جهان اقتصاد گزارش می دهد؛

عیدی ایرلاین‌‎های خارجی به صنعت هوایی نیمه‌جان ایران

رضا پورحسین گروه زیربنایی

شناسه خبر: 178648

جهان اقتصاد: سعید چلندری، رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) از برقراری مجدد پروازهای شرکت‌های هواپیمایی لوفت‌هانزا و آسترین ایرلاینز در این فرودگاه خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده، پروازهای این دو شرکت به ترتیب در تاریخ ۱۱ اسفند (۱ مارس) و ۱۲ اسفند (۲ مارس) از سرگرفته خواهند شد.

رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شهر فرودگاهی امام خمینی (ره)، همچنین در خصوص عملکرد پروازی در ۱۱ ماهه‌ سال جاری، گفت: از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان بهمن‌ماه، ۴۷ هزار و 476 فروند پرواز مسافری انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴.۸ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: در خصوص پروازهای باری نیز شاهد رشد قابل‌توجه بیش از ۶۹ درصد است.

همچنین تعداد کل مسافران جابه‌جا شده در این بازه زمانی بالغ بر 7 میلیون و 380 هزار نفر بوده که نشان‌دهنده رشد ۵.۳ درصدی نسبت به مدت مشابه در سال قبل است.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که لغو پروازهای شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران، هما، به کشورهای عضو اتحادیه اروپا که در پی تحریم این شرکت توسط این اتحادیه انجام شد،‌ واکنش‌های زیادی داشت و باعث نگرانی و سرگردانی مسافران شده است.

اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۲۳ مهرماه سال جاری بود که‌ سه شرکت هواپیمایی ایران‌ایر،‌ ماهان و ساها را تحریم کرد اما زمان اجرایی شدن این قانون را اعلام نکرد. به گفته سازمان هواپیمایی ایران، تصمیم ناگهانی به لغو پروازها با هدف جلوگیری از سرگردانی مسافران در فرودگاه‌ها گرفته شده است.

یک روز پس از تحریم اتحادیه اروپا،‌ هواپیمایی ایران‌ایر پروازهای مقاصد اروپایی خود را به دلیل آنچه که «اجتناب از تبعات ناشی از عدم صدور اجازه فرود در فرودگاه‌های کشورهای اروپایی و همچنین جلوگیری از سرگردانی مسافران در فرودگاه‌های داخل و خارج از ایران» خواند،‌ لغو کرد. دقیقا همین مجموعه اتفاقات بود که باعث شد تا انزوای هوایی به شکلی خاص برای ایران ایجاد شود در حالی که چنین محدودیت هایی تبعات زیادی برای مردم خواهد داشت.

آن چه مشخص است، توسعه ناوگان هوایی باعث افزایش رقابت در صنعت حمل‌ونقل هوایی و در نتیجه کاهش هزینه‌ها برای مسافران و بازرگانان می‌شود. بر اساس گزارش‌ها، پس از نوسازی و افزایش تعداد هواپیماها، ایران توانست سهم خود را از بازارهای منطقه‌ای حمل‌ونقل هوایی افزایش دهد. این رشد باعث شد تا میزان ظرفیت جابه‌جایی بار به‌طور چشمگیری افزایش یابد و ایران به یکی از قطب‌های حمل‌ونقل هوایی منطقه تبدیل شود. در سال ۲۰۲۰، ایران با داشتن بیش از ۱۰۰ فروند هواپیما در ناوگان، توانست حجم زیادی از بار را جابه‌جا کند.

از سوی دیگر، توسعه ناوگان هوایی تأثیرات مثبتی بر اشتغال‌زایی در کشور دارد. طبق آمارهای وزارت راه و شهرسازی، صنعت هواپیمایی ایران به‌طور مستقیم و غیرمستقیم بیش از ۵۰ هزار شغل ایجاد کرده است. این شغل‌ها در بخش‌های مختلف از جمله تعمیرات هواپیما، خدمات فرودگاهی و عملیات پروازی توزیع شده‌اند. این اشتغال‌زایی به تقویت اقتصاد کشور کمک کرده و در راستای کاهش بیکاری نقش مهمی ایفا می‌کند. افزایش ظرفیت‌های حمل‌ونقل هوایی ایران موجب افزایش تقاضا برای نیروی کار متخصص و تکنسین‌های فنی نیز شده است.

نباید فراموش کرد که صنعت هوایی و توسعه آن یکی از ابزار و مولفه های رفاه برای مردم هر کشور است و بازگشت این دو غول صنعت هوایی به ایران علاوه بر این که سفرهای خارجی را برای مردم ایران ارزان تر می کند بلکه سبب می شود تا اعتماد از دست رفته نسبت به آسمان ایران بار دیگر احیا شود.

بازگشتی که سبب می شود تا مسافران ایرانی برای دسترسی به مقاصد اروپایی دیگر نیاز نباشد تا بلیت چند سفر را تهیه کنند. به خصوص در مقطعی از زمان که به تعطیلات نوروزی نزدیک می شویم و برخی قصد گذراندن تعطیلات در کشورهای خارجی را دارند.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار