انقلاب بزرگ چین در صنعت خودرو
۵ برند چینی با شانس جهانی شدن
بیوای دی از ژانویه ۲۰۲۲ تا به امروز، شش مدل جدید را معرفی کرده. معرفی این مدلها مورد توجه رسانههای معتبر دنیا نیز قرار گرفت و این نشان میدهد که همه مطمئن هستند که بیوای دی یکی از بازیگران اصلی آینده صنعت خودرو خواهد بود.
چین نماد کمیت در دنیای خودروسازی است. آمار تعداد مدلهای معرفی شده توسط چینیها از دست در رفته است. این کشور هم اکنون حدود ۷۰ برند خودروسازی دارد. اما برای پیدا کردن کیفیت به نظر میرسد باید سراغ این پنج برند برویم.
در میان برندهای چینی، ۵ برند بیشترین شانس را برای تبدیل شدن به یک خودروساز کلاس جهانی دارند. در ادامه به معرفی این ۵ برند میپردازیم.
۱-ام جی (MG)
ام جی در اصل یک برند انگلیسی است که حدود ۱۰۰ سال قدمت دارد. اما برند از سال ۲۰۰۶ به تملک چینیها درآمده و در حال حاضر زیرمجموعه گروه خودروسازی SAIC محسوب میشود.
این برند در سال ۲۰۱۳ بعد از احیایی که توسط چینیها شد در نهایت موفق به فروش ۳۵۰۰ دستگاه شد. اما رشد این برند تا جایی پیش رفته که سال گذشته میلادی رکورد فروش ۴۵۰ هزار دستگاهی را به ثبت رساند.
ام جی سال گذشته محبوبترین برند چینی در خارج از خاک این کشور بود. برنامه چندسال اخیر و آینده این برند تمرکز حداکثری روی خودروهای برقی است. این در لیست پرفروشترین خودروهای برقی بر اساس برند جایگاه چهارم را به خود اختصاص داد و بالاتر از برندهایی مانند رنو، پژو و هیوندای قرار گرفت! بخش اعظم این موفقیت مدیون مدل جدید این شرکت یعنیام جی ۴ است. این مدل تحسین اکثر کارشناسان خودرو را برانگیخت و در آمار فروش هم موفق عمل کرد.
SAIC به فکر احترام به تاریخچه این برند که ساخت خودروهای رودستر بود نیز هست و معرفی رودستر تمام برقی سایبراستر با قدرت ۵۶۳ اسب بخاری در همین راستا صورت گرفته.
۲-بی وای دی (BYD)
بیوای دی هنوز در اروپا به موفقیت چشمگیری دست پیدا نکرده اما در اکثر بازارهای دیگری حضور دارد، جایگاه مناسبی برای خود دست و پا کرده است. به اعتقاد موتوروان بیوای دی یکی از با استعدادترین برندهای دنیا به حساب میآید. سرمایه عظیم این برند در کنار خودروهای برقی و پلاگین هیبریدی کلاس جهانی، نوید ظهور یک قدرت جدید در سطح بینالمللی را میدهد.
بیوای دی از ژانویه ۲۰۲۲ تا به امروز، شش مدل جدید را معرفی کرده. معرفی این مدلها مورد توجه رسانههای معتبر دنیا نیز قرار گرفت و این نشان میدهد که همه مطمئن هستند که بیوای دی یکی از بازیگران اصلی آینده صنعت خودرو خواهد بود.
۳-جیلی/زیکر (GEELY/ZEEKR)
به اعتقاد موتوروان، جیلی غربیترین برند حال حاضر چین است. موتوروان علت این ادعا را پیوند نزدیک جیلی با برندهای مطرح اروپایی میداند. جیلی سهامدار اصلی ولوو و لوتوس است. علاوه بر این دو برند اروپایی جیلی مشترکا با مرسدس بنز سهامدار اسمارت اتوموبیل است و بخشی از سهام آستون مارتین را نیز در اختیار دارد. ولوو با جیلی حال و روز خوبی دارد و لوتوس نیز در حال تجربه یک انقلاب اساسی است.
زیکر به عنوان زیرشاخه جیلی در کلاسی قیمتی رقابت میکند که کمتر برندی از چین جرئت حضور در آن را دارد.
4-NIO
موتوروان میگوید اگر تسلا و ابرخودروسازان آلمانی نبودند، امروز بازیگر اصلی انقلاب صنعت خودرو NIO بود. پس بیدلیل نیست که این برند به تسلای چینی شناخته میشود.
این برند در زمینه فناوری عملکرد باتری و نرمافزارهایی مرتبط با خودرو صاحب سبک محسوب میشود اما دامنه فروش جهانی محدود باعث شده که این برند چندان شناخته شده نباشد. ولی به نظر میرسد تنها مسئله که در مورد تبدیل این برند به یک برند جهانی وجود داشته باشد، مسئله زمان است.
5-BAOJUM/WULIMG
این برند یک برگ برنده بزرگ دارد: شراکت با برند شورولت از گروه خودروسازی جنرال موتورز.
محصولات این برند مانند چهار گزینه قبلی انقلابی نیستند اما یک پکیج جذاب را با قیمتی رقابتی ارائه میکنند. همچنین این برند میتواند در برخی بازارها از لوگو شورلت استفاده کند که این یک مزیت بزرگ محسوب میشود. چرا که هنوز هیچ نامی از چین نزدیک اعتبار این برندهای قدیمی نشده است.
در پایان موتوروان ادعا میکند که جنگ بزرگ برندهایی چینی با بدنامی خود است نه چیز دیگری. اروپا هنوز نسبت به نام چین مقاومت نشان میدهد و موفقیتام جی جلوتر باقی برندها به این دلیل است که این نام ریشه بریتانیایی دارد نه چینی. البته موتوروان میگوید زمان این مسئله را حل خواهد کرد.
منبع: اکوایران