جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 64788 18:39 1396/04/26
پایان امیدها برای رفع فیلتر تماس صوتی تلگرام

پایان امیدها برای رفع فیلتر تماس صوتی تلگرام

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
پایان امیدها برای رفع فیلتر تماس صوتی تلگرام

پایان امیدها برای رفع فیلتر تماس صوتی تلگرام

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

واعظی: جلوی ورشکستگی اپراتورهای داخلی را گرفتیم

گروه امورزیربنایی-قابلیت تماس صوتی تلگرام از اواسط فروردین‌ماه برای برخی کاربران اروپایی برقرار شده و قرار بود پس از چند روز برای کاربرهای دیگر کشورها فعال شود، ظاهرا این خدمات در اختیار کاربران ایرانی نیز قرار گرفت اما کاربران اعلام کردند که در دسترسی به آن با محدودیتهایی مواجه شدند. این سرویس، اواخر فرودین ماه به صورت رسمی برای کاربران ایرانی فعال و عرضه شد اما فقط ۴ روز دوام آورد و پس از آن از سوی سه اپراتور موبایل ایران یعنی همراه اول، ایرانسل و رایتل دچار فیلترینگ شده است. پاولدورف موسس تلگرام هم در توییتر خود اعلام کرد که این قابلیت برای کاربران ایرانی فعال شده اما به نظر می‌رسد محدودیت‌هایی از طرف ارائه‌دهندگان اینترنتی برای تماس صوتی تلگرام اعمال شده است. وزیر ارتباطات نیز در این خصوص گفته بود: ما همواره به دنبال این بودیم تصمیمی بگیریم که هم مردم راضی باشند و هم اپراتورها. البته اگر اپراتوری تشخیص دهد به دلایل اقتصادی و نه سیاسی این تماس صوتی را ارایه نمی دهند مختار است و ما نمی توانیم اجبار کنیم. محمود واعظی روز گذشته در حاشیه مراسم افتتاح پروژه های شرکت مخابرات ایران در آستانه راه اندازی فاز سوم شبکه ملی اطلاعات در جمع خبرنگاران در مورد آخرین وضعیت تصمیم برای توقف فروش اینترنت حجمی و ارائه اینترنت پرسرعت گفت: بحث مفصلی در این زمینه صورت گرفته است و شبهه ای که هم اکنون وجود دارد این است که در صورتی که اینترنت کاملا نامحدود شود، تقاضا برای آن زیاد شده و فعالیت زیاد ممکن است باعث شو ظرفیت شبکه انتقال کشور پاسخگوی این حجم تقاضا نباشد. بر این اساس ممکن است نیاز به توسعه در حوزه شبکه انتقال زیرساخت داشته باشیم. بر اساس گزارش های منتشر شده خبرگزاریها، وزیر ارتباطات گفت: در این زمینه جلسه ای توسط مدیرعامل شرکت زیرساخت  و مدیرعامل شرکت مخابرات ایران انجام شده و قرار است نتیجه برنامه ریزی صورت گرفته توسط این دو شرکت هفته آینده به ما اعلام شود تا بتوانیم بر اساس آن تصمیم نهایی را اتخاذ کنیم. وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا برنامه ای برای رفع فیلتر تماس صوتی تلگرام وجود دارد، گفت: خیر برنامه ای نداریم. واعظی توضیح داد: چرا اصرار دارید سرویسی برای شرکت های خارجی ایجاد کنیم در حالی که مخابرات و اپراتورهای موبایل می توانند این سرویس را ارائه دهند. قرار نیست این شرکت ها ورشکسته شوند.

خدمات پرداخت در شبکه های اجتماعی خارجی ممنوع

واعظی در مورد خدمات پرداخت و تبلیغات در شبکه های اجتماعی خارجی همچون تلگرام گفت: طبق مصوبات قانونی هر گونه خدمات پرداخت و تبلیغات در شبکه های اجتماعی خارجی ممنوع است و این تصمیم در راستای حمایت از شبکه های اجتماعی داخلی گرفته شده است. وی افزود: در مقابل به شبکه های اجتماعی داخلی این فرصت را داده ایم که اگر سه میلیون کاربر داشته باشند، امتیاز تبلیغات دارند و در صورتی که پنج میلیون کاربر داشته باشند، امتیاز پرداخت به آنها خواهیم داد. وزیر ارتباطات ادامه داد: هدف نهایی این است که تمامی فعل و انفعلات مالی و تبلیغاتی در بستر موبایل از طریق شبکه های اجتماعی داخلی باشند و کوچکترین امتیازی به شبکه های اجتماعی خارجی نمی دهیم. به گفته واعظی در دنیا نیز شبکه های اجتماعی توسط دولت ها راه اندازی نمی شود بلکه با حمایت دولت و از طرق بخش خصوصی، دانشگاه ها و شرکت های دانش بنیان ها گرفته و اقتصادی می شود.

بسته‌های اینترنت برای مردم اقتصادی می‌شود

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه اولویت کشور، تحقق شبکه ملی اطلاعات است، اضافه کرد: این‌طور نیست که بگوییم این شبکه در یک سال به اتمام می‌رسد، بلکه ایده‌ها، نوآوری و تولید محتوا در این شبکه ادامه دارد و شبکه ملی اطلاعات همیشه در حال تکمیل خواهد بود. واعظی با اشاره به اینکه برخی بررسی‌ها نشان می‌دهد ظرف یک سال گذشته ترافیک محتوای داخلی حتی تا ۲۰ برابر نیز رشد داشته است، گفت: مخابرات و اپراتورها باید بسته‌های ارائه خدمات در بستر شبکه ملی اطلاعات را به گونه‌ای تعریف کنند که قیمت آن برای مردم اقتصادی باشد. وی با تأکید بر اینکه نباید به گونه‌ای باشد که هزینه خدمات IT از سبد خانوار حذف شود، گفت: بسته‌های اینترنت را باید طوری تعریف کنیم که برای مردم استفاده از آن اقتصادی شود. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خطاب به مسئولان مخابرات و اپراتورهای تلفن همراه تصریح کرد: ممکن است این اقدام در کوتاه مدت باعث کاهش درآمد برای شما شود اما در صورتی که مردم از این خدمات استفاده کنند، به طور قطع با افزایش درآمد در دراز مدت همراه خواهید بود. واعظی از مخابرات و اپراتورهای موبایل خواست با یک نوآوری و تعریف بسته‌های مختلف اینترنت، مجموعه متنوع از بسته‌های مختلف اینترنت را به صورت تلفیقی از صوت و دیتا برای مردم تعریف کنند. وی گفت: در مورد تعرفه‌های تلفن و اینترنت نباید کاری کنیم که به مردم فشار بیاید، بلکه معتقدیم که مخابرات می‌تواند با ارائه بسته‌های متنوع در این بازار بزرگ از خدمات خود سود هم برده و برای توسعه آینده سرمایه‌گذاری کند. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص حمایت دولت از شرکت مخابرات ایران نیز گفت: ما حاضریم هر کاری برای توسعه مخابرات انجام دهیم و به عنوان سهامدار این شرکت، قول حمایت برای سرمایه‌گذاری در این بخش می‌دهیم.

انتشار ۱۲۶ سرویس عمومی مخابرات برای مردم

مدیرعامل شرکت مخابرات در این مراسم گفت: ما در بخش تولید و توزیع ترافیک داخلی به سراغ تولید محتوای داخلی رفتیم و امروز ۱۲۶ سرویس از مخابرات به صورت عمومی برای مردم منتشر شده است. سرائیان گفت:‌ ما در سال ۹۵ ، ۸۲ پروژه ورودی داشتیم که یکی از مهمترین این پروژه‌های توسعه پهن باند و زیرساخت شبکه فیبرنوری بود که با همکاری همراه اول به جایگاه مناسبی رسیده است.


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |