

علي شفائي: فخرالدين احمدي دانش آشتياني وزير پيشنهادي علوم، تحقيقات و فناوري در حالي امروز براي گرفتن رأي اعتماد از وکلاي ملت در مجلس شوراي اسلامي حاضر خواهد شد که برخي مخالفان دولت از زمان معرفي وي براي پيوستن به کابينه، تمام توان خود را به کار گرفته اند، تا چهارمين وزير پيشنهادي علوم را هم از همراهي کابينه تدبير و اميد باز دارند.
به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، از روزگاري که جمعي از نمايندگان مجلس با عنوان جبهه پايداري به عنوان لابي گرهاي دولت تلاش مي کردند تا مجموعه مجلس را با دولت دهم همراه کنند و براي رسيدن به مقاصد خود به نظرات بزرگان نظام استناد مي کردند، آنقدر نگذشته که لابي هاي ايشان برعليه دولت تدبير و اميد، مانع يادآوري رفتار گذشته ايشان شود.
انتقادات مديران دولت تدبير و اميد به ضعف مديريت، سوء استفاده ها و تبعات منفي عملکرد اشتباه دولت دهم موجب شده تا گروهي از نمايندگان مجلس که همچنان دل در گرو دولتمردان گذشته دارند، از جايگاه خود عليه دولت استفاده کنند.
معرفي چهارمين وزير پيشنهادي علوم در حالي که مدت کوتاهي از دومين سال فعاليت دولت يازدهممي گذرد، را مي توان از تبعات زاويه داشتن بخش ي از مجلس با دولت دانست، جرياني که موجب شده تا پيش از برگزاري جلسات رأي اعتماد به وزراي پيشنهادي علوم، جريان تخريبي در برخي رسانه ها شکل گيرد.
اين رفتارها تا به آنجا پيش رفته که علي مطهري از نمايندگان اصولگراي مجلس نهم نيز در صف منتقدان ايشان قرارگرفته و اعلام کند: من اين مخالفت ها را سازماندهي شده مي دانم.
به گزارش ايلنا، علي مطهري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي گفت: من براي دفاع از فخرالدين احمدي دانش آشتياني در جلسه راي اعتماد ثبت نام کرده ام و در صورت اين که قرعه به نام بنده بيفتد از وي دفاع مي کنم.
وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره فضاي کلي مجلس نسبت به وزير پيشنهادي علوم، اظهارداشت: فضاي مجلس نسبت به فخرالدين احمدي دانش آشتياني بهتر شده و فکر مي کنم فردا اتفاقات خوبي در راي اعتماد به وي رخ دهد.
نماينده مردم تهران در مجلس در پاسخ به سوالي درمورد مخالفت ها با دانش آشتياني گفت: "من اين مخالفت ها را سازماندهي شده مي دانم.
وي درباره احتمال به نمايش درآمدن فيلمي عليه فخرالدين احمدي دانش آشتياني در جلسه راي اعتماد با خنده گفت: اميدوارم فيلمي که در صحن علني نشان داده مي شود اکشن باشد تا جذابيت بيشتري براي بينندگان داشته باشد.
مطهري خاطرنشان کرد: به هر حال ما وظيفه خود را انجام مي دهيم و حرفمان را مي زنيم اين که راي بياورند يا نياورند به نظر ديگر نمايندگان مربوط است.
در اين خصوص ايلنا نيز گزارش داد، اين بار ميخواهند با دست پر به ميدان بيايند. جلسات از شب قبل از همان روزي که قرار بود "فخر الدين دانش آشتياني" به مجلس معرفي شود آغاز شد. دستور کار اول تلاش براي عدم معرفياش بود و با مقاومت دولت بر روي گزينه پيشنهادياش، مخالفتشان را با دو دو کردن نشان دادند. از بيرون برايشان پيامک تشکر آمد و از همان روز کار جدي آغاز شد.
دست پرشان هم حاصل همين جلسات است. جلسات شبانه روزي غيررسمي در منزل مخالفان دولت که در مجلس سنگر دارند. تلاشها منتج به نتيجه شد. نتيجه مطلوب نيست اما شايد کار مخالفان دولت را راه بياندازد. يک فيلم و چند فايل صوتي حاصل جلسات شبانه روزيشان است. فيلم دست کاري شده اما شايد به زعم خودشان برگ برنده آنان باشد در جلسه روز سه شنبه.
تقسيم کار نهايي ميان مخالفان دولت روز گذشته صورت گرفت. نمايندهاي که قرار است اسناد را رو کند مشخص است. همه چيز براي اينکه مجلس يک نه ديگر به دولت بگويد مهيا است تا دانش آشتياني هم که گزينه مطلوب مجلسيها نيست بر روي صندلي طبقه چهاردهم وزارت علوم ننشيند.تصميمي که بسياري از 290 نماينده مجلس در مورد همراهي کردن آن مردد هستند.
***فصل کليد واژههاي جديد
مخالفان دولت در يک سال و نيم اخير با موجي از کليد واژههاي جديد به ميدان آمدهاند. کليد واژههاي متفاوت براي بخشهاي وزارتخانههاي متفاوت.
وزارت علوم اما از آن دسته دستگاههايي بود که کليدواژههاي انتخاب شده از سوي مخالفان براي آن بسيار بود. کليدواژهها درست در همان روزهايي که جعفر ميلي منفرد به عنوان وزير پيشنهادي علوم به مجلس معرفي شد شروع به توليد مثل کردند.
"باشگاه سياست" آن چيزي بود که نمايندگان مجلس نگران تبديل دانشگاهها به آن بودند. کليدواژه اصليشان در سخنرانيها شد ابراز نگراني از تشکيل باشگاههاي سياسي در دانشگاهها. موضوعي که تکذيبهاي رييس جمهور و اطرافيانش هم کاري را از پيش نبرد و شد بهانهاي براي استيضاح رضا فرجي دانا و کمي بعد راي ندادن به محمود نيلي.
تبديل دانشگاهها با باشگاه سياسي امروز هم کليدواژه مخالفان دولت است براي جديدترين گزينه پيشنهادي دولت يعني دانش آشتياني.
کمي آنطرفتر "فتنه" نيز کليدواژه بعدي مخالفان است. با تکيه بر آن 3 وزير را از ساختمان شهرک غرب دور کردند و حالا در تمام موضع گيريهايشان بر لزوم دوري گزينههاي دولت از اين واژه تاکيد دارند. هرچند که اين کليدواژه منحصر به وزارت علوم نشد و به ساير وزارت خانهها نيز تسري يافت اما وسعت به کار گيرياش در مورد وزارت علوم بيشتر بود. هر سه گزينه پيشين اين وزارت خانه از نگاه اين بخش از نمايندگان مجلس درگير اين واژه بودند. بحث در مورد گزينه جديد دولت براي وزارت علوم هم آنچنان تفاوتي با گذشته ندارد. دانش آشتياني هم که در حد فاصل سالهاي 88 تا 93 هيچ موضع گيري در مورد حوادث سال 88 نداشته است از نگاه آنان مرتبط با فتنه بوده است.
امضاي نامههاي اعتراضي و حمايتي و يا حضور در تجمعهاي اعتراضي کليدواژه بعدي مخالفان دولت است. نامههايي که از نگاه اين دسته از نمايندگان مجلس همه گزينههاي پيشنهادي دولت براي وزارت علوم حداقل يکي از آنها را در حد فاصل دو موضوع حوادث 88 يا مجلس ششم امضا کردهاند.
در مورد ميلي منفرد، فرجي دانا و نيلي هم شرايط به همين شکل بود. نامههايي که نمايندگان مخالف دولت خبر از امضاي آن داشتند اما شخص وزراي معرفي شده از آن بيخبر بودند و اصرارشان براي رو شدن اسناد هم بدون نتيجه ماند. وضعيت اين بار در مورد دانش آشتياني هم به همين شکل است. ميگويند در ماجراي مجلس ششم در حمايت از تحصن کنندگان نامه امضا کرده است. نامهاي که شخص دانش آشتياني از آن بيخبر است.
کمي آنطرفتر مخالفان اين بار از يک کليدواژه جديد هم رونمايي کردهاند. کليدواژهاي به نام مخالفت با بسيج تا شايد جلسه راي اعتماد به دانش آشتياني کمي هم متنوعتر باشد.
***فيلم دستکاري شده، فايلهاي صوتي و استشهاد محلي
بخشي از نمايندگان مجلس را بايد محافظان ميراث محمود احمدينژاد دانست. شايد مبدع پخش فيلم و صدا در مجلس محمود احمدينژاد بوده باشد اما نمايندگان مجلس از آن به خوبي حفاظت کردند. راهش را ادامه دادند و پخش فيلم و صوت تبديل به يک امر روتين در جلسات راي اعتماد و استيضاح شده است.
اين بار هم قرار است مخالفان دولت با دست پر به ميدان جلسه راي اعتماد بيايند.
آنگونه که خبرنگار ايلنا خبر يافته است برگ برنده مخالفان دولت يک ويدئو، سه فايل صوتي و يک استشهاد محلس است. اين بار اما مخالفان دولت کمي هم ابتکار عمل به خرج دادهاند و با دستکاري تاريخ اين فيلمها تلاش کردهاند تا شرايط را به گونهاي ديگر جلوه دهند.
فيلم مورد نظر صحنههايي از حضور برخي چهرههاي انتخابات رياست جمهوري سال 88 در يکي از موسسههاي وابسته به مجتمع اموزشي مفيد که رياست آن در يکي دو دهه اخير بر عهده دانش آشتياني بوده است را نشان ميدهد.
در اصل فيلم مورد نظر مربوط به روزهاي پيش از انتخابات است اما با درايت مخالفان دولت قرار است که اين فيلم به عنوان يک اتفاق پس از انتخابات جلوه داده شود تا سناريوي حضور فعال دانش آشتياني در حوادث سال 88 نيز تاييد گردد.
شرايط در مورد فايلهاي صوتي نيز به همين شکل است. فايلهاي صوتي مربوط به جلسات ستادي اصلاح طلبان در سال 88 البته بازهم قبل ار انتخابات نيز به عنوان يک مرجع براي فتنه گر دانستن دانش آشتياني انتخاب شده است.
جالبترين قسمت ويژه برنامه مخالفان دولت اما در مورد قسمت سوم مدارک آنان است. يعني درست جايي که از نگهبان محله اين موسسه آموزشي تحقيق به عمل آمده است و در مورد نقش دانش آشتياني در حوادث سال 88 سوال پرسيده شده است.
نکته اصلي در مورد اين آثار سمعي و بصري در تاريخ سازيهاي صورت گرفته است. تاريخها دستکاري شده است تا هم با غافلگير کردن نمايندگان در جلسه راي اعتماد و هم فتنه گر خطاب کردن دانش آشتياني با دست پر از جلسه راي اعتماد بيرون بيايند.
فيلمها و صوتهاي تهيه شده قرار است طبق تقسيم کار صورت گرفته ميان مخالفان دولت از سوي يکي از نمايندگان اصولگراي مخالف دولت که يد طولاني در مخالفت با مجموعه دولت دارد مطرح شود. نمايندهاي که علاقه عجيبي به نمايش فيلم و رو کردن سند عليه مردان حسن روحاني دارد.
***وزارتخانهاي که وزير دار نميشود
هر چقدر هم که تا پيش از آغاز به کار دولت يازدهم تصور ميشد عمده مشکل دولت در سياست خارجي و مسائل اقتصادي است اما حالا شرايط به گونه ديگري جلو ميرود. نوک تيرها به وزارت علومي ميخورد که هيچ سپري را در مقابل خود ندارد.روزهاي پر تنشي را گذرانده و بيوزير ماندن مجددش بازهم شرايط را تغيير ميدهد.
حالا شرايط در مورد وزارت علوم به شدت مبهم است. آيندهاي که يا با راي مجلس به يک نقطه مثبت ميرسد يا آنکه بازهم در شرايط متغير جلو ميرود تا حکم حکومتي يا موضوعي شبيه به آن شرايط را تغيير بدهد. مخالفان دولت ويژه برنامه دارند اما معلوم نيست که چقدر شرايط براي رو کردن اسنادي که آنها از همان زمان معرفي دانش آشتياني براي آن وقت و جلسه گذاشتند مهيا باشد.
با اين همه بيوزير ماندن ساختمان شهرک غرب براي چندمين بار پس لرزههاي زيادي دارد. از تاريکي مطلق روابط دولت و مجلس گرفته تا تنش در افکار عمومي عليه مجلس و خيلي چيزهاي ديگر. بايد ديد که نقشه مخالفان دولت راحت و بيدردسر جلو ميرود يا آنکه به دنبال سناريوي جديدي خواهند افتاد؟
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه