جمعه 07 اردیبهشت، 1403

کدخبر: 65659 18:48 1396/05/07
فاصله ۱۴ هزار کیلومتری توسعه ریلی با سندچشم انداز

فاصله ۱۴ هزار کیلومتری توسعه ریلی با سندچشم انداز

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی
فاصله ۱۴ هزار کیلومتری توسعه ریلی با سندچشم انداز

فاصله ۱۴ هزار کیلومتری توسعه ریلی با سندچشم انداز

دسته‌بندی: بدون دسته‌بندی

دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی مطرح کرد

مهدی زاهدی-دبیرانجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی با بیان اینکه در حال حاضر متوسط سن ناوگان مسافری ریلی کشور ۳۵سال است، گفت: طبق سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ باید تا آن زمان ۲۵هزار کیلومتر خط ‌آهن داشته باشیم در حالی که فعلاً ۱۱هزار کیلومتر خط داریم و از این سند عقب هستیم. به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، مجید بابایی روزشنبه درنشست نخستین گردهمایی ایده‌های نوین در بخش ریلی مسافری، بیان کرد: در راستای مدرن‌سازی بخش ریلی مسافری تلاش کرده‌ایم نخستین گردهمایی ایده‌های نوین در این بخش، روز۲۵ مهر‌ماه امسال در شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار شود. دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی به مزایای حمل‌ونقل ریلی در کاهش مصرف سوخت، ایمنی و کاهش تولید آلاینده زیست محیطی اشاره کرد و گفت: متأسفانه توسعه ریلی در بخش زیرساخت محقق نشد و در این حوزه عقب هستیم. بابایی گفت: همچنین طبق برنامه ششم باید راه‌آهن تا پایان سال برنامه ششم ۱۰۰ میلیون تن بار و ۴۰ میلیون مسافر جابه‌جا کند. دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی تأکید کرد: ایجاد نهاد تنظیم مقررات ریلی به عنوان رگولاتور ریلی ضروری است تا تحت عنوان نهاد سوم رابط دولت و بخش خصوصی باشد. بابایی به ضرورت توسعه سرمایه‌گذاری در حوزه ریلی اشاره کرد و گفت: عمر ناوگان مسافری ریلی بالا است و برای نوسازی نیازمند سرمایه‌گذاری و همچنین بسته‌های حمایتی در رفع موانع نوسازی از سوی دولت است. وی متوسط سن ناوگان مسافری ریلی را ۳۵ سال عنوان کرد و گفت: برای نوسازی ناوگان نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم که در بخش مسافری این سرمایه‌گذاری سنگین و دیربازده است مثلاً یک رام‌ قطار با ۱۱ واگن و لوکوموتیو حدود ۵۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری می‌طلبد که با نرخ‌های کنونی بلیت این رقم توجیه اقتصادی ندارد مگر آنکه دولت حمایت کند.

یک رام قطار ۵۰ میلیارد تومان!

دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی افزود: فرصت ارائه ایده‌ها در این حوزه تا ۱۱ شهریورماه امسال تعیین شده است. ‌ایده‌پردازان می‌توانند با مراجعه به سایت انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی طرح‌‌ها و ایده‌های خود را در این باره ارائه دهند، این طرح‌ها داوری می‌شود و پس از انتخاب ۶ طرح به عنوان بهترین، قدردانی مالی از ۵۰ میلیون ریال تا ۱۵ میلیون ریال خواهیم داشت. وی گفت: این ایده‌ها در ۶ محور ارائه کیفی خدمات سفر، ارتباط با مشتریان، راهکار افزایش درآمد، فناوری مورد استفاده در درآمد، شیوه‌های فروش بلیت و محصولات جدید حوزه مسافری است. دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی برخی از اهداف این گردهمایی را جذب بهترین ایده‌ها در فضای کسب و کار مسافری ریلی و توجه بیشتر به نوآوری در این بخش عنوان کرد. بابایی گفت: در انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی شرکت‌های باری و مسافر عضو هستند و تعامل مناسبی با حاکمیت برقرار است. دبیر انجمن صنفی شرکت‌های حمل‌ونقل ریلی ادامه داد: بخش مسافری ریلی در جامعه مورد توجه مردم است ضمن آنکه دولت هم توجه خاص به آن دارد.

تنها ۲ قطار در ایران ۵ ستاره هستند

مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت بر خدمات مسافری راه‌آهن هم در این نشست با بیان اینکه تا نوروز ۹۷ شرکت‌های ریلی مسافری رتبه‌بندی می‌شوند گفت: در حال حاضر دو قطار فدک و زندگی رجاء در ایران ۵ ستاره هستند. علی کاظمی‌منش با بیان این که در چهارماه اول سال جاری شاهد افزایش کیفیت خدمات به مسافران در بخش ریلی بوده‌ایم اظهار داشت: از ابتدای سال تاکنون ۷۱ واگن مسافری بازسازی و نوسازی شده‌اند که تا رضایت مردم از جابجایی از طریق راه‌آهن افزایش یابد. وی همچنین از راه‌اندازی ۵ قطار گردشگری در مناطق مختلف کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر قطار گردشگردی تهران- سوادکوه فعال است و برنامه داریم قطار گردشگری آذربایجان، کرمان، بندرعباس، خوزستان و لرستان هم در آینده نزدیک راه‌اندازی شود. کاظمی‌منش تاکید کرد: راه‌اندازی قطارهای گردشگری توسط بخش خصوصی و حمایت دولت در راه‌آهن جمهوری اسلامی انجام می‌شود. مدیرکل برنامه‌ریزی و نظارت بر خدمات مسافری راه‌آهن همچنین از ورود بیست و یکمین قطار گردشگری خارجی تا پایان شهریورماه به کشورمان خبر داد و گفت: تا پایان سال سه قطار گردشگری خارجی دیگر هم از مرز سرخس وارد کشور می‌شود. به این ترتیب در پایان امسال ۲۶ قطار گردشگری وارد کشورمان شده است. وی همچنین با اشاره به رتبه‌بندی شرکت‌های قطارهای مسافری اظهار داشت: اقدامات رتبه‌بندی شرکت‌ها دو ماه است که شروع شده و برای انجام این ماموریت از مشاوران خبره استفاده کرده‌ایم. قرار بر این است که بعد از نظارت و تهیه بانک جامع آماری از قطارهای مسافری طرح رتبه‌بندی به تصویب برسد. کاظمی‌منش افزود: قرار بر این است که تا نوروز ۹۷ قطارهای مسافربری کشور رتبه‌بندی شده باشند. وی همچنین در پاسخ به سوال ایلنا مبنی بر اینکه آیا قطارهای ۵ ستاره مورد تایید راه‌آ‌هن هستند گفت: طبق مصوبه راه‌آهن شرکت‌های حمل و نقل ریلی از راه‌آهن درخواست می‌کنند تا با تایید راه‌آهن قطار مورد نظر عنوان ۵ ستاره را بگیرد. وی افزود: آیتم‌های متعددی برای ۵ ستاره شدن قطارها در نظر داریم که براساس آنها رتبه‌بندی انجام می‌شود و در حال حاضر تنها دو شرکت رجاء و فدک دو  قطار ۵ ستاره دارند که این قطارهای ۵ ستاره در مسیر تهران – مشهد، قم- مشهد و تهران- شیراز در حال فعالیت هستند. امیدواریم مسیر فعالیت‌ این قطارها به سایر استان‌ها هم برسد.  


  • دیدگاهی برای این نوشته ثبت نشده است.
  • افزودن دیدگاه


JahanEghtesadNewsPaper

جستجو


  |