سيمان از ۳۱ خرداد تني ۱۶ هزار تومان گران مي شود

گروه توليد: با موافقت وزارت صنعت، قيمت سيمان از 31خرداد ماه در هر تن 160 هزار ريال افزايش مي يابد.
روز سه شنبه در جلسه نهايي توليدکنندگان سيمان و نمايندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت قيمت سيمان در هر تن 160 هزار ريال در هر تن افزايش پيدا کرد. در اين جلسه در اجراي بند 2 صورت جلسه مورخ 8 ارديبهشت ماه 92 متعاقب جلسات متعدد منعقده شده بين انجمن صنفي کارفرمايان صنعت سيمان کشور و معاونت معدني صنايع معدني وزارت صنعت، معدن و تجارت و با توجه به گزارش بررسي انجام شده در مورد آثار ناشي از اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها بر روي قيمت تمام شده سيمان توافق گرديد که مبلغ 160 هزار ريال بابت هر تن سيمان به قيمت فروش سال 92 اضافه شود. در خصوص سيمان پوزولاني ويژه مبلغ فوق با 130 هزار ريال افزايش در هر تن توافق شده است.
رقابت منفي و صادرات بي رويه بلاي جان سيمان کشور
از سوي ديگر اما دبير صنفي انجمن کارفرمايان سيمان کشور گفت: صادرات بيرويه و رقابت منفي بازار داخلي، باعث نامتناسب شدن قيمت سيمان و کلينکر در کشور شده است . عبدالرضا شيخان در آيين افتتاحيه اولين نمايشگاه بينالمللي صنعت سيمان، بازار، صادرات، تجهيزات و محيط زيست که در محل همايشهاي نمايشگاه بين المللي استان اصفهان برگزار شد، صنعت سيمان کشور را خميرمايه سازندگي و توسعه دانست و اظهار کرد: دهه 80 شمسي آغاز خيزش صنعت سيمان کشور به سمت تعالي و پيشرفت بود به طوري که ايران علاوه بر اينکه توانست از ميزان توليد 30 ميليون تن سيمان در سال 82 به رقم 70 ميليون تن سيمان در سال 92 دست يابد به خودکفايي 60 درصدي در زمينه ماشين آلات و ادوات مرتبط با سيمان نيز دست يافت.
وي تصريح کرد: در اوايل سال 93 انجمن صنفي کارفرمايان با همکاري يک شرکت معتبر بورس کشور اقدام به برآورد کارشناسانه درصد افزايش قيمت محصول سيمان نمود و بر اساس آمارها و ارقام گزارش شده از سوي اين شرکت مشخص شد که قيمت سيمان کشور بايد چيزي در حدود 14 تا 22 درصد افزايش يابد، اما به علت تعهد اخلاقي انجمن صنفي کارفرمايان سيمان کشور و درخواست مستقيم وزارت خانه صنعت، معدن و تجارت مبني بر تامل اين انجمن به افزايش قيمت سيمان به دليل موفقيت دولت در اجراي فاز دوم هدفمندسازي يارانهها قيمت سيمان کشور به مدت مشابه خود در سال 92 تنزل يافت.
دبير صنفي انجمن کارفرمايان سيمان کشور خاطر نشان کرد: انتظار صنعت سيمان کشور از دولت يازدهم اين است که اکنون که انجمن صنفي سيمان با مايه گذاشتن از حيثيت خود به همراهي با سياستهاي اقتصادي دولت پرداخته است از ابتداي تير ماه زمينه افزايش اصولي و کارشناسي شده قيمت سيمان را فراهم کند، چرا که در غير اين صورت صنعت سيمان کشور از پا خواهد افتاد.
شيخان به قدمت 20ساله عمر انجمن صنفي سيمان کشور اشاره کرد و گفت: هدف از تشکيل اين صنف همبستگي ميان صنعتگران و مقامات دولتي بوده است تا از اين طريق نيازهاي بخش توليد برطرف شود .
وي افزود: از مجموع توليد 70 ميليون تن توليد سالانه سيمان کشور 55 ميليون تن به مصرف داخل ميرسد و تنها 8800 ميليون تن به خارج صادر ميشود و امروز در کشور شاهد اين هستيم که کالايي که با حجم انبوه در کشور توليد ميشود بيش از صادرات در داخل مصرف ميشود و اين چندان مساله جالبي نيست.
کاهش مصرف سيمان در کشور
دبير صنفي انجمن کارفرمايان سيمان کشور به آمار 55 ميليون تن مصرف سالانه داخل کشور اشاره و تصريح کرد: با رصد مصرف سرانه سيمان در کشور در مييابيم که مصرف سيمان در کشور نيز کاهش يافته است به طوري که اين ميزان طي چند سال گذشته از 756 کيلوگرم به 730 کيلوگرم کاهش يافته، اين در حالي است که کارخانههاي توليد سيمان کشور ظرفيت افزايش ميزان توليد و رساندن توليد سالانه کشور به 80 ميليون تن را نيز دارند.
وي با تاکيد بر اينکه سرانه مصرف سيمان کشور بايد به رقم 1100 تا 1200 کيلوگرم برسد، خاطر نشان کرد: اکنون در کشور پروژههاي نيمه تمام 80-60 درصدي وجود دارد که تنها به دليل کمبود سيمان و فرآوردههاي مرتبط با آن نيمه کاره رها شدهاند، اما ديگر انگيزهاي براي صنعتگر بخش سيمان نمانده است که به توسعه کارخانه خود اقدام کند يا با وجود داشتن سرمايه به احداث کارخانه ديگري اقدام کند، چرا که سرمايهگذار داخلي و خارجي به دنبال سودآوري زود بازده است، به عنوان مثال براي يک کارخانه يک ميليارد تني 400 هزار دلار سرمايه مورد نياز است.
دبير صنفي انجمن کارفرمايان سيمان کشور گفت: کدام مسؤل عاقلي سيمان مرغوب و با صرفه اقتصادي بالاي توليد داخل را رها ميکند و براي ساختن سازههاي عمراني سطح شهر از فولاد و آهن وارداتي، پر هزينه و بيکيفيت خارجي استفاده مي کند؟ کدام مسؤل راه و شهر سازي کاربردهاي بالاي روکشهاي بتني که ميتواند در جادههاي شهري و بين شهري مورد استفاده قرار گيرد و بيش از 30 سال کارآيي دارند را رها ميکند و با قير گران قيمت جادههايي ميسازد که بيش از هفت سال کارآيي ندارند؟
تنظيم بازار بدون توجه به قيمت داخل امکان پذير نيست
وي به تفاهم نامه انجمن صنفي کارفرمايان سيمان کشور با وزارت صنعت، معدن و تجارت در ارديبهشت سال 92 اشاره کرد و افزود: صادرات و تنظيم بازار بدون توجه به قيمتهاي بازار داخلي امکان پذير نيست، زماني که يک تاجر سيمان خارجي وارد کشور ميشود و در مقابل قيمت 100 دلاري پيشنهادي يک صنعتگر براي فروش سيمان خود قرار ميگيرد به صورت علني اين موضوع را مطرح ميکند که شما تاجران سيمان ايران که در داخل کشور خود سيمان را 20 دلار مبادله ميکنيد چگونه انتظار فروش همين کالا را به پنج برابر قيمت به من داريد؟
دبير صنفي انجمن کارفرمايان سيمان کشور تصريح کرد: صادرات بي رويه و رقابت منفي بازار داخلي از جمله عواملي است که باعث نامتناسب شدن قيمت سيمان و کلينکر کشور شده است و انجمن صنفي کارفرمايان بايد در اقدامي حساب شده و هدفمند قيمتهاي بازار را تحت کنترل خود درآورد.