یادداشتی به بهانه شماره معکوس افتتاح نیروگاه سیکل ترکیبی فولادمبارکه؛
تدبیر هوشمندانه برای حل یک چالش ملی توسط فولاد مبارکه/ وقتی همه راهها به توان متخصصان داخلی ختم میشود
فولاد مبارکه به عنوان شرکتی پیشگام در صنعت کشور که در بسیاری از عرصهها گوی سبقت را از دیگر صنایع ربوده است، برای محدودیت های انرژی در کشور پا در عرصه ساخت نیروگاه گذاشته است و از سال گذشته با طراحی نیروگاههای سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی، توانست اقداماتی بیسابقهای را در حوزه زیرساختی کشور رقم بزند.
ناترازی برق طی چند سال گذشته، علاوه بر صنایع، گریبانگیر خانوادههای ایرانی شده است. از طرفی به خاطر افزایش جمعیت و از سوی دیگر به خاطر توسعه نامتوازن صنایع و زیرساختها، این ناترازی موجب قطعی برق در فصول گرم طی سالهای گذشته شده است.
موضوع وقتی بحرانی میشود که در شرایط اقتصادی موجود که چرخ اقتصاد کشور باید تندتر از قبل بچرخد تا معیشت مردم بهتر از قبل شده و امید در جامعه تزریق شود؛ به خاطر محدودیت های انرژی، عدمالنفع سنگینی بر صنایع تحمیل میشود.
فولاد مبارکه؛ پای کار حل مشکلات کشور
این عدمالنفع در صنعت فولاد و سیمان، به طور خاصتری محسوس است چرا که این دو صنعت، در سالهای گذشته، توسعههای قابل توجهی بر مبنای مزیتهای نسبی کشور داشته و هماکنون که کشور نیازمند آنها برای تحقق رشد اقتصادی است به خاطر ناترازی برق، کورههایشان یکی پس از دیگری متوقف میشود.
اما برای حل این مشکل، حاکمیت و نخبگان کشور، کار را به دوش صنایع گذاشتند تا مشکل در میانمدت حل شود. در این بین فولاد مبارکه به عنوان شرکتی پیشگام در صنعت کشور که در بسیاری از عرصهها گوی سبقت را از دیگر صنایع ربوده است، پا در عرصه ساخت نیروگاه گذاشت و از سال گذشته با طراحی نیروگاههای سیکل ترکیبی، خورشیدی و بادی، اقداماتی بیسابقه را رقم زد.
نیروگاه خورشیدی فولاد مبارکه به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور مراحل اولیه احداث خود را میگذراند و نیروگاه بادی این شرکت که بهزودی عملیات احداث آن آغاز میشود به عنوان نیروگاهی بیبدیل در کشور شناخته میشود.
نیروگاه سیکل ترکیبی فولادمبارکه؛ رکوردار در سریعترین زمان احداث
اما این پایان ماجرا نیست! فولاد مبارکه با طراحی و ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی، از سال گذشته، برای رقم زدن تحولی ویژه برای حل مشکل قطعی برق در تابستان، طی تشریفات قانونی انجام شده، ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی خود را با ظرفیت ۹۱۴ مگاوات به دست مهندسان جوان ایرانی در شرکت مپنا سپرد. مپنا پیش از این نیز با تولید ۵۰ دستگاه لکوموتیو برای فولاد مبارکه، تجربهای خوب را برای همکاری با فولاد مبارکه رقم زده بود.
در مجموع امروز و پس از تنها ۱۶ ماه، نیروگاه سیکل ترکیبی فولاد مبارکه، با توربین کلاس F که راندمانی بالا داشته و از نظر مصارف آب و انرژی کمنظیر است با پیشرفت ۹۸ درصدی در حال گذراندن تستهای نهایی برای راهاندازی است. زمانی که در مورد احداث یک نیروگاه یک رکورد محسوب میشود تا فولاد مبارکه رکوردار سریعترین زمان احداث نیروگاه سیکل ترکیبی در کشور را از آن خود کند.
نیروگاه دوم نیز که به موازات نیروگاه اول، عملیات اجرایی آن شروع شد نیز با پیشرفت ۹۶.۴ درصدی در حال عبور از مراحل نهایی است.
سرمایهگذاری هوشمند برای ساخت ایران
سرمایهگذاری هوشمندانه فولاد مبارکه در این زمینه و دیگر عرصهها موجب شده تا این شرکت با هدفگذاری برای رسیدن به تولید ۱۸ میلیون تن محصولات فولادی تا سال ۱۴۱۰، به شرکتی جهانتراز و رقیبی جدی برای فولادسازان دنیا تبدیل شود و سرمایهگذاری در این پروژهها که در کلاس جهانی است، رسیدن به این اهداف متعالی را هموار میسازد.
این گروه بزرگ صنعتی به عنوان بزرگترین تولیدکننده فولاد غرب آسیا و شمال آفریقا، امروز مهمترین رسالت خود را اشتغالزایی و امید آفرینی برای مردم ایران و خلق آیندهای بهتر برای فرزندان ایران میداند و این گام، قطعهای از پازل تبدیل ایران به قدرت اقتصادی منطقه و تحقق اقتصاد بدون نفت است
منبع: روابط عمومی فولاد مبارکه