

نايب رييس اتاق بازرگاني ايران گفت:
اگر بخواهيم از رکود خارج شده و اشتغال را سامان دهي کنيم بايد به صادرات بازگشته و در اين زمينه به شدت و با همه توان در راستاي رفع مشکلات و تسهيل امور و مسير ورود پيدا کنيم.
محسن جلالپور اظهار کرد: تحريمهاي سالهاي اخير براي کشور ما خسارتهاي فراواني به همراه داشت و يک تهديد بود.
وي افزود: هنوز هم خطر و سايه تحريم بر روي کشور است و احتمال وجود اين مسئله در سال هاي آينده با توجه به استقلال خواهي و آرمان خوهي ايران، کم نيست و همواره ممکن است در معرض اين تهديدات باشيم.
جلالپور تصريح کرد: در طول اين سال ها متوجه شديم که اقتصاد وابسته به نفت و منابع زيرزميني نمي تواند اقتصاد مقاومي بوده و پيشتبان و همراه جدي در طول مسير براي کشور باشد.
وي بيان کرد: همچنين در سال هاي گذشته متوجه شديم به شدت در زمينه ارز حاصل از منابع نفتي و انتقال اين ارز به کشور دچار مشکلات شده ايم و در حال حاضر جمهوري اسلامي بيش از 100 ميليارد دلار منابع حاصل از فروش نفت را در دنيا بلوکه دارد.
رييس اتاق بازرگاني استان کرمان گفت: آنچه که توانست کشور را در اين سال ها نجات دهد، ارز حاصل از صادرات غيرنفتي بوده که توسط بخش خصوصي تامين و بخشي از نيازهاي دارويي و غذايي کشور را در زمان تحريم پوشش داده است.
وي افزود: اينکه در رکود جدي قرار گرفتهايم و فضاي اقتصادي بيش از آنچه که به نظر مي رسيد، متاثر از اين جريان ها شد، نشان داد که بايد اقتصاد را از نفت و وابستگي به دولت خارج کرده و صادرات غيرنفتي و تقويت بخش خصوصي را مورد توجه قرار داد.
جلالپور در ادامه تصريح کرد: اصل اقتصاد مقاومتي اين است که بايد اقتصادي مردم نهاد و با نگاه به بخش خصوصي داشته باشيم که با نگاه به توليد محصولات صادرات محور و نگاه به صادرات فعاليت کند.
وي با اشاره به اينکه امروز همه کشور به دنبال خروج از رکود است، بيان کرد: يکي از نيازهاي خروج از رکود، افزايش تقاضا است و اگر اين افزايش در تقاضاي داخلي باشد، تورم را در پي دارد و مشکلات ناشي از تورم موجب مي شود نتوانيم اين کار را انجام دهيم و بايد به تقاضاي خارجي بپردازيم و نتيجه آن صادرات است.
نايب رييس اتاق ايران در ادامه اظهار کرد: يکي از معضلات اصلي ما در اقتصاد، اشتغال است و اگر نگاه ما در توليد، صادرات محور نباشد، اشتغالي ايجاد نمي شود و در سال هاي گذشه ديديم که پول به تنهايي نمي تواند مشکلات ما را حل کند و بايد نگاه ما به توليد و به ويژه اشتغال، با رويکرد صادرات باشد.
وي افزود: اگر بخواهيم از رکود خارج شده و اشتغال را سامان بدهيم، نتيجه همه اين است که بايد به صادرات برگرديم و در اين زمينه به شدت و با همه توان در راستاي رفع مشکلات و تسهيل امور و مسير ورود کنيم.
جلالپور تصريح کرد: بايد سرعت کار را در کشورمان افزايش داده و خود را براي رقابت هاي جهاني آماده کنيم زيرا براي صادرات، به عرصه بين الملل گره مي خوريم و بايد خودمان را با بازار جهاني مطابقت دهيم و تنها به داخل کشور فکر نکنيم.
وي بيان کرد: صادرات ما را وادار مي کند خود را با شرايط روز دنيا در اقتصاد و شرايط لحظه اي مطابقت بدهيم و بايد نگاه جدي به صادرات داشته و در روز صادرات به مشکلات، موانع و همچنين راهکارهاي تقويت اين بخش بپردازيم.
رييس اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و کشاورزي استان کرمان گفت: در استان کرمان بايد به عدد 7.5 ميليارد دلار صادرات برسيم و اين ظرفيت در استان وجود دارد و بخشي از اين عدد در سال هاي گذشته محقق شده است.
وي در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران اظهار کرد: صادرات نياز به بازارهاي بين المللي دارد و دولت سياست هاي کلاني در اين زمينه در نظر گرفته و برنامه جامعي براي صادرات دارد.
جلالپور درباره معوقات جوايز صادراتي سال هاي گذشته افزود: در سال 1394 اين معوقات تا سال 90 که جزو جوايز صادراتي بوده، پرداخت خواهد شد و از ديون دولت است.
وي با اشاره به فضاي يارانهاي توليد و انرژي ارزان در ايران تصريح کرد: با اين شرايط براي ورود در سازمان تجارت جهاني دچار مشکل خواهيم شد و هنوز در انرژي به يک چهارم قيمت جهاني نرسيده ايم و در شرايطي هستيم که با تعرفه و عوارض و هزينه هاي ورود و خروج کالا توليد مي کنيم.
جلالپور تصريح کرد: پيشنهاد ما اين است که بايد يک روزي اين مرحله را گذرانده و بايد به اين سمت رفته و نهايتا قيمت را آزاد و خود را در بسياري از کالاها رقابت پذير کنيم.
وي در ادامه با اشاره به کاهش قيمت نفت و تاثير آن در بودجه کشور گفت: قيمت نفت به شدت کاهش داشته و همچنان ادامه دارد و اين امر به نفع صادرات است و موجب تقويت صادرات در دراز مدت خواهد شد.
نايب رييس اتاق ايران افزود: اخيرا اتفاق جديدي در اکتشاف نفت افتاده و بخشي از نفت که امکان استحصال نداشت، با روش هاي جديد بهره برداري مي شود و موجب افزايش مخازن و ذخاير نفتي دنيا شده است.
وي تصريح کرد: کاهش قيمت نفت، توطئه کشورهاي ديگر عليه ايران است و پيش بيني مي شود اين کاهش قيمت ادامه داشته باشد و کاهش قيمت نفت موجب وابستگي دولت به ارز صادراتي مي شود.
جلالپور درباره نرخ بالاي بهره در ايران بيان کرد: در بازارهاي جهاني با مشکل جدي مواجه هستيم به دليل اينکه رقباي ما در هر کالايي با نرخ سه چهار درصد کالا را ارائه مي کنند و ما با نرخ 24 درصد و در اين زمينه در دنيا رقابت پذير نيستيم.
وي ادامه داد: البته در بسياري از موارد امکان و ظرفيت هايي در ايران وجود دارد که در دنيا نيست و به عنوان مثال مي توان به قيمت پايين انرژي اشاره کرد.
نايب رييس اتاق ايران گفت: اگر به سمتي برويم که اقتصاد مردمي و وابسته به بخش خصوصي باشد، مشکلات حل و فراز و نشيب هاي جهاني در اقتصاد ما بي تاثير مي شود.
وي افزود: به زودي همايشهايي براي تبيين بندهاي اقتصاد مقاومتي در کشور برگزار مي کنيم و نخستين همايش نيمه اول بهمن در کرمان برگزار خواهد شد و مجمع تشخيص مصلحت نظام وقت زيادي بر روي اين بندها گذاشته است.
جلالپور تصريح کرد: در اتاق کرمان در حال مطالعه اين موضوع هستيم که به ازاي هر مترمکعب آب چه ميزان سود خالص ارزي براي استان داريم و بايد آب استان را در چه زمينه اي صرف کنيم؟
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه