مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد:

محصولات ویژه فولاد مبارکه در خدمت ارتقاء کیفی خودرو‌های داخلی

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: با توجه به سیاست‌های فولاد مبارکه مبنی بر تولید محصولات ویژه و کیفی، بخشی از این محصولات در سال ۱۴۰۲ در خدمت صنعت خودروسازی قرار گرفت و با توجه به اهداف تعیین‌کننده برای دو خودروساز بزرگ کشور مبنی بر افزایش تیراژ خودرو و ارتقاء کیفیت خودرو‌های داخلی، فولاد مبارکه از خودروسازان داخلی حمایت خواهد کرد.

شناسه خبر: 14983
محصولات ویژه فولاد مبارکه در خدمت ارتقاء کیفی خودرو‌های داخلی

نشست مشترک مدیران عامل، اعضای هیات مدیره و معاونین شرکت فولاد مبارکه و گروه خودروسازی سایپا صبح چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت‌ماه در شرکت فولاد مبارکه برگزار شد.

محمدیاسر طیب‌نیا در این نشست اظهار کرد: فولاد مبارکه امروز بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی در خاورمیانه و شمال آفریقا است.

وی ارزش فعلی بازار شرکت فولاد مبارکه را ۵۰۰ همت اعلام کرد و گفت: سهم این شرکت در تولید ناخالص داخلی (GDP) حدود ۱.۵ درصد و در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت ۶.۵ درصد است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: در حال حاضر بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت تأمین‌کننده در بالادست و حدود ۲ هزار شرکت مصرف‌کننده در پایین‌دست به صورت مستقیم با فولاد مبارکه در ارتباط هستند.

وی با تاکید بر اینکه نقش محوری فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت مادر بر هیچکس پوشیده نیست، افزود: کشور‌های پیشرفته و یا در حال توسعه، صنعت فولاد را اولویت قرار داده و زیرساخت‌های آن را فراهم کرده‌اند؛ در این زمینه کشور‌های توسعه یافته در صدد حفظ جایگاه و کشور‌های در حال توسعه نیز به دنبال پیشرفت در این صنعت هستند که در این میان می‌توان به کشور‌هایی همچون چین، برزیل، هندوستان، کره جنوبی، ترکیه و … اشاره کرد که توانسته‌اند رتبه‌های اول تا دهم را در صنعت فولاد از آن خود کنند و بخشی از سرعت رشد و توسعه صنعت در این کشور‌ها به سرمایه‌گذاری‌هایشان در صنعت فولاد بر می‌گردد.

طیب‌نیا با بیان اینکه کشور ایران نیز در حال حاضر به لحاظ تولید رتبه ۱۰ جهان را به خود اختصاص داده و کشوری مثل ایتالیا در رتبه بعد از ایران قرار دارد، تاکید کرد: در کشور این ظرفیت وجود دارد که بتوانیم در صنعت فولاد به رشد بهتری برسیم چرا که کل زنجیره فولاد از معدن تا محصولات نهایی در کشور شکل گرفته و چیزی حدود ۳۹۰ هزار شغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم در فولاد مبارکه ایجاد شده ضمن اینکه صنایع وابسته به ما نیز بسیار زیاد هستند و می‌توان گفت جایی در کشور نیست که محصولی از فولاد مبارکه در آنجا وجود نداشته باشد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: تفاوت صنعت فولاد با دیگر صنایع از جمله پتروشیمی این است که کل زنجیره ارزش این صنعت در کشور شکل گرفته به این معنا که امروز سنگ آهن در زنجیره به محصول نهایی تبدیل می‌شود که ارزش افزوده چندین برابری دارد.

وی با بیان اینکه جایگاه فولاد مبارکه در همه دوران‌ها و چه در دوران جنگ و چه در دوران فعلی حفظ شده و سرمایه‌گذاری خوبی در این صنعت انجام شده است، ابراز کرد: باید توجه داشت که در زمان تحریم اگر فولاد مبارکه نبود بسیاری از صنایع با مشکل مواجه می‌شدند هر چند فولاد مبارکه یکی از اولین صنایعی بود که تحریم شد.

طیب‌نیا ادامه داد: ما در دولت سیزدهم پنج هدف‌گذاری اصلی را در دستور کار قرار دادیم که اگر این رویکرد‌ها در همه مجموعه‌ها در دستور کار قرار گیرد، کشور متحول خواهد شد همانطور که ما این رویکرد‌ها را در دستور کار قرار داده و نتایج آن را شاهد هستیم.

وی استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود را اولین هدف فولاد مبارکه اعلام کرد و گفت: روند فعالیت در فولاد مبارکه تا قبل از دولت سیزدهم به گونه‌ای بود که به دلیل قطعی برق به کاهش تولید رسیده بودیم و روز به روز از تولید ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تن رو به پایین می‌رفتیم، اما طی ۲ سال اخیر این روند تغییر کرد و سال گذشته ظرفیت اسمی را رد کردیم، این رویکرد در شرکت‌های گروه نیز مورد توجه قرار گرفت و این امر را تحقق بخشیدند، به گونه‌ای که برخی از آن‌ها از روند اسمی رد شده و همه روند رو به رشد دارند.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه توسعه سرمایه انسانی را دومین رویکرد فولاد مبارکه اعلام کرد و گفت: طی ۲.۵ سال گذشته به صورت جدی روی این امر سرمایه‌گذاری شده و امسال «سرآمدی در فرهنگ سازمانی» را در کنار پایداری و توسعه در دستور کار جدی خود قرار داده‌ایم چرا که بر این باوریم اتفاقات خوب در هر مجموعه نیازمند سرمایه‌گذاری بر روی نیروی انسانی است و از این رو به دنبال تعریف فرهنگ فولادی در کشور هستیم.

وی توجه به فناوری و نوآوری را دیگر رویکرد فولاد مبارکه اعلام کرد و گفت: این امر تا قبل از نام‌گذاری ۲ سال گذشته از سوی رهبری در دستور کار فولاد مبارکه قرار گرفت و ما توانستیم در آن سال دستاورد‌های خود را در این زمینه رونمایی کنیم.

طیب‌نیا توسعه کیفی و متوازن را دیگر رویکرد فولاد مبارکه اعلام کرد و افزود: توسعه‌ها در دوره‌های قبل در فولاد مبارکه توسعه کمی بود و ما توسعه متوازن را در دستور کار قرار دادیم، برای این امر در حوزه تأمین برق راه‌اندازی نیروگاه ۹۱۴ مگاواتی را از ۲ سال گذشته آغاز کردیم و فاز اول را ۱۸ ماهه با حضور رئیس جمهور بهره‌برداری کردیم و فاز ۲ این مجموعه نیز در حال حاضر در دست بهره‌برداری است.

وی گفت: نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در شرق اصفهان داریم که امسال پنل‌های ۱۲۰ مگاوات آن وارد مدار می‌شود و تا سال آینده به صورت کامل بهره‌برداری خواهد شد.

طیب‌نیا در خصوص میدان گازی در جنوب کشور نیز ابراز کرد: مطالعات این پروژه نیز انجام شده و در صورت دریافت مجوز نهایتاً طی دو سال بهره‌برداری خواهد شد.

وی در خصوص تمهیدات اندیشیده شده در حوزه حمل‌ونقلی نیز ادامه داد: برای این امر ۵۰ لوکوموتیو و ۵۰۰ کامیون را خریداری کرده‌ایم و احداث و تکمیل خطوط ریلی را نیز در برنامه داریم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در خصوص تبدیل شدن به صنعت سبز نیز گفت: برای این امر ۲.۳ میلیارد دلار پروژه در راستای کاهش تولید دی اکسید کربن و فعالیت‌های محیط زیستی تعریف کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: بر اساس هدف‌گذاری سال ۱۴۱۰ درآمد سالانه فولاد مبارکه بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار تعریف شده است.

طیب‌نیا گفت: با تعریف کسب‌وکار‌های جدید نیز سعی داریم به رتبه ۲۰ شرکت‌های فولادی جهان دست یابیم.

وی با بیان اینکه افتخار ما این است که از سنگ تا رنگ را در زیرمجموعه فولاد مبارکه سرمایه‌گذاری کرده‌ایم، ادامه داد: روند تولید ما در سال‌های قبل از سال ۱۴۰۰ کاهش یافته، اما با سرمایه‌گذاری در تأمین انرژی و آب طی ۲ سال این روند بهبود یافته است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه سال گذشته فولاد مبارکه می‌توانست ۳۰۰ میلیون دلار افزایش درآمد صادراتی داشته باشد، گفت: این در حالی است که اگر تأمین انرژی به خوبی انجام می‌شد این امر را محقق می‌کردیم.

وی با بیان اینکه سیاست‌گذاران در زمان اعمال محدودیت‌ها اول صنعت فولاد را مورد توجه قرار می‌دهند، افزود: این امر به منظور کاهش تبعات اجتماعی انجام می‌شود و این در حالی است که تبعات قطعی برق سه ماه بعد و زمانی که تولید فولاد کم شود و به دنبال آن کاهش صادرات و کاهش ارزآوری را داشته باشیم، خود را نشان می‌دهد.

طیب‌نیا با اشاره به نام‌گذاری سال جاری تاکید کرد: اگر جهش تولید می‌خواهیم باید مشارکت مردم در زمینه مصرف انرژی افزایش یابد، وقتی عمده مصرف‌کننده برق و گاز مردم هستند، مردم باید با کار فرهنگی به سمت مصرف بهینه بروند.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: علی رغم همه محدودیت‌ها روند فروش داخلی و صادراتی فولاد مبارکه در سال گذشته افزایش داشته است، باید توجه داشت که همه محصول سرد فولاد مبارکه وارد بازار داخلی می‌شود و در حوزه محصولات گرم نیز بخش عمده آن روانه بازار داخل می‌شود.

وی با بیان اینکه عمده مصرف‌کنندگان فولاد مبارکه لوله پروفیل، حوزه حمل‌ونقل، مسکن و … است که حدود ۷۰۰ هزار تن مربوط به صنعت خودروسازی است که البته بخش قطعه‌سازی از این میزان جدا است.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه افزود: در حال حاضر ماهانه چندین پروژه قابل بهره‌برداری در گروه فولاد مبارکه است که به دلیل ازدحام برنامه‌های افتتاح در هر ماه یک روز را برای افتتاح چند پروژه با هم اختصاص داده‌ایم.

طیب‌نیا با افزود: ما با شرکت‌های خودروساز در تحویل محصول همکاری خواهیم داشت و در این زمینه دو شرکت بزرگ خودروساز را در اولویت قرار می‌دهیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه همچنین با بیان اینکه آماده اجرای پروژه‌های مشترک در پایین‌دست هستیم، ادامه داد: در این زمینه با شرکت سایپا نیز این همکاری را خواهیم داشت.

وی در پایان افزود: با توجه به سیاست‌های فولاد مباد مبارکه مبنی بر تولید محصولات ویژه و کیفی، بخشی از این محصولات در سال ۱۴۰۲ در خدمت صنعت خودروسازی قرار گرفت و با توجه به اهداف تعیین‌کننده برای دو خودروساز بزرگ کشور مبنی بر افزایش تیراز خودرو و ارتقاء کیفیت خودرو‌های داخلی، فولاد مبارکه از خودروسازان داخلی حمایت خواهد کرد.

معاون فروش شرکت فولاد مبارکه: ارتباط فولاد مبارکه با گروه خودروسازی سایپا در بهترین حالت قرار دارد

همچنین رضا حیدری، معاون فروش شرکت فولاد مبارکه در این نشست با بیان اینکه ارتباط ما با شرکت سایپا در بهترین حالت خود قرار دارد، اظهار کرد: سال گذشته با فروش حدود ۴۰۰ هزار تن محصول ارتباط خوبی را با این شرکت داشتیم و برای تأمین محصولات کیفی مورد نیاز این شرکت نیز برنامه‌ریزی صورت گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه امسال در ارتباط با شرکت سایپا اتفاقات خوبی در دستور کار است، تصریح کرد: تأمین ورق مورد نیاز سایپا از سوی فولاد مبارکه امسال ازحدود ۴۰۰ هزار تن به ۷۴۰ هزار تن افزایش خواهد یافت و در این زمینه توجه ویژه‌ای به محصولات گالوانیزه خودرویی شده است.

حیدری با بیان اینکه خودروسازی سهم ۱۲ درصدی از فروش محصولات فولاد مبارکه را دارد، اظهار کرد: این محصولات طیف مختلفی از تولیدات گروه فولاد مبارکه را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته گروه فولاد مبارکه رشد ۳۸ درصد در عرضه محصولات به صنعت خودروسازی کشور داشته است، افزود: نیاز این صنعت میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوده است که حدود ۲۷۰ هزار تن آن توسط شرکت فولاد مبارکه تأمین شده است.

معاون فروش شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه این رشد در همه محصولات به ویژه ورق گالوانیزه خودرویی بوده است که شرکت ورق خودرو در این زمینه همکاری خوبی داشته است، گفت: با توجه به نیاز صنعت خودروسازی کشور به محصولات ویژه رشد ۳۱ درصدی در سال گذشته در عرضه محصولات ویژه داشتیم که ۸۶۷ هزار تن را شامل می‌شود.

وی با اشاره به فروش ورق رویه و گالوانیزه فوق کششی به خودروسازان در سال گذشته ابراز کرد: در سال گذشته ۱۸۴ هزار تن گالوانیزه فوق کششی و ۵۲ هزار تن ورق رویه به خودروسازان تحویل شد.

حیدری با بیان اینکه در سال جاری حدود ۷۶ هزار تن ورق رویه را خودروسازان تحویل خواهیم داد، گفت: روند فروش ورق و دیگر به محصولات به خودروسازان رو به افزایش است و امسال به رقم خوبی دست خواهیم یافت.

وی در خصوص طرح‌های توسعه و در دست اقدام فولاد مبارکه برای تأمین نیاز‌های کمی و کیفی خودروسازان ابراز کرد: در این زمینه احداث خط نورد گرم ۲ به ظرفیت سالانه ۴.۲ میلیون تن، افزایش ظرفیت واحد RH-TOP فولادسازی به ظرفیت سالانه ۱.۸ میلیون تن، احداث خط PLTCM نورد سرد ۲ به ظرفیت سالانه ۲ میلیون تن و احداث سه خط گالوانیزه خودرویی به ظرفیت سالانه یک میلیون تن در دستور کار است.

ارسال نظر