جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 7632 15:37 1393/09/11
۱۳سال غفلت از حضور کاردان ها در صنعت ساختمان

۱۳سال غفلت از حضور کاردان ها در صنعت ساختمان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
۱۳سال غفلت از حضور کاردان ها در صنعت ساختمان

۱۳سال غفلت از حضور کاردان ها در صنعت ساختمان

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

مهدی زاهدی: در سال ۱۳۸۰ وزارت وقت مسکن و شهرسازی درصدد برآمد که آیین نامه ماده ۲۸ قانون نظام مهندسی را به تصویب برساند و به موجب این ماده باید تشکل کاردان های فنی ساختمان شروع به فعالیت می کرد درهمان سال هم اولین انتخابات هیات مدیره کانون کاردان های فنی ساختمان در استان های مختلف برگزار شد و این کانون سرانجام شکل رسمی به خود گرفت.

با این حال اما مسوولان این تشکل از بدو تاسیس تاکنون و به رغم اینکه این کانون به سازمان نظام کاردانی هم تبدیل شد همواره از نادیده گرفتن کاردان ها در صنعت ساختمان گلایه داشتند.

نکته قابل توجه اینکه از آغازین سالهای تاسیس این تشکل وزرای وقت مرتبط با این صنعت هذ سال در زمان برگزاری مجمع انتخاباتی این تشکل وعده هایی مبنی بر بکارگیری این افراد در حوزه ساختمان ارایه می دهند اما تاریخ مصرف این وعده ها دقیقا تا روز بعد از مجمع منقضی می شود!

در همان سالهای اولیه شکل گیری این کانون، علی عبدالعلی زاده دوبار در مجمع عمومی کانون در حسینیه ارشاد حضور پیدا کرد و به گفته رییس این کانون صراحتا گفتند که بعد از سازمان نظام مهندسی ساختمان، کانون کاردانهای ساختمان دومین رکن رکین حوزه ساخت و ساز کشور است. اما در حوزه زمان مسئولیت خودشان دنبال این جمله را نگرفتند.

پس از آن نیز محمد سعیدی کیا در دوره اول ریاست جمهوری احمدی نژاد وزیر مسکن شد و با توجه به سابقه وی درحوزه مسکن کاردانهای فنی امید پیدا کردند که مشکلات و چالش های اعضای این تشکل به سرانجام مثبتی برسد، البته این امیدواری بیراه نبود، مهدی موذن رییس سازمان نظام کاردانی درباره زمان حضور سعیدی کیا در وزارت مسکن وقت می گوید: ایشان یک روزی برای معاونش نامه نوشته بود که تا کی باید کانون کاردانها با این وضعت بد اقتصادی و مسائل مختلف کنار بیایند؟اما این نامه نگاری ها افاقه ای نکرد.

در زمان وزارت علی نیکزاد که همزمان با ادغام دو وزارت خانه راه و مسکن بود هم اوضاع برای کاردان ها تغییری نکرد، موذن درباره آن زمان هم اینگونه می گوید: در زمان آقای نیکزاد اساسا اعتقادی به حضورکاردانها درصعنت ساختمان نبود.شما تمام سخنرانی های ایشان را که الی ماشاءالله بوده را بازنگری کنید،حتی یک بار از واژه کانون کاردانهای ساختمان و یا سازمان نظام کاردانی استفاده نکرده است!

با ورود دولت تدبیر و امید و حضور عباس آخوندی در راس وزارت راه و شهرسازی دوباره بارقه های امید در دل کاردان ها پدیدار شد، و اگر چه تا کنون هنوز آنچنان که باید و شاید این فعالان حوزه ساخت و ساز بر سر جای قانونی خود قرار نگرفته اند اما حضور دو مقام ارشد وزارت راه و شهرسازی در آخرین مجمع این سازمان و وعده های آنان، نشانه هایی از حل معضل ۱۳ ساله کاردان ها را می توان مشاهده کرد.

ایجاد همبستگی ملی در صنعت ساختمان ضروری است

مدیرکل دفتر سازمان‌های مهندسی و تشکل‌های حرفه‌ای وزارت راه‌و‌شهرسازی یکی از مقامات حاضر در سیزدهمین مجمع عمومی سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران بود

منوچهر شیبانی در این مراسم گفت: ایجاد همبستگی ملی در صنعت ساختمان ضروری است و با انجام این مهم و ایجاد وفاق بین زنجیره‌های صنعت ساخت‌و‌ساز از جمله مهندسان و کاردان‌های فنی، معماران تجربی و کارگران ماهر «مهندسی ساختمان» توان و قدرت کافی پیدا می کند.

تصریح کرد: در برنامه های کوتاه‌مدت، پیرو جلساتی که با حضور اعضای شورای مرکزی سازمان‌های نظام کاردانی و نظام مهندسی ساختمان برگزار شد، به زودی نحوه نظارت کاردان ها تدوین و ابلاغ می شود.

وی افزود: از همه ظرفیت های قانونی، علمی و فرآیندها استفاده می کنیم تا کاردان ها در جایگاه واقعی شان قرار گیرند.

شیبانی بیان کرد: شخصا به کاردان‌های فنی ایمان و اعتقاد دارم و این قشر جزء یکی از مهمترین و لاینفک زنجیره ساخت‌و‌ساز هستند.

دغدغه های کاردان‌ها را رفع خواهیم کرد

مدیرکل راه‌و‌شهرسازی استان تهران نیز در این جلسه با اشاره به ضرورت استفاده از کاردان‌های فنی در بخش ساختمان‌سازی گفت: دغدغه های کاردان‌های فنی را در حوزه ساخت‌و‌ساز رفع خواهیم کرد.

فریبرز واحدی افزود: ایجاد مکانی مناسب برای استقرار این سازمان جهت انجام امور اداری هشت‌هزار نفر عضو کاردان ضروری است، لذا باید بستری از سوی دولت فراهم شود تا مکانی آبرومند و در شان سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران در اختیار آنان قرار گیرد.وی با بیان این که چرخه ساخت و ساز ما در کشور معیوب است، اظهار داشت: کاردان‌های فنی حلقه مفقوده در ساختمان‌سازی هستند که باید به آنها توجه کرد.

دکتر واحدی تاکید کرد: نظام نامه ای تدوین شده که بر اساس آن تمام قول ها و وعده هایی که تاکنون از سوی وزارت راه و شهرسازی و مسوولان مرتبط به کاردان‌های فنی داده شده، در آن لحاظ شده‌است.

مهدی موذن: حضور کاردان‌های فنی، تحولی عظیم در صنعت ساخت و‌ ساز ایجاد می‌کند

رییس سازمان نظام کاردانی ساختمان استان تهران هم در این مجمع خطاب به حدود ۶۰۰ نفر کاردان که در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی گرد هم آمده بودند، گفت: با توجه به ضرورت احداث نیاز مسکن در کشور و تعداد ساخت‌و‌ساز که طبق آمار یک میلیون در سال است، آیا نقش کاردان های فنی باز هم باید نادیده گرفته شود؟

وی مشکلات سیزده ساله این سازمان که به دلیل بی توجهی‌ها به وجود آمده را بیان کرد و خواستار حمایت مدیران ارشد صنعت ساختمان از کاردان های فنی شد.

موذن تصریح کرد: توجه و اهمیت به نقش سازمان نظام کاردانی ساختمان در قالب قانون نظام مهندسی بوده و حق داریم معترض شویم که چرا ده ها هزار نفر کاردان در صنعت ساخت‌و‌ساز به کار گرفته نمی‌شوند؟ چرا ۱۳ سال از فعالیت سازمان می‌گذرد و هنوز برای یک نفر کاردان فنی در استان تهران اشتغال‌زایی نشده‌است؟ اما متاسفانه همچنان شاهد معضلات ساختمان‌سازی هستیم.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |