در گفت و گو با معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه ها مطرح شد؛

افکس در مسیر پیوند دوباره نظام مالی ایران با بازارهای جهانی

محمدجواد قنبری با اشاره به تغییر رویکرد هجدهمین نمایشگاه بین المللی نظام مالی، سرمایه گذاری و زیرساخت های دیجیتال (افکس ۱۴۰۵)، گفت: این نمایشگاه می تواند با تمرکز بر توسعه ارتباطات مالی و سرمایه گذاری و استفاده از ظرفیت همکاری با کشورهای عضو بریکس و سازمان همکاری شانگهای، زمینه تقویت پیوند نظام مالی ایران با بازارهای جهانی را فراهم کند.

شناسه خبر: 190983
افکس در مسیر پیوند دوباره نظام مالی ایران با بازارهای جهانی

هجدهمین نمایشگاه بین المللی نظام مالی، سرمایه گذاری و زیرساخت های دیجیتال (افکس ۱۴۰۵) در شرایطی برگزار می شود که موضوع تامین مالی، سرمایه گذاری و توسعه ارتباطات مالی با اقتصاد جهانی بیش از گذشته مورد توجه فعالان اقتصادی قرار گرفته است. تغییر عنوان این رویداد از نمایشگاه های گذشته و ورود مستقیم وزارت امور اقتصادی و دارایی به فرآیند سیاست گذاری، زمینه را برای بازتعریف اهداف و کارکردهای نمایشگاه فراهم کرده است.
 
محمدجواد قنبری، معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران، در گفت و گو با خبرنگار ما با تشریح جایگاه افکس در تقویم نمایشگاهی کشور، به ضرورت توجه این رویداد به چالش های نظام مالی، ظرفیت همکاری با کشورهای عضو بریکس و سازمان همکاری شانگهای و نقش ارتباطات مالی در توسعه تجارت و سرمایه گذاری پرداخت.
مشروح این گفت و گو را در ادامه مطالعه خواهید کرد؛
 
افکس در مسیر بازتعریف جایگاه خود
 
قنبری درباره جایگاه افکس در تقویم نمایشگاهی کشور اظهار کرد: نمایشگاه نظام مالی در سال های گذشته نتوانسته بود جایگاه اصلی خود را به دست آورد و عوامل مختلفی در این موضوع موثر بوده است.
 
وی افزود: بخشی از این شرایط به عوامل بیرونی و مشکلاتی باز می گردد که به واسطه تحریم ها و محدودیت های موجود در ارتباطات نظام مالی کشور با اقتصاد جهانی ایجاد شده است؛ موضوعی که طبیعتا بر توانایی نمایشگاه برای ایجاد ارتباطات بین المللی نیز تاثیر گذاشته است.
 
معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران ادامه داد: امسال وزارت امور اقتصادی و دارایی با جدیت بیشتری وارد موضوع شده و هماهنگی مناسبی میان این وزارتخانه و مجری نمایشگاه شکل گرفته است. عنوان جدید نمایشگاه نیز با پیشنهاد این مجموعه مطرح و در کارگروه صدور مجوزهای نمایشگاهی تصویب شده است.
 
تغییر عنوان؛ فرصتی برای تغییر رویکرد
 
قنبری با اشاره به سابقه این رویداد گفت: این نمایشگاه در سال های گذشته با عنوان نمایشگاه بورس، بانک و بیمه برگزار می شد و پس از آن عنوان صنعت مالی را پیدا کرد. اکنون نیز با اضافه شدن سرمایه گذاری و زیرساخت های دیجیتال، زمینه برای توجه گسترده تر به موضوعات مرتبط با نظام مالی کشور فراهم شده است.
 
وی تاکید کرد: اکنون که وزارت اقتصاد در این نمایشگاه حضور جدی تری دارد و شورای سیاست گذاری آن نیز در این وزارتخانه شکل گرفته، بهتر است تمرکز نمایشگاه بر موضوعات و چالش هایی از جمله ضعف سرمایه گذاری و مسائل مربوط به تامین مالی که صنعت مالی کشور با آنها مواجه است قرار گیرد.
 
بریکس و شانگهای؛ ظرفیتی برای توسعه ارتباطات مالی
 
معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران یکی از ظرفیت های مهم پیش روی افکس را توسعه ارتباطات با کشورهای عضو بریکس و سازمان همکاری شانگهای دانست و گفت: کشور ما چند سالی است که به این مجموعه ها پیوسته و این موضوع می تواند فرصت مناسبی برای توسعه ارتباطات مالی و تجاری با بخش بزرگی از اقتصاد جهان ایجاد کند.
 
قنبری ادامه داد: شکل گیری سازوکارهای پایاپای و توسعه ارتباطات مالی با این کشورها می تواند بخشی از مشکلات موجود را کاهش دهد و حداقل به خروج نظام مالی کشور از برخی بن بست هایی که در نتیجه تحریم ها ایجاد شده کمک کند.
 
وی افزود: اگر بتوانیم ارتباطات مالی خود را با کشورهای مختلف توسعه دهیم، زمینه برای افزایش همکاری های تجاری، سرمایه گذاری و حضور فعال تر شرکت های ایرانی در بازارهای خارجی نیز فراهم خواهد شد.
 
