پرونده پارازيتها روي ميز رييس جمهور

گروه امورزيربنايي: معاون وزير ارتباطات و رييس سازمان تنظيم مقررات ارتباطات به پاسخگويي به سوالات مختلف خبرنگاران پرداخته و توضيحاتي دربارهي کمفروشيهاي اينترنت، وضعيت پارازيتها، اختلالات موبايلي پرداخت.
علياصغر عميديان در نشست خبري که به مناسبت يازدهمين سالگرد تاسيس سازمان تنظيم مقررات برگزار شده بود، در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه به نظر ميرسد مصوبات اين سازمان فاقد پشتوانه اجرايي کافي هستند، اظهار کرد: رگولاتوري در تمام دنيا مراحل تکامل خاص خود را دارد اکنون در تمام کشورها رگولاتوري قانونگذار است و در کشورهاي متعدد براي اينکه قوانيني که از سوي اين نهاد وضع شده تغييرپذير نباشد، از سوي قوه مقننه پشتيبانيهاي بالايي صورت ميگيرد و دادسراهاي ويژهاي در رگولاتوري مستقر ميشوند تا بدين ترتيب تصميمات در کمتر از دو ساعت قابل پيگيري شود.
وي ادامه داد: ما اين موضوع را از قوه قضاييه را خواستهايم که با توجه به اينکه در اين حوزه حقوق مردم وجود دارد ما به منابعي دسترسي داشته باشيم که بتوانيم احقاق حق کنيم.
رييس سازمان تنظيم مقررات همچنين عنوان کرد: البته بايد اين نکته را هم مدنظر داشته باشيم که مصوباتي که اجرا نميشوند انگشت شمار هستند و همان طور که اشاره شد دليل اين موضوع آن است که ما پشتوانه قضايي نداريم.
تاثير پارازيتها بر روي سامانه هواشناسي
اما بحث ديگري ازاين نشست به سوالات متعدد خبرنگاران در خصوص وضعيت پارازيتها مربوط مي شد که در اين حوزه سوالات متعددي مطرح شد و معاون وزير ارتباطات در پاسخ به اين سوالات به ارائه توضيحاتي در اين باره پرداخت و يادآور شد: کميتهاي متشکل از نمايندگان سازمانهايي مانند انرژي اتمي، محيط زيست، وزارت بهداشت، وزارت دفاع و وزارت ارتباطات در دوره اي به ارزيابي سطح سيگنالها پرداخته و نتايج ارزيابي آنها در محيطهاي شهري و تاثير تشعشعات بر روي سلامت افراد براي رييس جمهوري ارسال شده تا بررسيهايي بر روي آنها صورت بگيرد.
رييس سازمان تنظيم مقررات در عين حال يادآور شد: البته وزير دفاع نيز در اين خصوص مصاحبه اي داشته و اظهارنظرهايي کردهاند که براي اعلام نظر در اين زمينه لازم است بررسيهاي ما تکميل شود تا پس از انجام بررسيها و اندازه گيريهاي جديد بتوانيم در اين حوزه نقطه نظر خود را اعلام کنيم.
عميديان که توضيحاتش از نظر رسانهها کافي نبود در پاسخ به سوالات مجدد خبرنگاران خاطرنشان کرد: در خصوص اندازه گيري سيگنالها مولفههاي متعددي تاثيرگذار است که از جمله اين موارد مي توان به مسائل جوي مانند زاويه تابش اشاره کرد، از سوي ديگر سطح سيگنالها و مدت زمان آنها نيز از ديگر مسائلي است که مورد توجه قرار مي گيرد.
وي ادامه داد: اکنون نحوه بررسي ما به اين شکل است که به عنوان مثال در يک روز يک بخش خاصي شهر را با تجهيزاتي داريم مورد بررسي قرار مي دهيم و سطح سيگنال آن را مشخص مي کنيم. روز ديگر نيز ممکن است در نقطه متفاوتي در شهر اين اتفاق بيفتد اما در کل نميتوان بر اين اساس اعلام کرد که کدام نقطه شهر در اين زمينه آلودگي بيشتر يا کمتري دارد.
رييس سازمان تنظيم مقررات درباره صحبتهايي که پيش از اين سازمان هواشناسي مطرح کرده و اين گونه مدعي شده بود که به دليل سيگنالهاي ارتباطي موفق به تشخيص وضعيت درست گرد و غبار نشده، توضيح داد: دستگاههاي سازمان هواشناسي در فرودگاه مهرآباد نصب شده و فرکانس آنها به گونه اي است که با وايفاي به نوعي تداخل دارد اما اگر سازمان هواشناسي بخواهد اين مشکل برطرف شود با توجه به اين که خدمات وايفاي مورد استفاده مردم است دو راهکار پيش روي هواشناسي وجود دارد و اين سازمان مي تواند يا دکل خود را از شهر خارج کند و يا تنظيماتش به گونهاي انجام دهد که مشکلش برطرف شود.