
معاون وزير جهاد کشاورزي از ممنوعيت صادرات چوب خبر داد
و گفت: در حال حاضر وضعيت در جنگلهاي بلوط عادي است و پيشروي پديده خشکيدگي کاملا متوقف شده است.
خداکرم جلالي رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور اظهار کرد: سالانه بيش از 3.5 ميليون مترمکعب چوب از محل زراعت و جنگلهاي شمال تامين ميشود و مابقي نياز 1.5 ميليون مترمکعبي چوب وارد ميشود. براين اساس سازمان جنگلها معتقد است که هيچگونه صادرات چوب حتي به صورت محدود نيز نبايد صورت بگيرد که البته در سال گذشته صادرات محدود چوب با تعرفه 70 درصد انجام ميشد اما طي ماه گذشته اين تعرفه برداشته و صادرات چوب آزاد شد.
وي ادامه داد: سازمان جنگلها براساس شرايط کشور و نيازمندي به چوب با اين مصوبه مخالفت کرد و پس از پيگيريهايي توانست طي هفتههاي گذشته ممنوعيت صادرات چوب را به گمرک ابلاغ کند.
رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور اظهار کرد: جنگلهاي بلوط در حال حاضر در وضعيت عادي قرار دارند و ديگر طغيان آفت و بيماري را نداريم.
وي افزود: پيشروي پديده خشکيدگي در جنگلهاي بلوط کاملا متوقف و احياء سطح آسيبديده آغاز شده است.
جلالي گفت: پراکندگي خشکيدگي جنگلهاي بلوط در سطح يک ميليون و 130 هکتار جنگلهاي بلوط وجود دارد که در مجموع سطح آسيبديده حدود 170 هزار هکتار است.
رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور اعلام کرد: برنامه احياي جنگلهاي خشکيده شروع شده و اميدواريم طي سه سال آينده بتوانيم همه سطح آسيبديده را احياء کنيم.
به گفته معاون وزير جهاد کشاورزي براساس اين طرح به ازاي هر درخت خشک شده پنج نهال مقاوم ميکاريم و در همين راستا عمليات آبخيزداري، ساماندهي نظام بهرهبرداري از جنگلها و اراضي جنگلي و زراعت چوب در بخشي از جنگلها را انجام ميدهيم.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه