مدیر مخابرات منطقه اصفهان :

سال گذشته ۲۵ هزار فیبر نوری در استان اصفهان دایر شد

اصغر فارقلیطیان مدیر مخابرات منطقه اصفهان در نشست خبری به مناسبت روز جهانی مخابرات و هفته ارتباطات در ساختمان مرکزی مخابرات اصفهان افزود: هم اکنون ۱۸ شهرک صنعتی در استان اصفهان به طور کامل به فیبر نوری متصل شده اند و کابل های مسی آن ها جمع آوری شده است.

شناسه خبر: 186927
سال گذشته  25 هزار فیبر نوری در استان اصفهان دایر شد

وی ادامه داد: مخابرات منطقه اصفهان در سال ۱۴۰۴ افزون بر یک هزار و ۷۰۰ پروژه ارتباطی با بودجه ای معادل ۱۴ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد ریال، در سراسر استان به بهره برداری رساند و از دهه فجر پارسال تا امروز ۳۲۳ پروژه جدید با هزینه کرد سه هزار و ۴۲۰ میلیارد ریال در استان به بهره برداری رسیده است.

وی ادامه داد: شرکت مخابرات سیاست راهبردی خود را بر مبنای انتقال کامل شبکه از بستر سیم مسی به فیبر نوری استوار کرده است که این جابه‌جایی فناوری با چالش‌های خاص خود همراه است در حال حاضر حدود ۶۰ درصد از مشترکان تلفن ثابت تنها از خدمات صوتی استفاده می‌کنند و ۴۰ درصد دیگر متقاضی خدمات داده و اینترنت هستند.

وی یادآور شد: نگهداری هم‌زمان ۲ شبکه مسی و فیبر نوری هزینه‌های هنگفتی را به سیستم مخابراتی تحمیل می‌کند، بنابراین هدف نهایی این است که شبکه مسی به طور کامل جمع‌آوری و مجتمع‌های مسکونی جدید به طور مستقیم به فیبر نوری متصل شوند؛ موضوعی که تحقق کامل آن نیازمند زمان و فرهنگ‌سازی برای پذیرش ارتقای محصول از سوی افکار عمومی است.

وی تصریح کرد: یکی از مزایای جانبی و مهم توسعه شبکه فیبر نوری، کاهش چشمگیر آمار سرقت تجهیزات مخابراتی است و اگرچه در مقطع کنونی و به دلیل عدم آگاهی کامل، سارقان گاهی به اشتباه کابل‌های فیبر نوری را به گمان سیم مسی قطع کرده و خساراتی را به شرکت مخابرات و اختلالاتی را برای مشترکان ایجاد می‌کنند، اما از آنجا که فیبر نوری برخلاف مس فاقد ارزش مادی و بازیافتی برای سارقان است، پیش‌بینی می‌شود با فراگیر شدن این فناوری و آگاهی جامعه، انگیزه سرقت تجهیزات ارتباطی به طور کامل از بین برود و پایداری شبکه به شکل بهتری تامین شود.

وی خاطرنشان کرد: در شرایطی که در چندسال گذشته بطور متوسط سالیانه یک هزار و ۵۰۰ تجهیز FAT که مربط به خطوط فیبرنوری است در استان نصب می شد، پارسال با وجود ۲ جنگ تحمیلی، سه هزار ۱۴۴ مورد از این تجهیز در استان نصب شد.

وی یادآور شد: امسال به مناسبت روز مخابرات و هفته ارتباطات در روزهای گذشته، شبکه فیبر منطقه سرو در شهر بهارستان و شبکه فیبر ترمینال باربری امیر کبیر اصفهان و در روز های پیش رو شهرک صنعتی برق و الکترونیک خمینی شهر را به طور کامل به فیبر نوری متصل می شوند.

فارقلیطیان یادآور شد: شبکه ارتباطات مخابراتی پس از شبکه توزیع برق مهمترین زیرساخت حیاتی کشور است و این شبکه در ۲ جنگ تحمیلی دوم و سوم زیر فشارهای ناشی از جنگ توانست پایداری خود را نشان دهد و شعار امسال روز مخابرات و هفته ارتباطات «تقویت تاب آوری در دنیای متصل در سایه اقتصاد مقاومتی» است.

