جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 2267 13:23 1393/03/16
زمان مناسب برای ارایه خدمات بیمه ای به مشتریان از طریق تلفن همراه

زمان مناسب برای ارایه خدمات بیمه ای به مشتریان از طریق تلفن همراه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
زمان مناسب برای ارایه خدمات بیمه ای به مشتریان از طریق تلفن همراه

زمان مناسب برای ارایه خدمات بیمه ای به مشتریان از طریق تلفن همراه

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

*مهدی شهیدی:با پیشرفت اقتصاد الکترونیک و گسترش اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل وقابلیت های موجود در شبکه های تلفن همراه، امکان ارائه شکل جدیدی از خدمات مرتبط با کسب وکار بصورت الکترونیک در گوشی های تلفن همراه فراهم شده است.

با توسعه فن آوری تلفن همراه به موسسات مالی، در واقع فن آوری تلفن همراه از وسیله صرفا تلفن سیار به تجارت مو بایل تبدیل شده است. بنابراین شایسته است دید گاه شرکت های بیمه به جستجوی فرصت های زیاد در استفاده از تلفن همراه به عنوان یک در گاه امن شخصی تغییر کند، چنانچه پیش بینی شده است که پرداخت از طریق تلفن همراه پتانسیل تبدیل شدن به یکی از مهمترین خدمات از طریق شبکه تلفن همراه را داشته باشد. در شکل گیری خدمات بیمه از طریق تلفن همراه، عوامل مختلفی چون مشتریان، شرکت های بیمه، بانک ها و موسسات مالی، ارائه دهندگان خدمات اینترنت، مخابرات، اپراتورها وتامین کنندگان ارتباطات سیار، سازندگان قطعات سخت افزاری رایانه ها و گوشی های تلفن همراه و نیز شرکت های نرم افزاری درگیر بوده و هرکدام از این گروه ها با تمایلات و اهداف متفاوت به طور مستقیم یا غیر مستقیم در توسعه بیمه الکترونیک سهیم هستند. چهار گروه اصلی در این فرآیند، مشتریان، موسسات بیمه، بانک ها وشرکت های ارتباطی- مخابراتی اند. از دیدگاه مشتری تلفن همراه، راحت، سریع وشخصی و همیشه همراه او است. شرکتهای ارتباطی و مخابراتی شامل ارائه دهندگان خدمات تلفن همراه وشبکه با تصور اینکه  قادر به ارائه دانش جهت تسهیل وبهبود تجارت بوده واز منظر اپراتورها، توسعه بیمه الکترونیک بر روی تلفن همراه برابر با افزایش درآمد وافزایش کاربران می باشد. مشتری با داشتن دستگاه تلفن همراه از آن برای عقد قرارداد بیمه، پرداخت حق بیمه، تمدیدقراردادودریافت خسارت استفاده می کند. نقش مشتری ایجاد حساب در یک بانک سپس ورود به سامانه یک شرکت بیمه ای خاص واقدام به خرید بیمه نامه، اعلام خسارت، و یاوارد کردن کد رهگیری برای دریافت خسارت، چک کردن وضعیت بیمه نامه وسوابق بیمه ای خود از طریق تلفن همراه، صدور مجوز پرداخت از حساب بانکی، تشخیص شخص مجاز  در برداشت وتایید نهایی تراکنش می باشد. شیوه پرداخت از طریق  تلفن همراه مبتنی برحساب بانکی است. در این سیستم مشتریان از راه دور از طریق تلفن همراه پرداختی را از طریق حساب(کارت) بانکی خود انجام می دهند که در این روش همکاری بانک ها واپراتورهای تلفن همراه ضروری است. به شیوه سرویس های ارائه شده بر روی تلفن همراه مشتریان، برای دریافت انواع خدمات بیمه ای، بیمه همراه اطلاق می شود. در این روش دستگاه تلفن همراه  به یک شعبه بیمه ای تبدیل  می شود که همواره در جیب بیمه گذار و همراه او می باشد. از طریق بیمه همراه می توان موارد زیر را به مشتری ارائه داد:
-    شرح وضعیت بیمه نامه ها
-    هشدار  از طریق تلفن همراه به هنگام هر گونه تغییرات در بیمه نامه یا حساب های مشتریان
-    مدیریت بیمه نامه ها
-    ارسال اطلاعات مربوط به وضعیت اعتبار بیمه نامه از طرف بیمه گر به بیمه گذار
-    در خواست اصلاح یا اصلاحیه ها
-    پیگیری وضعیت پرداخت خسارت
همچنین بیمه گذار می تواند درخصوص پرداخت ها  خدمات زیر را از بیمه گر در یافت نماید:
-    انعقاد قرارداد بیمه
-    پرداخت حق بیمه
-    پرداخت اقساط حق بیمه
-    دریافت خسارت
تبلیغات بیمه ای و فرهنگ سازی بیمه از طریق تلفن همراه نیز امکان پذیر است، پیام کوتاه متنی و چند رسانه ای، فن آوری مناسبی برای ارتباطات و انتقال اطلاعات میان شرکت های بیمه و مشتری از طریق گوشی تلفن همراه است. پیام کوتاه به عنوان جزیی از زندگی روز مره و با توجه به رخنه آن در فرهنگ ونیز به دلیل ارتباط پایدار با شبکه و امکان دریافت وارسال پیام به یک منبع خوب برای کسب درآمد اپراتورها تبدیل شده است  و شرکت های بیمه می توانند  تبلیغات در خصوص رشته های بیمه زندگی و غیر زندگی، اخبار، تاریخ های مهم اعم از تاریخ اعتبار بیمه نامه، اطلاعیه ها وتخفیفات خودرا از طریق پیام کوتاه برای کاربران ومشتریان ارسال کنند. همچنین سیستم مکان یاب جهانی خدمت دیگری است که شرکت های بیمه می توانند برای آگاهی از اطلاعاتی خاص  در لحظه ومکان خاص، در دستگاه تلفن همراه استفاده کنند. با توجه به رشد تعداد مشترکان تلفن همراه در کشور و وجود بستر فنی و امن برای ارایه خدمات مبتنی بر تلفن همراه و قابلیت های شبکه مخابراتی و ارتباطی، شرکتهای بیمه می توانند خدمات خود را از طریق این دستگاه الکترونیکی به مشتریان خود ارائه نمایند.
*کارشناس فن آوری اطلاعات



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |