برنامهریزی برای رهبری بازار گردشگری
سرمایهگذاری 2000میلیارد ریالی هلدینگ ارنیکا در فلایتیو بهثمر نشست
گروه امورزیربنایی- سرمایهگذاری 2000میلیارد ریالی هلدینگ ارنیکا در فلایتیو با هدف کاهش خدمات حضوری و افزایش کیفیت خدمات به مسافرین در صنعت توریسم عملیاتی شد.
به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، نشست خبری سرمایهگذاری مشترک کسبوکار فلایتیو و هومسا یکشنبهشب با فعالین این حوزه به صورت آنلاين در کلاب هاوس با حضور نمایندگان رسانهها برگزار شد.
ساسان نایب، مدیرعامل اجرایی شرکت فلایتیو، در اين نشست با اعلام اينكه، جذب سرمایه اخیر، مبتنی بر یک قرارداد برد-برد بوده است، گفت: این جذب سرمایه از نوع ترکیب Primary و Secondary بوده و بخشی از سرمایه در آغاز همکاری بهطور کامل دریافت شده است. وی همچنین رقم این سرمایهگذاری را حداقل ۲۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که براساس قرارداد، تا ۳۰۰ میلیارد تومان قابل افزایش است و در مقابل، ۷۰ درصد سهام فلایتیو به هلدینگ ارنیکا واگذار شده است.
نایب در خصوص جذب سرمایه جدید در آینده خاطر نشان کرد: با توجه به سرمایهگذاری فعلی ارنیکا ما نیاز به جذب سرمایه جدید در آینده نخواهیم داشت؛ اما این موضوع را بهتر است به آینده موکول کنیم چون موضوعی است که در آینده و به مرور زمان مشخص خواهد شد.
مدیرعامل فلایتیو درباره ارائه محصول جدید با این سرمایهگذاری و همکاری مشترک با هومسا گفت: محصول این شرکت از استراتژی کلان این مجموعه میآید که بر اساس آن ما در صدد گرفتن سهم بیشتری از بازار گردشگری ایران هستیم و به تبع تنوع بیشتری در محصول خود خواهیم داشت که این موارد منجربه حفظ مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید خواهد شد.
*فلایتیو با هومسا ادغام نشده است
علی کشفی، بنیانگذار و مدیر ارشد بازاریابی فلایتیو نيز در بخش دیگر نشست اظهار داشت: فلایتیو براساس این قرارداد با هومسا ادغام نمیشود و دو شرکت با استراتژی کلان سابق خود به فعالیت ادامه خواهند داد. این نکته در شرایطی بیان شد که در روزهای گذشته شایعاتی مبنی بر ادغام این دو استارتآپ در رسانههای اجتماعی مطرح شده بود. کشفی همچنین احتمال ادغام این دو شرکت در آینده را منتفی ندانست و تحقق آن را مستلزم بررسیهای کارشناسی بیشتر عنوان کرد.
*مدیریت مجموعه همچنان با مؤسسان است
مدیر عامل اجرایی شرکت فلایتیو در پاسخ به این سوال که بعد از این سرمایهگذاری دو برند هومسا و فلایتیو با هم ادغام خواهد شد یا هر یک به صورت مستقل به فعالیت خود ادامه خواهند داد، اذعان داشت: به طور قطع یک همکاری مشترک بین دو برند رخ خواهد داد؛ ولی در بلند مدت در خصوص بحث ادغام و بعد از بررسیهای کارشناسانه تصمیمگیری خواهد شد و در حال حاضر به صورت مستقل هر دو مجموعه به کار خود ادامه خواهند داد.
*رهبری بازار گردشگری دور از دسترس نیست
نایب در پاسخ به پرسشی دیگر درباره رهبری صنعت گردشگری با این سرمایهگذاری و تدوین برنامه برای تحقق این هدف یادآور شد: بازار گردشگری در کشور بازار بسیار رقابتی است و برنامه ریزی کوتاه مدت برای دستیابی به این هدف در آن راهگشا نیست؛ ولی در کل ما در نظر داریم با افزایش کیفیت خدمات خود و خلق ارزش افزوده بیشتر برای کاربران خود این هدف را در آینده محقق کنیم.
وی ادامه داد: البته این مهم نیاز به فرهنگسازی دارد؛ زیرا همانگونه که تمام دوستان مطلع هستند هنوز بخش بزرگی از صنعت توریسم در کشور بخصوص در بخش پروازهای خارجی به صورت آفلاین و هنوز به صورت آنلاین درنیامده است. یکی از اهداف فلایتیو از جذب سرمایه توسعه فعالیت خود به دلیل نیاز بازار در این بخش است.
احسان داوودی، مدیر ارشد فناوری و دیگر همبنیانگذار فلایتیو نیز افق فلایتیو مبنی بر رهبری بازار گردشگری ایران را چنین تشریح کرد: با برنامهریزی صحیح و منطقی و با در نظر گرفتن جذب سرمایهی صورتگرفته، رهبری این بازار در آیندهای نزدیک برای ما دور از دسترس نیست. داوودی همچنین درباره نوآوریهای فناوری فلایتیو گفت: در حال کار روی خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی برای حوزهی گردشگری هستیم.
*فلایتیو، سفری پنجساله
مدیر ارشد بازاریابی فلایتیو با توجه به تجربه 5 ساله این شرکت بخصوص در دوره بحران کرونا گفت: اکنون این شرکت آماده یک رشد با سرعت بالا است و همه ما بر این مسئله هم واقف هستیم که برای خلق ارزش افزده در این بازار نیازمند سرمایهگذاری های کلان هستیم.
کشفی نیز با اشاره به این که حلقه مفقوده در اکوسیستم استارتاپی سرمایه خطر پذیر است، گفت: به تبع اگر هر کدام از استارتاپ های صنعت گردشگری بتوانند جذب سرمایه انجام دهند، فعالیت در این صنعت برای دیگران سخت تر خواهد بود. این شرکت برای بدست آوردن سهم بیشتری از بازار گردشگری در کشور مرج شدن با استارتاپهای دیگر فعال در این حوزه را در دستور کار دارد تا یک بازی برد- برد در این حوزه صورت بگیرد.
وی تاکید کرد: سهم بازار فلایتیو در سال 99 با یک رشد چند برابری به نسبت سال 98 مواجه شد و در سال گذشته 30 درصد از سهم پروازهای خارجی و 20 درصد از سهم بازار پروازهای داخلی را به خود اختصاص داد که امیدواریم با همکاری مشترک با هلیدنگ ارنیکا و شرکت هومسا سهم بازار بیشتری را از کل صنعت گردشگری بدست بیاوریم و بتوانیم با هم افزایی خدمات با کیفیت تر و متنوع تری را به مشتریان خود ارائه دهیم.
در ادامه اين نشست امید طهرانی، معاون اجرايي هلدينگ ارنيكا، با اشاره به فعالیت اين هلدینگ از سال 90 گفت: این هلدینگ دربخشهاي نظير انرژي و نيروگاه فعال است و بعد از چند سال وارد حوزه تجارت الکترونیک شد. ارنیکا کسب و کارهای مختلفی در این سالها تجربه کرده است که حاصل آن ظهور استارتاپهای موفقی چون اکسکوینو در حوزه ارز دیجیتال، هومسا در حوزه گردشگری و کاوان تک است که در حوزه اینترنت اشیاء و کانتکتا در حوزه رابط فریلنسر و کارفرما است.
مدیر اجرايی هلدینگ ارنیکا نیز در خصوص این سرمایهگذاری گفت: یکی از شرکت های هلدینگ ارنیکا کاوشگران ارتباط نوین یکتا است که رسالت آن تبدیل ایدههای نو و جذاب به کسب و کار است و این رسالت را تاکنون چندین بار اجرایی کرده و برند های موفقی مثل هومسا، بیت راه، اکسکوینو، کانکتا و کاوان تک را ایجاد کرده است.
وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از اهدافی که این شرکت دنبال می کند، سرمایهگذاری بر روی استارتاپهای موفق است؛ از این رو استارتاپ فلایتیو برای این سرمایهگذاری انتخاب کرده است. البته ما بر این موضوع واقف هستیم که اپیدمی کرونا صنعت گردشگری و فلایتیو را تحت تاثیر قرارده داده؛ اما میدانیم این تاثیرات پایدار نیست و به زودی خاتمه خواهد یافت.
طهرانی با اشاره به تاسیس برند هومسا در هلدینگ ارنیکا یاداور شد: با توجه به تجربه ما در حوزه گردشگری بخصوص در بحران کرونا ما معتقدیم هستیم همکاری این دو کسب و کار موجب توسعه صنعت توریسم در کشور خواهد شد و افقهای جدیدی را پیش روی کشور قرار خواهد داد.
*سهام صبا ایده به ۶ درصد کاهش مییابد
وی در پاسخ به این پرسش که با سرمایهگذاری هلدینگ ارنیکا در فلایتیو وضعیت سهامداری صبا ایده چگونه خواهد شد، اظهار داشت: به تبع با این سرمایهگذاری میزان سهام شرکت صبا ایده کاهش خواهد یافت و سهام این شرکت از 20 درصد، اکنون به 6 درصد کاهش یافته است و ما همچنان از حضور این شرکت در فلایتیو خشنود هستیم.
در بخش دیگری از نشست، علی آشتیانی، هماهنگکننده و تدوینگر قرارداد این جذب سرمایه، در پاسخ به پرسشی در خصوص توان رقابتی فلایتیو گفت: فلایتیو برای کنارزدن رقبای بزرگش مثل علیبابا و اسنپ گام برداشته است.
این نشست خبری به همت رسول صیقلی، بنیانگذار استارتآپ eAds در شرایطی برگزار شد که بیش از ۱۰۰ شرکتکننده در اتاق گفتوگو حضور داشتند و از این میان میتوان به خبرنگاران حوزههای فناوری اطلاعات و گردشگری و همچنین مدیران کسبوکارهای رقیب فلایتیو اشاره کرد.