 

وی یادآور شد: شرکت مخابرات، استفاده از تولیدات داخلی برای نگهداری و تجهیز شبکه را در دستور کار دارد و به جز در موارد خاصی مانند هسته تار فیبر نوری که از خارج تهیه می شود، در بقیه موارد عمدتا از تولیدات داخل استفاده می شود.

وی یادآور شد: توسعه ارتباطات موجب کاهش مصرف انرژی خواهد شد و اگر کابل های مسی با فیبر جایگزین شوند، هم میزان مصرف و هم میزان گرماسازی تجهیزات مخابراتی کاهش چشمگیری می کند که می توان به حفظ محیط زیست کمک کند.

مدیر مخابرات منطقه اصفهان تصریح کرد: مخابرات در شرایط جنگی با توجه ویژه به بحث های مدیریت بحران با تشکیل گروه های کوچک و ضربتی تمهیدات لازم برای حفط شبکه مخابراتی در نظر گرفته و با هماهنگی با سایر شرکت های مخابراتی استان های دیگر و به ویژه استان های همجوار آمادگی برگردان شبکه مخابراتی به استان های همجوار در زمان وقوع شرایط خاص را دارد.

فارقلیطیان در مورد روند واگذاری و پشتیبانی از خطوط تلفن ثابت نیز گفت: فرآیند ثبت‌نام و دایر شدن خطوط ارتباطی در یک دهه گذشته دستخوش تغییرات ساختاری شده است؛ به طوری که مبالغ پرداختی از سوی متقاضیان صرفاً به عنوان هزینه ثبت‌نام و ایجاد زیرساخت‌های فنی اولیه دریافت می‌شود و موضوعی تحت عنوان ودیعه یا عودت وجه در زمان عدم نیاز به خط، دیگر وجود قانونی ندارد.

وی تاکید کرد:مشترکانی که به هر دلیل از جمله جابه‌جایی مکان یا عدم نیاز، مایل به حفظ خط تلفن خود نیستند، می‌توانند بدون دریافت وجه، درخواست تخلیه خط را از طریق مراجعه حضوری یا استفاده از سامانه‌ها و اپلیکیشن‌های اختصاصی مانند «مخابرات من» ثبت کنند.

وی در خصوص تعرفه‌ها و هزینه‌های جاری تلفن ثابت نیز اظهار داشت:بر اساس کاربری، خطوط به ۲ دسته خانگی و غیرخانگی تقسیم می‌شود که این تفکیک مبنای محاسبات مالی در مخابرات قرار گرفته است و در حال حاضر، هزینه پایه برای خطوط غیرخانگی در تمامی مناطق استان اعم از شهر و روستا مبلغ ۵۰ هزار تومان برای هر ماه تعیین شده است.

وی ادامه داد:برای کاربری‌های خانگی، موقعیت جغرافیایی نقش تعیین‌کننده‌ای دارد و بر همین مبنا، این هزینه در کلان‌شهرهایی نظیر اصفهان حدود ۳۰ هزار تومان، در سایر شهرهای استان اعم از مرکز شهرستان و یا شهرهای تابع شهرستان‌ها حدود ۱۷ هزار تومان محاسبه می‌شود و برای مناطق روستایی نیز مبالغ بسیار ناچیز یا در برخی شرایط به صورت رایگان در نظر گرفته شده است تا تعادل در دسترسی به خدمات حفظ شود.

 

مدیر مخابرات منطقه اصفهان در بخش دیگری از صحبت های خود گفت:دایره وظایف و اختیارات شرکت مخابرات صرفاً معتبر بر بستر تلفن ثابت و خدمات شبکه ای و اینترنتی وابسته به آن نظیر ADSL، VDSL و FTTH است و این شرکت هیچ‌گونه مسوولیت، سیاست‌گذاری یا دخالتی در تصمیم‌گیری‌ها و برنامه‌ریزی‌های مربوط به اپراتورهای تلفن همراه و سیار ندارد.

 

ارسال نظر