پایان مدارا با استخراج‌کنندگان غیرمجاز؛

هم‌پیمانی مسئولان کرمان برای صیانت از پایداری شبکه برق

نخستین نشست کارگروه استانی مقابله با مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در سال ۱۴۰۵ در استان کرمان برگزار شد

شناسه خبر: 187535
هم‌پیمانی مسئولان کرمان برای صیانت از پایداری شبکه برق

حامد شجاعی باغینی

نخستین جلسه کارگروه استانی شناسایی و برخورد با مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در سال ۱۴۰۵، با حضور معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری کرمان، رمضانی دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی ونظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان، مهدوی‌نیا مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان و جمعی از نمایندگان دستگاه‌های امنیتی، انتظامی، قضایی و اجرایی استان، به میزبانی شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان برگزار شد.

 

به گزارش روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان، در این نشست آخرین وضعیت شناسایی، کشف و جمع‌آوری مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز در سطح استان بررسی شد و گزارشی از اقدامات انجام‌شده، روند کشفیات، چالش‌های موجود و تأثیر فعالیت این مراکز بر شبکه توزیع برق ارائه شد.

در ابتدای جلسه، مهدوی‌نیا مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان با اشاره به پیامدهای منفی استخراج غیرمجاز رمزارز بر زیرساخت‌های انرژی اظهار داشت: فعالیت مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز به دلیل مصرف بالای برق، موجب افزایش بار شبکه، آسیب به تجهیزات، افت ولتاژ و ایجاد اختلال در تأمین برق پایدار برای مشترکان می‌شود و تهدیدی جدی برای پایداری شبکه توزیع برق به شمار می‌آید.

وی با اشاره به روند کشف و جمع‌آوری دستگاه‌های غیرمجاز استخراج رمزارز در حوزه فعالیت شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان گفت: از سال ۱۳۹۸ تا ابتدای سال ۱۴۰۵، در مجموع ۵ هزار و ۱۳۲ دستگاه ماینر غیرمجاز در شمال استان کرمان کشف و ضبط شده است.

مهدوی‌نیا افزود: این تعداد دستگاه در قالب شناسایی بیش از ۳۶۰ مزرعه یا مرکز استخراج غیرمجاز رمزارز بوده که با همکاری مراجع قضایی و انتظامی، نسبت به قطع انشعاب، جمع‌آوری تجهیزات و انجام اقدامات قانونی لازم در خصوص آن‌ها اقدام شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق شمال استان کرمان با تأکید بر اینکه صیانت از شبکه برق و حفظ حقوق مشترکان قانونی از اولویت‌های صنعت برق است، افزود: مقابله مؤثر با این پدیده نیازمند همکاری همه‌جانبه دستگاه‌های اجرایی، امنیتی، انتظامی و قضایی است و این شرکت با بهره‌گیری از ظرفیت‌های فنی، سامانه‌های پایش مصرف و گزارش‌های مردمی، روند شناسایی و برخورد با متخلفان را با جدیت دنبال می‌کند.

در ادامه، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با تأکید بر صیانت از حقوق عامه و جلوگیری از تضییع منابع ملی اظهار داشت: دستگاه قضایی از اقدامات قانونی در برخورد با مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز حمایت می‌کند و با متخلفان مطابق مقررات برخورد خواهد شد.

وی همچنین بر ضرورت تسریع در تکمیل مستندات، تشکیل پرونده‌های قضایی و استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای برخورد قاطع با مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز تأکید کرد.

مدیرکل دفتر امنیتی و انتظامی استانداری کرمان نیز با اشاره به اهمیت موضوع در حوزه امنیت انرژی و مدیریت مصرف تصریح کرد: مقابله با استخراج غیرمجاز رمزارز، یک مسئولیت بین‌دستگاهی است و همه نهادها باید در چارچوب وظایف قانونی خود برای کاهش ناترازی انرژی و حفظ پایداری شبکه برق همکاری کنند.

رمضانی دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی ونظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان نیز با قدردانی از اقدامات صورت‌گرفته توسط شرکت‌های توزیع برق شمال و جنوب استان، بر لزوم استمرار بازرسی‌های میدانی، رصد مستمر نقاط مشکوک، تسریع در رسیدگی به پرونده‌ها و تقویت هماهنگی میان دستگاه‌ها تأکید کرد.

وی همچنین خواستار اطلاع‌رسانی گسترده به شهروندان درباره پیامدهای قانونی، اقتصادی و اجتماعی استخراج غیرمجاز رمزارز شد و افزود: همراهی مردم و گزارش موارد مشکوک می‌تواند نقش مؤثری در شناسایی این مراکز و کاهش خسارت به شبکه برق داشته باشد.

در این نشست همچنین بر تشدید نظارت بر انشعابات پرمصرف، استفاده از ظرفیت‌های قانونی برای ورود به اماکن مشکوک، پیگیری تعیین تکلیف دستگاه‌های کشف‌شده از طریق مراجع ذی‌صلاح، تقویت گشت‌های مشترک و استمرار برگزاری جلسات منظم کارگروه تأکید شد.

در پایان، اعضای کارگروه بر تداوم همکاری‌های بین‌دستگاهی، تسریع در روند شناسایی و برخورد قانونی با مراکز غیرمجاز استخراج رمزارز، صیانت از منابع انرژی و حفظ پایداری شبکه توزیع برق در سطح استان کرمان تأکید کردند.

ارسال نظر