدکو را در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین مجموعه تولیدی شمال شرق کشور قرار دادهاند.