جهان اقتصاد گزارش می دهد؛
گذرگاه امن دانشبنیانها برای توسعه مردممحور
گروه زیربنایی رضا پورحسین
جهان اقتصاد: مردمی بودن شرکت های دانش بنیان فرصتی برای توسعه مردم محور ایجاد می کند که پایدارترین شکل توسعه است.
علیرضا شهبازی عضو پیشین کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس در گفت و گو با خبرنگار جهان اقتصاد، درباره تاثیر توجه به شرکت های دانش بنیان به عنوان بستر مشارکت مردم در اقتصاد و تولید و تحقق شعار سال گفت: رهبری همواره بر این مسئله تاکید داشته اند که اقتصاد دانش بنیان یک اقتصاد مردمی است و توجه به رشد و توسعه این اقتصاد مردمی منجر به جهش تولید و رشد اقتصاد می شود.
شهبازی در ادامه بیان کرد: در این سال ها اقداماتی برای توجه به شرکت های دانش بنیان انجام شده است ولی آنچه که مدنظر است تاکنون محقق نشده است. در سال های گذشته شعار سال معمولا در زمینه های مسائل اقتصاد و تولید و رشد تولید بوده است ولی تاکنون موفق نشده ایم به توصیه ها عمل کنیم.
عضو پیشین کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس خاطرنشان کرد: برای تحقق شعارسال های مختلف در حد سخنرانی و شعار کارهایی را انجام داده ایم ولی آنچنان امیدی ندارم که با طی کردن روال گذشته بتوانیم در مسیر رشد اقتصاد دانش بنیان و افزایش مشارکت مردم در تولید موفق باشیم.
این نماینده پیشین در ادامه بیان کرد: اگر ما به تولید توجه نکنیم، در واقع در زمینه های مورد توجه مردم یعنی اقتصاد و معیشت، نمی توانیم به وظایف خود عمل کنیم.
شهبازی در ادامه خاطرنشان کرد: بعید است که بتوانیم دستاوردهایی بیش از آنچه که تا در این سالها داشتهایم برای تحقق سال شعار سال داشته باشیم ما اگر دستگاههای مختلف با احساس مسئولیت بیشتری نسبت به شعار سال برنامهریزی داشته باشند میتوانیم با یک حرکت جدی در راستای تولید و تشویق مردم به مشارکت در اقتصاد گام برداریم.
این نماینده مجلس در ادامه افزود: باید از تجربیات گذشته درس بیاموزیم و مسیری را طی کنیم که در این سالها به آن بیتوجه بودهایم. یکی از این اقدامات میتواند توجه به اقتصاد مردمی و دانش پایه باشد در صورتی که بتوانیم ر شرکتهای دانش بنیان اشتیاق برای تولید ایجاد کنیم خواهیم توانست سرمایه مردم را در شرکتهای دانش بنیان رسوخ داده و منجر به مشارکت مردم در جهش تولید شویم.
عضو پیشین کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس گفت: با این اقدامات میتوانیم حرکتهای مفیدی را در راستای رشد اقتصاد دانش بنیان داشته باشیم.
شهبازی خاطرنشان کرد: این امر محقق نمیشود مگر اینکه مسئولین دستگاههای اجرایی و قوای مختلف احساس مسئولیت بیشتری نسبت به شعار سال داشته باشند و برای تحقق آن مسیرهای مختلف را تقویت کنند که یکی از این مسیرها تقویت مسیر اقتصاد دانش بنیان است.
عضو پیشین کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس ادامه داد: برای اینکه شرکتهای دانش بنیان بتوانند تولیدات دانش پایه بیشتری را به بازار مصرف عرضه کنند باید موانع موجود بر سر راه تولید مرتفع شود.
شهبازی با اشاره به اینکه عمده شرکتهای دانش بنیان با مسائل مالیاتی درگیر هستند افزود: از سوی دیگر بانکها برای اعطای تسهیلات به آنها همکاری لازم را ندارند.
وی در ادامه افزود: به عنوان مثال در سالهای گذشته بارها شنیدهایم که تعداد زیادی از واحدهای تولیدی تعطیل شده بار دیگر بازگشایی شدهاند این امر نشان دهنده این است که بر سر راه تولید در کشور ما موانع زیادی وجود دارد و باید اقداماتی انجام شود که این موانع از سر راه تولید کننده که عمدتاً هم بخش خصوصی و مردم هستند برداشته شود.
این نماینده مجلس بیان کرد: کسانی در کشور ما باید مسئول باشند که تصمیماتی در راستای رفع موانع تولید اتخاذ کنند و دارای اختیارات کامل نیز باشند. در حال حاضر بانکها از اعطای سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی متناع میورزند و برای تولید کنندگان مشکلات بسیاری به وجود میارند میآورند در صورتی که مجلس و دولت بارها بر این مسئله تاکید کردهاند که نباید به این نحو با تولید کننده برخورد شود.
صحبت های این نماینده پیشین مجلس علاوه بر اعلام ظرفیت های دانش بنیان نکات ظریفی در خصوص موانع می گوید که عملا گذرگاه توسعه از مسیر دانش بنیان ها را ناامن کرده است که ضرورت دارد تا این موارد برطرف شوند تا توسعه مردمی و پایدار حاصل شود.