همه چیز درباره بخت آزمایی لاتاری آمریکا

مشکلات و شرایط دشوار باعث شده تا هر ساله بسیاری در جستجوی فرصت‌های بیشتر به مهاجرت به خارج از ایران فکر کنند. مهاجرت انواع مختلفی دارد و هر کس سعی دارد با شرایط خود بهترین روش را برای این کار انتخاب کند.

شناسه خبر: 8670
همه چیز درباره بخت آزمایی لاتاری آمریکا

مشکلات و شرایط دشوار باعث شده تا هر ساله بسیاری در جستجوی فرصت‌های بیشتر به مهاجرت به خارج از ایران فکر کنند. مهاجرت انواع مختلفی دارد و هر کس سعی دارد با شرایط خود بهترین روش را برای این کار انتخاب کند؛ جوانان و کسانی که هنوز در حال سپری‌کردن دوران تحصیل خود هستند، به مهاجرت با ویزای دانشجویی و پذیرش در دانشگاه‌های کشورهای دیگر فکر می‌کنند و افرادی که از وضع مالی خوبی برخوردار هستند، مهاجرت از طریق سرمایه‌گذاری را در نظر می‌گیرند. بعضی از افراد هم به مهاجرت با ویزای کاری فکر می‌کنند. مشکل اینجاست که برای مهاجرت از طریق هر کدام از این روش‌ها به شرایط خاصی نیاز است و بسیاری هستند که هیچ‌کدام از این شرایط را ندارند؛ اما بخت آزمایی لاتاری آمریکا روشی است که برای همه افراد در دسترس بوده و شرکت در آن به هیچ سرمایه‌ای نیاز ندارد. در این مقاله قصد داریم همه چیز درباره لاتاری یا همان قرعه‌کشی گرین کارت آمریکا را بیان کنیم.

لاتاری گرین کارت آمریکا چیست؟

برنامه گوناگونی مهاجران آمریکا که به عنوان لاتاری آمریکا نیز شناخته می‌شود، برنامه مهاجرتی است که وزارت کشور آمریکا برای تنوع بخشیدن به مهاجرانی که به آمریکا می‌روند، تدوین کرده است. در بازه زمانی که از طرف دولت آمریکا اعلام می‌شود، میلیون‌ها نفر برای شرکت در بخت آزمایی گرین کارت ثبت‌نام می‌کنند و پس از چند ماه دولت ایالات متحده نام پنجاه هزار نفر را به عنوان برنده اعلام می‌کند. پس از طی مراحلی، این افراد می‌توانند اقامت دائم آمریکا را به دست آورند.

هدف اصلی برنامه گوناگونی مهاجران آمریکا این است که به افرادی که هر ساله به آمریکا مهاجرت می‌کنند، تنوع ببخشد و فرصت زندگی در این کشور را به قشر وسیعی از افراد بدهد. برای اینکه همه چیز درباره لاتاری را بیان کنیم، باید به تاریخچه این برنامه نیز بپردازیم.

تاریخچه بخت آزمایی لاتاری آمریکا

از سال ۱۹۸۶ دولت آمریکا به‌غیراز برنامه‌های مهاجرت معمول خود که شامل مهاجرت برای اعضای خانواده و مهاجرت کاری می‌شدند، برنامه‌های جدیدی را برای دریافت اقامت دائم این کشور وضع کرد. اولین برنامه مهاجرتی NP-5 نام داشت که از سال ۱۹۸۷ تا ۱۹۸۹ در جریان بود و در آن هر کسی زودتر ثبت‌نام می‌کرد، برنده گرین کارت می‌شد و قرعه‌کشی وجود نداشت. در سال‌های بعد این روال تغییر کرد و اقامت دائم بر اساس نتایج یک بخت آزمایی اعطا می‌شد. جالب است بدانید در این لاتاری‌های اولیه ایرلندی‌ها برتری قابل‌توجهی نسبت به سایر ملت‌ها داشتند و در برنامه سوم چهل درصد برندگان اهالی ایرلند بودند.

در سال ۱۹۹۰ بالاخره همه چیز درباره لاتاری عوض شد و این برنامه به شکل امروزی آن در آمد. قانون مهاجرت ۱۹۹۰ با موافقت هر دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه به تصویب رسید و توسط رئیس‌جمهور آمریکا، یعنی جورج بوش امضا شد. این قانون همان برنامه ویزای گوناگونی مهاجران یا لاتاری است که ما می‌شناسیم و در آن از طریق یک قرعه‌کشی هرساله به ۵۵ هزار نفر گرین کارت آمریکا اعطا می‌شود. دولت آمریکا با این برنامه می‌خواهد تنوع افرادی که برای زندگی به این کشور می‌روند را افزایش دهد. از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۲۰، پنج هزار عدد از ویزاهای برنامه گوناگونی مهاجران به برنامه مهاجرتی دیگری اختصاص یافته و در آن بازه تعداد برندگان بخت آزمایی به ۵۰ هزار نفر کاهش یافته بود.

شرایط ثبت‌ نام در لاتاری آمریکا

دومین بخش از همه چیز درباره لاتاری، شرایط ورود به آن است. آمریکا با این برنامه قصد داشته تا شرایط راحت‌تری را برای افرادی که از روش‌های دیگر نمی‌توانند به آمریکا مهاجرت کنند، فراهم کند و به همین دلیل شرایط بسیار ساده‌ای را برای شرکت در بخت آزمایی در نظر گرفته است. ثبت‌نام در لاتاری تنها دو شرط دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

کشور ثبت‌نام‌کننده لاتاری

همان‌طور که گفتیم آمریکا با لاتاری قصد دارد تنوع کسانی که به این کشور مهاجرت می‌کنند را افزایش دهد؛ بنابراین منطقی است که شهروندان کشورهایی که از روش‌های دیگر مهاجران زیادی را به آمریکا می‌فرستند، نمی‌توانند در لاتاری ثبت‌نام کنند. از این کشورها می‌توان به کانادا، بریتانیا، هند و برزیل اشاره کرد. لیست این کشورها هر ساله توسط وزارت کشور آمریکا اعلام می‌شود و خوشبختانه در حال حاضر ایران در بین آن‌ها قرار ندارد و ایرانیان می‌توانند در لاتاری شرکت کنند. در بین کشورهای همسایه تنها پاکستان در این لیست حضور دارد.

به خاطر داشته باشید که کشور محل تولد متقاضی اهمیت دارد، نه تابعیت یا محل اقامت او. همچنین یک متقاضی می‌تواند به جای محل تولد خود، بر اساس محل تولد همسرش برای ثبت‌نام اقدام کند. در شرایط خاصی نیز متقاضی می‌تواند از محل تولد والدین خود برای ثبت‌نام استفاده کند.

سوابق تحصیلی یا شغلی لاتاری

شرط دوم برای ثبت‌نام در لاتاری به پایان رساندن مقطع متوسطه دوم (دبیرستان) است. برای نام‌نویسی در بخت آزمایی گرین کارت باید حتما دیپلم خود را دریافت کرده باشید. دولت آمریکا حتی برای کسانی که نتوانستند دیپلم خود را دریافت کنند هم راه‌حلی گذاشته است؛ این افراد باید در پنج سال گذشته دو سال سابقه کار داشته باشند. البته سابقه داشتن در هر شغلی مورد قبول نیست. تنها ویژگی آن شغل این است که برای ماهرشدن در آن باید حداقل دو سال روی آن وقت گذاشت. لیست این مشاغل نیز در وب‌سایت وزارت کار آمریکا موجود است. به خاطر داشته باشید که در صورت داشتن دیپلم نیازی به داشتن سابقه کار نیست.

چرا تاریخ دو سال بعد در نام لاتاری دیده می‌شود؟

نمی‌توان همه چیز درباره لاتاری را بدون اشاره به نام آن بیان کرد. اگر تابه‌حال به اطلاعیه‌ها درباره لاتاری توجه کرده باشید، دیده‌اید که تاریخ دو سال بعد در نام آن هر سال دیده می‌شود. برای مثال در حال حاضر که در سال ۲۰۲۳ هستیم، ثبت‌نام برای لاتاری ۲۰۲۵ آغاز شده است. نام بخت آزمایی گرین کارت با فرمت DV-YYYY نوشته می‌شود که در آن DV مخفف ویزای گوناگونی بوده و چهار Y به ارقام سال اشاره دارند. برای مثال بخت آزمایی سال ۲۰۲۳ به صورت DV-2025 نوشته می‌شود. سالی که در نام لاتاری می‌آید، در واقع سال مالی است که در آن برندگان ویزای آمریکا را دریافت خواهند کرد؛ بنابراین از زمان برنده‌شدن تا دریافت ویزای آمریکا ممکن است تا حداکثر دو سال زمان ببرد.

آیا شانس همه متقاضیان در لاتاری برابر است؟

تمامی افرادی که در لاتاری نام‌نویسی می‌کنند، از شانس یکسانی برخوردار هستند و تنها کاری که می‌توانید برای افزایش شانس خود انجام دهید، این است که همسرتان نیز در بخت آزمایی ثبت‌نام کند؛ زیرا در صورت برنده‌شدن یک نفر، همسرش نیز گرین کارت آمریکا را دریافت خواهد کرد. به‌غیراز این هیچ راهی برای افزایش شانس قبولی وجود ندارد.

بخت آزمایی گرین کارت؛ راهی ساده و بدون دردسر برای مهاجرت به آمریکا

در این مقاله سعی کردیم همه چیز درباره لاتاری را بیان کنیم و اطلاعات خوبی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. برنامه ویزای گوناگونی مهاجران، برنامه‌ای نسبتا قدیمی است که در تمام این سال‌ها با وجود مخالف‌هایی که در دولت آمریکا داشته، همچنان پابرجا مانده است. مهم‌ترین کاری که برای لاتاری باید انجام دهید، ثبت درست اطلاعات و مدارکتان است تا به دلیل وجود نقص در پرونده‌تان، ثبت‌نام شما باطل نشود. اگر قصد مهاجرت دارید، لاتاری بی‌دردسرترین و بی‌هزینه‌ترین روش ممکن برای شماست.

جهان صنعت

ارسال نظر