فاضلی: اصناف فقط یک تشکل صنفی نیستند؛ ستون اقتصاد و امنیت اجتماعی کشورند

علی فاضلی، رئیس سابق اتاق اصناف ایران و رئیس اتحادیه مصنوعات آلومینیومی و PVC ساختمانی تهران و از اعضای «ائتلاف فراگیر تحول و کارآمدی اصناف»، در جمع فعالان و روسای اتحادیه‌های صنفی، با نگاهی متفاوت به جایگاه اصناف در ساختار اقتصادی و اجتماعی کشور، بر ضرورت بازگرداندن اصناف به جایگاه واقعی خود تأکید کرد و گفت: برای آینده اصناف، بیش از شعار به برنامه عملیاتی و مدیرانی نیاز داریم که بتوانند برنامه‌ها را به نتیجه برسانند.

شناسه خبر: 190469
فاضلی: اصناف فقط یک تشکل صنفی نیستند؛ ستون اقتصاد و امنیت اجتماعی کشورند

جهان اقتصاد؛ فاضلی سخنان خود را با اشاره به فضای متفاوت این نشست آغاز کرد و حضور جوانان و مدیران صنفی در این جمع را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: خوشحالم که در جمع مجموعه‌ای از جوانان برومند، تحصیل‌کرده و باانگیزه حضور دارم که وارد عرصه مدیریت شده‌اند.

رئیس سابق اتاق اصناف ایران سپس با طرح یک پرسش اساسی درباره جایگاه اصناف گفت: وقتی از اصناف صحبت می‌کنیم، در واقع درباره یک بنیان اقتصادی و اجتماعی سخن می‌گوییم. باید ببینیم آیا در تعاریف و تصمیم‌گیری‌های خود، اصناف را با همین جایگاه واقعی‌شان می‌بینیم و متناسب با آن با این مجموعه برخورد می‌کنیم؟

او با تشریح نقش اصناف در اقتصاد کشور افزود: اصناف دارای متغیرها و ویژگی‌هایی هستند که مستقیماً با تولید ثروت ملی، ایجاد امنیت، تولید اشتغال و تنظیم و ساماندهی فعالیت‌های اقتصادی جامعه ارتباط دارد. اینها شاخص‌های اساسی و جدی اصناف هستند.

فاضلی با این حال، جایگاه فعلی اصناف را متناسب با این ظرفیت ندانست و تصریح کرد: متأسفانه اصناف با وجود چنین ظرفیت‌هایی، هنوز در جایگاهی که شایسته آن هستند قرار نگرفته‌اند و در بسیاری از حوزه‌ها با ضعف و کاستی مواجه‌اند. سؤال اصلی این است که چگونه باید این فاصله را جبران کنیم و اصناف را به جایگاه واقعی خود برسانیم؟

او اتحاد و همدلی را یکی از الزامات عبور از شرایط موجود دانست و گفت: دوستان درباره اتحاد، همدلی و همسویی صحبت کردند و این موضوع بسیار ارزشمند است. اما باید توجه کنیم که در چهار سال گذشته، تصویب برخی قوانین و مقررات مغایر با منافع و ظرفیت‌های صنفی، شرایطی ایجاد کرده که بخشی از اختیارات و جایگاه واقعی اتحادیه‌های صنفی تضعیف شده است.

فاضلی ادامه داد: اتحادیه‌های صنفی از مدنی‌ترین نهادهای این کشور هستند و سابقه‌ای طولانی در سازماندهی فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی دارند. اگر امروز احساس می‌کنیم این جایگاه تضعیف شده، باید این مسئله را به‌عنوان یک اشکال جدی ببینیم و برای اصلاح آن برنامه داشته باشیم.

رئیس اتحادیه مصنوعات آلومینیومی و PVC ساختمانی تهران در ادامه، از فرآیندی یک‌ساله برای تدوین برنامه‌های ائتلاف سخن گفت و اظهار کرد: این جمع، از حدود یک سال قبل کار روی برنامه آینده را آغاز کرده است. دوستان بسیار ارزشمندی که امروز در اینجا حضور دارند، از مدت‌ها پیش برای تدوین برنامه و ترسیم مسیر آینده اصناف وقت گذاشته‌اند.

او افزود: در همین مسیر، از ظرفیت افراد متخصص و صاحب‌نظر نیز استفاده شده و در جلسات مختلف با کارشناسان و صاحب‌نظران، موضوعات مربوط به آینده اصناف مورد بررسی قرار گرفته است. اعتقاد من این است که این برنامه‌ها، اگر مورد اعتماد و عنایت جامعه صنفی قرار بگیریم، باید چراغ راه هیئت‌رئیسه آینده باشد.

فاضلی با تأکید بر اینکه رویکرد او در مدیریت، مبتنی بر شعار نیست، گفت: من اصلاً بحث شعار را قبول ندارم. دوستان من را می‌شناسند؛ من عملگرا هستم. هر موضوعی که جنبه عملیاتی داشته باشد، باید به آن پرداخت و برای اجرای آن برنامه داشت.

او خطاب به حاضران تأکید کرد: اینکه دوستان در روزهای گذشته به مجموعه‌های مختلف مراجعه کرده‌اند، برنامه‌ها را شنیده‌اند و با دقت بررسی و تفحص کرده‌اند، کار بسیار خوبی است. از شما می‌خواهم برنامه‌ها را دقیق ببینید، بررسی کنید و بر اساس شناخت تصمیم بگیرید.

فاضلی در بخش دیگری از سخنان خود، بر استمرار برنامه‌ها فارغ از نتیجه انتخابات تأکید کرد و گفت: ما برای برنامه‌هایی که تدوین کرده‌ایم، یک نگاه بلندمدت داریم. اگر به هر دلیلی انتخاب نشدیم و دوستان دیگری مسئولیت را برعهده گرفتند، این برنامه‌ها را در اختیار منتخبین قرار خواهیم داد.

او افزود: اعتقاد من این است که اگر هدف، پیشرفت اصناف باشد، برنامه نباید متعلق به یک فرد یا یک ائتلاف باشد. هر برنامه‌ای که کارشناسی و قابل اجراست، باید در اختیار کسانی قرار بگیرد که مسئولیت اداره اصناف را برعهده می‌گیرند.

فاضلی در پایان با اشاره به انتخابات پیش‌رو، بر ضرورت توجه به شایسته‌سالاری تأکید کرد و گفت: فردا نباید بگوییم فلانی دوست من است یا فلانی را می‌شناسم. آنچه باید ملاک قرار بگیرد، شایسته‌سالاری است. باید افراد را بر اساس توانایی، تجربه، برنامه و ظرفیتشان برای خدمت به جامعه صنفی انتخاب کنیم.

او در پایان برای همه فعالان صنفی آرزوی سلامتی و موفقیت کرد و از حاضران خواست در انتخابات با دقت و شناخت حضور پیدا کنند.

 

ارسال نظر
پربیننده‌ترین اخبار