نظام مالی؛ پایه توسعه سایر صنایع
 
قنبری با تاکید بر نقش نظام مالی در توسعه اقتصادی اظهار کرد: صنعت مالی در واقع پایه بسیاری از صنایع دیگر است. اگر صنعت و اقتصاد کشور نتوانند ارتباط مناسبی با سیستم مالی دنیا داشته باشند، در حوزه صادرات و تجارت با کشورهای دیگر نیز با مشکل مواجه خواهند شد.

وی گفت: شرکت های ایرانی که در نمایشگاه های خارجی حضور پیدا می کنند یا وارد بازارهای صادراتی می شوند، با دغدغه های مختلفی از جمله نحوه دریافت و انتقال پول، مسائل تعرفه ای و گمرکی و موضوعات حقوقی مواجه هستند. این مسائل نشان می دهد که توسعه ارتباطات مالی یکی از موضوعات اساسی برای گسترش تجارت خارجی است.
 
جابه جایی زمان برگزاری برای تقویت افکس
 
معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران درباره زمان برگزاری افکس ۱۴۰۵ نیز گفت: تاریخ برگزاری نمایشگاه با نظر وزارت امور اقتصادی و دارایی تغییر کرد و با وجود اینکه آبان ماه یکی از دوره های اوج تقویم نمایشگاهی کشور است، این جابه جایی انجام شد.
 
قنبری افزود: جابه جایی تاریخ در چنین شرایطی کار ساده ای نیست، اما مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران این فرصت را برای حوزه نظام مالی و سرمایه گذاری فراهم کرد تا نمایشگاه در زمان مناسب تری برگزار شود و فعالان این بخش بتوانند ارتباطات و انسجام بیشتری در حوزه های مالی و زیرساخت های مرتبط ایجاد کنند.
 
وی تاکید کرد: هدف این است که افکس بتواند شکل جدیدی از ارتباط و همکاری میان بخش های مختلف نظام مالی کشور ایجاد کند و در کنار آن، زمینه برای توسعه ارتباطات بین المللی نیز فراهم شود.
 
افکس در مسیر تبدیل شدن به رویداد مرجع منطقه
 
قنبری درباره چشم انداز این نمایشگاه گفت: اگر شرایط اقتصادی منطقه و کشور در مسیر بهبود قرار گیرد و بتوانیم ارتباطات مالی و تجاری خود را با جهان گسترش دهیم، افکس می تواند در سال های آینده به عنوان یک رویداد مرجع در حوزه مالی و فناوری در منطقه مطرح شود.
 
وی ادامه داد: البته تحقق این هدف به زمان نیاز دارد و بخشی از آن به شرایط بیرونی و میزان توسعه ارتباطات مالی و تجاری کشور با اقتصاد جهانی وابسته است.
 
معاون امور نمایشگاهی شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران افزود: ظرفیت های موجود در بریکس و سازمان همکاری شانگهای نیز می تواند در این مسیر مورد استفاده قرار گیرد و به کشور کمک کند از فرصت های ایجادشده برای توسعه ارتباطات مالی و سرمایه گذاری بهره بیشتری ببرد.
 
توسعه افکس در گرو افزایش تعاملات داخلی و خارجی
 
قنبری خاطرنشان کرد: هرچه ارتباطات مالی و تجاری در این حوزه گسترش پیدا کند، طبیعی است که ذینفعان داخلی و خارجی بیشتری به سمت چنین رویدادی جذب شوند.
 
وی افزود: افزایش مشارکت مجموعه های داخلی و خارجی می تواند در آینده زمینه توسعه فضای نمایشگاه و افزایش سطح مشارکت ها را فراهم کند. اگر شرایط مورد اشاره فراهم شود، می توان امیدوار بود که طی پنج سال آینده افکس به جایگاه قابل توجهی در منطقه برسد.
 
ارتباطات مالی؛ یکی از پایه های توسعه اقتصادی
 
قنبری در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر برگزاری افکس بر اقتصاد کشور گفت: ارتباطات تجاری با جهان به نوعی به ارتباطات مالی وابسته است. اگر نتوانیم ارتباطات مالی خود را اصلاح و توسعه دهیم، این موضوع بر کاهش مراودات تجاری و صادرات کشور تاثیر خواهد گذاشت.
 
وی ادامه داد: صادرکنندگان ممکن است برای انجام فعالیت های خود به دنبال راه های جایگزین باشند، اما اگر ارتباطات مالی مناسبی وجود نداشته باشد، انتقال ارز و بازگشت منابع حاصل از صادرات نیز با چالش مواجه می شود.
 
قنبری تاکید کرد: وقتی یک سیستم مالی منسجم و ارتباطات مالی مناسب برقرار باشد، می توان انتظار داشت بسیاری از چالش ها و تخلفات کاهش پیدا کند و در عین حال، اطمینان خاطر بیشتری برای تولیدکننده و صادرکننده ایرانی ایجاد شود.
 
وی در پایان گفت: توسعه ارتباطات مالی می تواند بر کیفیت فعالیت تولیدکنندگان و صادرکنندگان نیز اثرگذار باشد و در مجموع، یکی از نکات کلیدی در مسیر توسعه اقتصادی و تجاری کشور است.
جزییات برگزاری نمایشگاه
هجدهمین نمایشگاه بین المللی نظام مالی، سرمایه گذاری و زیرساخت‌های دیجیتال (افکس ۲۰۲۶) به همت وزارت اقتصاد و با همکاری شرکت بانیان امید از ۲۶ تا ۲۹ آبان ماه در محل دایمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران برگزار می‌شود.

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار