مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز عنوان کرد:

پیشتازی در مسیر توسعه علی‌رغم چالش‌های متعدد

مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز گفت: مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز علی‌رغم تمامی چالش‌ها و محدودیت‌هایی که تا به امروز با آن‌ها مواجه بوده، همچنان روند توسعه‌ای خود را حفظ کرده است و این روند هیچ‌گاه در مجموعه متوقف نخواهد شد. ما ذهنیت خود را همواره بر توسعه همه‌جانبه متمرکز کرده‌ایم و به دنبال تکمیل زنجیره ارزش در این مجتمع عظیم فولادی در سال‌های پیش رو هستیم.

شناسه خبر: 176191
پیشتازی در مسیر توسعه علی‌رغم چالش‌های متعدد

 محسن مصطفی‌پور که در حاشیه بیست و ششمین سمپوزیوم و نمایشگاه بین‌المللی فولاد کیش در غرفه مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز انجام شد، بیان کرد: تولیدکنندگان فولاد کشور و در یک نگاه جامع‌تر، فعالان بخش معدن و صنایع معدنی این روزها در مظلومیتی به سر می‌برند که ناشی از عدم اشراف دیگران بر وظایف خود بوده است. در سالیان گذشته، برنامه‌ریزی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های کلانی در داخل کشور جهت تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در افق ۱۴۰۴ صورت گرفت و علی‌رغم تمامی چالش‌ها و سرعت‌گیرهای داخلی و خارجی، تولیدکنندگان فولاد تمام تلاش خود را جهت تحقق چشم‌انداز فوق به کار گرفتند. با این وجود، متاسفانه بعضی افراد و بخش‌هایی که مکلف بودند مسیر دسترسی به تولید ۵۵ میلیون تن فولاد را هموار کنند و مطابق با سند چشم‌انداز اقدامات لازم را انجام دهند، نسبت به انجام وظایف خود کوتاهی کردند و پای‌بند به آنچه مطرح کرده بودند، باقی نماندند. بر همین اساس اکنون با عدم توازن در بخش‌های مختلف صنعت استراتژیک فولاد مواجه هستیم که عملکرد فولادسازان کشور را تحت‌الشعاع قرار داده است.

صنعت فولاد در گیرودار چالش‌های فراوان

وی تصریح کرد: معتقدیم افرادی که امروز سوددهی بخش معدن و صنایع معدنی را بهانه‌ای برای تاخت و تاز قرار داده و روند توسعه‌ای حاکم را مورد هجمه‌ها و کم‌لطفی‌های خود قرار داده‌اند، باید این روند را متوقف کرده و با تمرکز بر کلیه امور انجام نشده‌ای که باید توسط سایرین انجام می‌شد، آسیب‌های وارد شده بر صنعت فولاد کشور از جانب‌ آن‌ها را بررسی کنند. در حال حاضر ناترازی انرژی به ویژه برق، به محرزترین چالش موجود در صنعت فولاد کشور تبدیل شده و میزان تولید فولاد طی ماه‌هایی از سال را به شدت کاهش داده است. با این وجود، شرکت‌های فولادی خود دست به کار شده‌اند و با احداث نیروگاه‌های برق، به دنبال تامین برق مورد نیاز هستند. اگرچه امروز تامین گاز این نیروگاه‌ها نیز به یک چالش برای فولادسازان تبدیل شده که این مسئله برگرفته از همان عدم اجرای تعهدات پیشین بوده است.

مدیرعامل مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر شرکت‌های بزرگ فولادی با کمبود خوراک مواجهند، افزود: انتظار می‌رفت که در سالیان گذشته با ایجاد انگیزه جهت سرمایه‌گذاری‌، در ابتدای زنجیره فولاد نیز توسعه‌هایی حاصل شود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد و امروز شاهد عدم توازن روند توسعه در حوزه فولاد با روند توسعه در بخش معدن هستیم. در ادامه اگر بخواهیم با همین رویه حرکت کنیم، بدون شک این عدم توازن مشکلات بزرگی را برای کارخانه‌های فولادی ایجاد خواهد کرد. در حال حاضر میزان تولید و مصرف فولاد کشور نیز هم‌‎خوانی ندارد و اساسا قرار نیست که هر میزان فولاد در داخل تولید شد، به همان میزان نیز مصرف شود. در واقع بخشی از فولاد تولید شده باید روانه بازارهای صادراتی و بین‌المللی شده و منجر به درآمدهای ارزی و خرید تجهیزات و تکنولوژی‌های جدید در کارخانه‌های فولادی شود.

مصطفی‌پور در همین راستا عنوان کرد: با این وجود، متاسفانه شاهد آن هستیم که با اعمال دستورالعمل‌ها و بخشنامه‌های متعدد و متناقض همچون وضع عوارض صادراتی از یک سو و عدم نرخ واقعی ارز از سوی دیگر، در تولید محصول جهت فروش چه در بازار داخلی و چه بین‌المللی با مشکلاتی مواجه شده‌ایم. برای مثال با بررسی بازار فولاد کشور طی هفت ماهه ۱۴۰۳، می‌توان دریافت که میزان تولید آهن اسفنجی، مازاد بر نیاز داخل بوده است. در چنین شرایطی، چرا تولیدکنندگان این محصول باید به دلیل وضع عوارض صادراتی که با هیچ منطق درست و کارشناسانه‌ای نیز مطابقت ندارد، محروم از حضور در بازارهای خارجی و بین‌المللی شوند؟ در این بین، رفع تعهد ارزی نیز مهر تاییدی بر افت چشمگیر صادرات فولاد کشور بوده و لزوم عرضه ارز حاصل از صادرات بر اساس نرخ ارز نیمایی، تولید محصول جهت فروش در بازارهای صادراتی را توجیه‌ناپذیر و غیراقتصادی کرده است.

توسعه توقف‌ناپذیر در فولاد غدیر نی‌ریز

وی با بیان اینکه امروزه صنعت فولاد به عاملی جهت توسعه‌یافتگی جوامع مختلف و نیز اصالت تمامی صنایع تبدیل شده است و از این رو اگر ما به دنبال پیشروی در مسیر توسعه و افزایش بهره‌وری صنایع معدنی به ویژه فولاد هستیم، باید موانع و محدودیت‌هایی که پیش‌تر به آن‌ها اشاره شد را هرچه سریع‌تر رفع کنیم، خاطرنشان کرد: مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز علی‌رغم تمامی چالش‌ها و محدودیت‌هایی که با آن مواجه بوده، همچنان روند توسعه‌ای خود را حفظ کرده است و این روند هیچ‌گاه در مجموعه ما متوقف نخواهد شد. در همین راستا، ما موفق شدیم مهم‌ترین طرح توسعه‌ای مجتمع که احداث کارخانه فولادسازی بود را به بهره‌برداری برسانیم. اگرچه به دلیل قطعی گسترده برق در تابستان سال جاری، به ناچار تولید شمش فولادی را متوقف کردیم و در ادامه با کاهش محدودیت‌ها مجددا وارد فاز تولید شدیم؛ اگرچه در ابتدای فصل پاییز و برخلاف انتظار، با ابلاغ محدودیت گاز صنایع در ماه‌های پیش رو مواجه شدیم که امیدواریم با تلاش‌های صورت گرفته، بتوانیم این محدودیت را کاهش دهیم تا ناچار به توقف تولید نشویم. در خصوص پروژه احداث کارخانه گندله‌سازی نیز سرعت خود را افزایش داده‌ایم و در حال اتجام اقدامات لازم جهت تامین تجهیزات خارجی که مدت‌ها عملیات اجرایی پروژه را به تعویق انداخته بود، هستیم. انتقال آب خلیج فارس به مجتمع فولاد غدیر نی‌ریز به پایان رسیده است و آب مورد نیاز مجتمع از این طریق تامین می‌شود.

وی در پایان با تاکید بر اینکه ورود به حوزه معادن و تملک معدن خشومی با مشارکت سازمان انرژی اتمی، از دیگر اقدامات موثر ما برای حفظ پایداری تولید و ورود به بخش بالادستی زنجیره بوده است، یادآور شد: در این راستا، مطالعات اولیه و کارشناسانه و همچنین بررسی‌های ژئوفیزیک زمینی و هوایی که نویدبخش وجود ذخیره‌ای قابل اتکا است را انجام داده‌ایم و اکنون در حال انجام فعالیت‌های اکتشافی و حفاری با هدف تامین خوراک مجتمع هستیم. با توجه به برنامه‌ریزی‌های انجام‌ شده، پیش‌بینی می‌کنیم که تا پایان سال جاری، استخراج ماده معدنی و بهره‌برداری از این محدوده معدنی عملیاتی شود. لازم به ذکر است که مجرد این مهم، احداث کارخانه کنسانتره‌سازی را آغاز خواهیم کرد و امیدواریم با همکاری متقابل و دوسویه ارکان و سازمان‌های ذی‌ربط در راستای رفع موانع موجود، بتوانیم با قدرت به مسیر توسعه‌ای که در مجتمع فولاد غدیر  نی‌ریز در حال سپری شدن است، طی سالیان پیش رو دامه دهیم و نقش موثر خود را جهت تحقق اقتصادی پویا و اشتغال‌ پایدار ایفا کنیم./فلزات آنلاین

ارسال نظر