
گروه اخبار ايران: رييس جمهوري در مراسم رونمايي از 349 اثر تاريخي - فرهنگي بازگردانده شده از بلژيک ، آثار و ميراث فرهنگي را چراغي براي معرفي گذشتههاي دور يک ملت دانست و گفت: برگزاري نمايشگاههايي که آثار تمدني ملت ايران را به نمايش ميگذارد، ميتواند بسياري از ايرانهراسيها را رفع کند.
حجتالاسلام والمسلمين دکتر حسن روحاني روز گذشتهدر موزه ملي ايران اظهارداشت: اين آثار تاريخ امروز ما را به گذشته دور متصل ميکند و بيانگر نحوه زندگي و تمدن بزرگ ايران است که معرفي آن بسيار اهميت دارد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني دولت ، رييس جمهوري با قدرداني از دستاندرکاران سازمان ميراث فرهنگي و معاونت حقوقي رياست جمهوري در بازگرداندن اشياء تاريخي به کشور، گفت: اين اشياء و آثار يک مجموعه تاريخي مجسم است و بخش عمده تاريخ ما را به خوبي معرفي ميکند، زيرا تاريخ را ميتوان از روي اشياء نيز مطالعه کرد.
دکتر روحاني گفت: اين اشياء نشان ميدهد که چند هزار سال پيش ملت ايران چه تمدن بزرگي داشته، چگونه زندگي ميکرده و يا براي دفاع از خود از چه ابزاري استفاده ميکرده است و ما هر چه بتوانيم در سطح وسيعتر ميراث فرهنگي کشور را به جهان معرفي کنيم، افکار عمومي بهتر متوجه ميشوند که ملت ايران از گذشته چه جايگاهي داشته و امروز نيز بايد در چه جايگاهي قرار بگيرد.
رييس جمهوري با تأکيد بر اينکه اين آثار بايد در معرض ديد نسل جوان کشور نيز قرار بگيرد، گفت: آثار بجا مانده از پيشينيان ما راه را به ما نشان ميدهد که براي آينده بايد چه برنامهاي داشته باشيم و چگونه از تجربه گذشته استفاده کنيم.
دکتر روحاني تصريح کرد: اين اموال که از نظر کيفيت و کميت قابل توجه است، ذيقيمت بوده و اکنون که به کشور بازگردانده شده اند ، نشانه اراده ملت، مسئولين و توانمندي بخش حقوقي کشور در احقاق حقوق ملت ايران است.
رييس جمهوري با قدرداني از تلاش همه دستاندرکاران اين رخداد مهم ، افزود: به ملت ايران تبريک ميگويم که فرزندان آنها توانستند آثار ارزشمند را به کشور بازگردانند.
مسعود سلطانيفر معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري، با اشاره به تلاشهاي حقوقي انجام شده و پيگيريهاي مستمر که بيش از سه دهه براي استرداد 349 شي تاريخي به کشور انجام شده، گفت: استرداد اين اموال و آثار پيروزي بزرگ حقوقي و سياسي است.
وي با اشاره به وجود 228 شي تاريخي از مجموعه تاريخي خوروين در موزه ملي ايران و اضافه شدن 349 شئي تاريخي ديگر به اين آثار، گفت: اين گنجينه که معرف نحوه زندگي ايرانيان در هزارههاي پيش است به شکل کامل در معرض ديد، قرار گرفته است.
349 اثر تاريخي از محوطه باستاني خوروين در استان البرز در منطقه ساوجبلاق توسط يکي از اتباع فرانسه جمعآوري و به کشور بلژيک منتقل شده بود که با طرح دعوي در مجامع حقوقي بلژيک از سوي دولت ايران سرانجام در تاريخ چهارم ديماه 1393 به کشور بازگردانده شدند.
اين اشياء متعلق به 2800 تا 3200 سال پيش ميباشد و بيانگر هنر ايران در دوره مادها و هخامنشيان بوده است.
-
دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
-
افزودن دیدگاه