مدیرعامل استارتاپ جامُش خبر داد:

نگین سرخ خلیج فارس سبز می شود

مدیرعامل استارتاپ جامُش با اشاره به پتانسیل بالای جزیره هرمز در جذب گردشگر خبر داد: با بررسی های صورت گرفته و همراهی افراد دغدغه مند، پروژه «نخستین جزیره سبز ایران» در هرمز اجرا می شود.

شناسه خبر: 174271
 نگین سرخ خلیج فارس سبز می شود

به گزارش جهان اقتصاد از هرمزگان ، امیر ارسلان عامری در نشست معرفی نخستین جزیره سبز ایران، افزود: با توجه به فصول گردشگری و انباشت زباله در جزیره هرمز، برای حل این معضل از سال ۱۴۰۲ اقدامات بررسی در خصوص این پروژه صورت گرفت.

وی بیان کرد: زباله‌های جمع‌آوری شده در بخشی از جزیره هرمز سوزانده می‌شد که همراه با آن، خاک رنگین جزیره نیز سوزانده و آسیب می دید که در این راستا، «پروژه جزیره سبز» در ابعاد مختلف تعریف شد.

عامری خاطر نشان کرد: این پروژه دارای آورده اقتصادی و ایجاد اشتغال برای مردم جزیره است.

 مدیرعامل استارتاپ جامُش با اشاره به اینکه پسماند یکی از معضلاتی است که کشور با آن درگیر است بیان کرد: جزیره “تیلوس” یونان؛ اولین جزیره سبز جهان است که در همین راستا تلاش داریم جزیره هرمز را به اولین جزیره سبز کشور تبدیل نماییم.

 ایجاد 500 موقعیت شغلی در جزیره هرمز 

 هم بنیانگذار و مدیر ارشد برند جامُش نیز در ادامه این نشست با اشاره به رسالت استارتاپ جامش، گفت: جامُش کارگزار مسئولیت اجتماعی زیست محیطی می باشد و با ارائه راهکارهای نوین و خلاقانه سبز در تلاش است تا به عنوان یک بنگاه، خلق ارزش مشترک بین محیط زیست، برندها، ارگان های ذیربط و در نهایت جامعه ساخته شده توسط خود در پاکسازی محیط زیست، مدیریت پسماند و اَدای دِین به طبیعت نقش بسیار موثری ایفا کند.

مرتضی مهدی پور همچنین با اشاره به ظرفیت های طبیعی جزیره هرمز عنوان کرد: این جزیره با وجود 5 سایت دپو زباله و نگاه سطحی به مقوله پسماند، در حال نابودی است و این نابودی شامل طبیعت بکر آن و سواحل منتهی به خلیج فارس می باشد.

وی اضافه کرد: 90 درصد زباله های جزیره هرمز در سایت پسماند رها شده و تا به امروز برای رفع آن راهکار مناسبی ارائه نشده است.

هم بنیانگذار و مدیر ارشد برند جامُش افزود: استارتاپ جامش به‌ عنوان یک بنگاه خلق ارزش مشترک تلاش می کند در حوزه مسائل زیست محیطی و اجتماعی هرمز نقش داشته باشد و به‌ عنوان بخش خصوصی بازوی استارتاپی در کنار مسئولین استانی قرار گیرد.

 وی در ادامه به ارائه راهکارهای زیست محیطی و برندینگ و بازاریابی بر پایه مسئولیت اجتماعی برای برون رفت از این معضل پرداخت و گفت: با تبدیل جزیره هرمز به جزیره سبز علاوه بر کمک به حفظ طبیعت و محیط زیست 500 فرصت شغلی نیز برای جزیره نشینان ایجاد می شود.

 مهدی پور در ادامه سخنانش، احداث کارخانه پردازش زباله‌های خشک و بطری‌های شیشه‌ای را اولین گام در اجرای پروژه تبدیل جزیره هرمز به جزیره سبز دانست.

 تصمیم گیری و تصمیم سازی با نگاه به اصالت محیط زیست باشد 

فرماندار شهرستان بندرعباس نیز در این نشست گفت: تصمیم گیری و تصمیم سازی برای توسعه پایدار باید با نگاه به اصالت محیط زیست، توجه به بوم منطقه و نقش مردم باشد تا به نتیجه برسد.

حبیب بهادری با بیان اینکه نباید نهادسازی را فدای اصالت کرد، افزود: نهادسازی مشکل ما را حل نمی کند بلکه برای ایجاد تغییر باید به مردم و کنشگران اجتماعی جریان ساز توجه شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر قرار است برای این اکوسیستم ارزش آفرینی صورت گیرد باید برای آن برنامه تعریف شود ابراز داشت: تا زمانی که تکلیف ما با محیط زیست مشخص نشود، توسعه پایدار شکل نخواهد گرفت. 

فرماندار بندرعباس افزود: برای رسیدن به هدف باید نقطه مشترک دولت و بخش خصوصی مشخص شود.

 مدیریت پسماند ها در جزایر هرمزگان نیازمند روش های نوین است 

مدیرکل محیط زیست استان هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به اینکه عرصه «لند فیل» جزایر کم و محدود است گفت: برای مدیریت پسماند ها در جزایر استان نیاز به روش های نوین داریم.

حبیب مسیحی تازیانی از مصوب شدن طرح جامع جزایر خبر داد و افزود: در این طرح دو جزیره هرمز و ابو موسی کاندید دریافت اعتبار  هستند.

وی ادامه داد: حدود یک هزار و 300 تن پسماند، تولید هرمزگان در روز است که عدد قابل توجه و نیازمند مدیریت صحیح است.

مدیرکل محیط زیست هرمزگان بیان کرد: 65 در صد استان هرمزگان کوهستانی است و این مساله دفع  استاندارد پسماند ها را با مشکل مواجه کرده بطوریکه با توجه به ضوابط و استاندارد ها کمترین مکان را برای دفع پسماند خواهیم داشت.

مسیحی تازیانی، فرهنگسازی را یکی از راهکارهای موثر برای دفع پسماند ها بر شمرد و ابراز کرد: باید الگو ها و روش های موفق ایجاد نماییم و آن را به شهر ها و روستا ها معرفی کنیم.

وی  ادامه داد: جزیره هرمز دارای ظرفیت‌های بالای گردشگری است و این مساله باعث شده تا در فصول گردشگری میزان تولید پسماند این جزیره به 8 تن برسد که نیازمند یک مدیریت صحیح و نوین است.

لازم به ذکر است؛ شرکت فولادکاوه جنوب کیش حامی برگزاری این نشست بود.

همچنین؛ در این نشست که در سالن اجتماعات شهرداری بندرعباس برگزار شد، علیرضا نصیری رئیس پارک علم و فناوری هرمزگان، محمدرضا سعیدآبادی قائم مقام کرسی یونسکو، سید رضا جمشیدی مدیر مسئول رسانه مسئولیت اجتماعی، نمایندگان صنایع مادر استان، خبرنگاران و ... حضور داشتند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار