جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 108426 19:25 1399/05/19
درخواست رفع فیلتر توئیتر از سوی وزارت ارتباطات

درخواست رفع فیلتر توئیتر از سوی وزارت ارتباطات

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
درخواست رفع فیلتر توئیتر از سوی وزارت ارتباطات

درخواست رفع فیلتر توئیتر از سوی وزارت ارتباطات

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

گروه امور زیربنایی-شبکه اجتماعی توییتر از سال ۱۳۸۸ فیلتر شده و به کرات برای رفع فیلتر شدن یا نشدن، مورد بحث رسانه‌ها و بعضا مسوولان قرار گرفته و حتی از وزیر ارتباطات تا دبیر شورای عالی فضای مجازی هم به آن واکنش نشان داده‌اند و البته بسیاری از مسوولان هم در این شبکه اجتماعی حساب کاربری دارند، اما این موضوع به نتیجه قطعی نرسیده و فیلترینگ توییتر هم با گذشت ۱۰ سال همچنان پابرجاست.

به گزارش جهان اقتصاد، تصمیم‌گیری درباره فیلتر یا رفع فیلتر یک شبکه اجتماعی یا انواع دیگر اپلیکیشن‌ها در حیطه اختیارات شورای عالی فضای مجازی و کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه است که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در این جلسات حق رای دارد اما به‌تنهایی تصمیم‌گیرنده نیست. با وجود این، محمدجواد آذری جهرمی از همان ابتدای وزارت خود، وعده‌هایی برای رفع فیلتر این شبکه اجتماعی داده بود.

البته وعده رفع فیلتر توییتر به وزارت ارتباطات محدود نیست و به همین دلیل حتی در سال ۱۳۹۷، اعلام شد با توجه به افزایش تقاضای عمومی و جامعه رسانه‌ای کشور برای رفع فیلتر توییتر و فعالیت جوانان و رسانه‌ها در این فضا، نامه‌ای با تایید و امضای هشت تن از اعضای کمیته تعیین مصادیق محتوای مجرمانه (شش نفر از اعضای دولت و دو نفر از نمایندگان مجلس) برای دادستان کل کشور مبنی بر طرح این موضوع در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه و رفع فیلتر توییتر ارسال شد.

هرچند پس از آن مطرح شد فیلترینگ توییتر که با رای دادگاه صورت گرفته است و قابل طرح در کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نیست و درخواست برای رفع فیلتر توییتر منتفی شده و دیگر قابل طرح نیست و حتی معاون دادستانی کشور اعلام کرد، درخواست وزیر ارتباطات دائر بر طرح موضوع رفع فیلتر توئیتر در جلسه کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه درخواستی غیرقانونی و خلاف مبانی حقوقی است.

پیش از این، آذری‌جهرمی گفته بود: رفع فیلتر تلگرام دست من نیست و اگر بود، این کار را انجام می‌دادم. فیلترینگ به روند کاری ما و کیفیت اینترنت ضربه زده است و ترافیک داخلی ما را دچار مشکل کرده است. ترافیک داخلی ما این روز‌ها به خارج می‌رود و دوباره به داخل برمی‌گردد و همین مساله کار ما را چند برابر کرده است. اگر این اختیار برای رفع فیلترینگ در دست من بود، حتما آن را انجام می‌دادم. آنچه جهرمی بیان کرده خلاف واقعیت نیست.

انتقاداتی به اقدامات وزارت ارتباطات در مواردی مانند وعده‌هایی برای بهبود کیفیت و سرعت اینترنت، عدم‌چانه‌زنی و صراحت در حوزه مسائل مربوط به فیلترینگ و پرداختن به موضوعات حاشیه‌ای وارد است.

باید به این نکته اشاره کنیم که مردم انتظار دارند وزیر ارتباطات قدم‌های موثری در این حوزه بردارد، اما فرمان، اعمال و ادامه فیلترینگ در اختیار این وزارتخانه نیست. وزارت ارتباطات صرفا براساس اعلام کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، دستور قطع یا محدودسازی را به اپراتورها اعلام می‌کند. وزیر جوان در ابتدا که به‌عنوان وزیر ارتباطات منصوب شد وعده رفع فیلتر داد و گفت: «برای رفع فیلتر امید دارم» اما خبری از تحقق این وعده نشد و هر روز بر حجم تقاضاها برای رفع فیلتر افزوده می‌شود.

آذری‌جهرمی پس از مدتی که دانست وعده‌اش عملیاتی نمی‌شود، گفت: «فکر می‌کنم ما در این مسیر چاره‌ای جز حرکت نداریم. وزارت ارتباطات نه درباره فیلترینگ تصمیم می‌گیرد، نه حتی مجری فیلترینگ است. مطابق با قانون مجریان فیلترینگ ارائه‌کنندگان خدمات دسترسی هستند و تکلیف آنها، اجرای احکام قضایی است. وزارت ارتباطات یک عضو از 12 عضو کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه در موضوع فیلترینگ است که از ابتدای دوره وزارت من تا الان هیچ جلسه‌ای، برای این کارگروه تشکیل نشده است».

در همین راستا، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از درخواست وزارتخانه متبوعش برای رفع فیلتر توییتر خبر داد و گفت این موضوع جزو حوزه‌هایی است که مربوط به کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است اما تاکنون در دستور کار قرار نگرفته است.

آذری جهرمی بار دیگر و این بار در حاشیه حضور در جلسه کمیسیون صنایع مجلس از درخواست این وزارتخانه برای رفع فیلتر توییتر خبر داد و گفت: این موضوع جزو حوزه‌هایی است که مربوط به کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه است اما تاکنون در دستور کار قرار نگرفته است.



  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |