موازی کاری همچنان بزرگترین چالش استاندارد

شناسه خبر: 95234

سلسله همایش های بزرگداشت روز ملی استاندارد در سراسر کشور به پایان رسید

سیاست سازمان استاندارد از پایش های شدید پلیسی به سوی پیشرفت در زمینه کارهای تولیدی تغییر یافته است

گروه تولید-

از روز ۱۴ اکتبر که روز جهانی استاندارد نامیده شده است، علاوه بر همایش های بزرگ بین المللی و داخلیریال دراغلب شهرهای ایران نیز این روز تحت عنوان همایش روز استاندارد طی یک هفته برگزار می شود. به گزارش خبرنگار جهان اقتصاد، آخرین روزهفته گذشته نیز این همایش ها در چند شهر کشور برگزار و علاوه بر مدیران ارشد استاندارد، مدیران بخش های دولتی و خصوصی کشور در این همایش ها به ایراد سخن پرداختند. رئیس اتاق بازرگانی ایران که میهمان همایش روزملی استاندارد در مشهد بود به یکی از مهمترین تکات مربوط با حوزه استاندارد در ایران اشاره کرد و گفت: مرجع تشخیص استاندارد در کشور باید یگانه و یکسان باشد و فعالان اقتصادی نباید برای انجام امور در این زمینه به چند نهاد مراجعه و با پاسخ های گوناگون مواجه شوند.غلامحسن شافعی تاکید کرد: باید با هماهنگی و همگامی دراین زمینه موازی کاری رفع و تصمیم گیری در یک نقطه انجام شود. وی افزود: درسال های گذشته شاهد تغییر مثبت در رویکرد سازمان ملی استاندارد هستیم چرا که سیاست این نهاد از پایش های شدید پلیسی به سوی پیشرفت در زمینه کارهای تولیدی تغییر یافته است.وی گفت: زیستن در جهان مدرن سبب شده اسلوب شهرهای دنیا بویژه ایران از نظر معنا دگرگون شود.

لزوم استاندارد سازی مدیران

رئیس هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: استاندارد تنها به چند محصول مصرفی و خوراکی ختم نمی شود بلکه در همه رفتارهای بشر باید استاندارد سازی انجام شود. حسن حسینی افزود: باید به فکر استاندارد سازی افراد و مدیران برای کارهای اجرایی باشیم تا با مدیران غیر اجرایی و فاقد تخصص لازم در بخش های اجرایی مواجه نشویم.این فعال بخش صنعت اظهار کرد: آسیب های محیط زیستی صنایع و بحران آب در ایران نشان می دهد مدیران اجرایی استاندارد در کشور نداریم. وی با بیان اینکه تولید در کشور گران است، گفت: بخشی از این گرانی مربوط به تعرفه و مالیات و دریافتی های مختلف دستگاه های دولتی است و امسال نیز شاهد افزایش تعرفه های استاندارد هستیم که با توجه به نامگذاری امسال به سال تولید و اشتغال انتظار می رفت تعرفه استاندارد کاهش یابد.

دستهای پشت پرده در ماجرای رد استاداردهای ایران درعراق

رئیس سازمان ملی استاندارد ایران هم که در همایش مشابهی در شهرکرد حضور داشت گفت: استانداردهای ایران به طور کامل منطبق با استاندارد جهانی است. نیره پیروزبخت درحاشیه این همایش به ایرنا گفت: استانداردهای ایران منطبق بر استانداردهای جهانی است اما این که چرا در برخی کشورها نظیر عراق به تازگی این استانداردها مورد قبول نیست، ناشی از منفعت طلبی برخی شرکت های خارجی است که با این کشور وارد توافق شده اند. وی اظهار کرد: عراقی ها با برخی شرکت و کشورهایی وارد معامله شده که تنظیم قوانین و مقررات استاندارد سازی آنها به سمت و سوی افزایش صادرات کشور خودشان است. پیروزبخت با بیان اینکه صادرات بسیاری از واحدهای تولیدی بویژه در چهارمحال و بختیاری به واردات عراق وابسته است، بیان کرد: سازمان ملی استاندارد با این کشور وارد مذاکره شده و در حال پیگیری برای حل این مشکل است. وی درباره واردات بی کیفیت برخی کالاها از جمله تجهیزات و قطعات خودرویی با توجه به اینکه جلوگیری از ورود این محصول ها یکی از دغدغه های سازمان ملی استاندارد است، اظهار کرد: در پنج سال گذشته از ۶ هزار تعرفه گمرکی کشور، یک هزار و ۷۰۰ تعرفه را مشمول استاندارد اجباری کرده ایم، به گونه ای که واردات هر محصولی که زیرمجموعه این تعرفه ها قرار گیرد، تحت کنترل سازمان استاندارد وارد کشور می شود.

موافقت مجمع جهانی IAF برای پذیرش گواهینامه استاندارد ایران

رئیس سازمان ملی استاندارد البته در سخنرانی خود در همایش شهرکرد از موافقت مجمع جهانی اعتباردهی (IAF) برای پذیرش گواهینامه های صادره در حوزه مدیریت کیفیت، زیست محیطی، انرژی و ایمنی مواد غذایی خبر داد. پیروزبخت اظهار کرد: سازمان استاندارد ایران توانست پس از ۱۰ سال تلاش به یکی از مجامع جهانی اعتباردهی بپیوندد و موافقت نامه چند جانبه امضا کند. وی افزود: بر این اساس، موافقت نامه گواهینامه های صادره سازمان ملی استاندارد در چهار حوزه مدیریت کیفیت، زیست محیطی، انرژی و ایمنی مواد غذایی در ۷۰ کشور عضو این مجمع قابل ارایه و پذیرش است. پیروز بخت آسان سازی روند تجارت و پرهیز از دوباره کاری را از مزایای این اقدام برشمرد و بیان کرد: از این پس واحدهای تولیدی کشور برای تجارت محصول های خود نیازی به دریافت گواهینامه های کشور وارد کننده ندارند. پیروزبخت با اشاره به برخی اظهارنظرها و انتشار اطلاعاتی درباره غیر استاندارد بودن برخی مواد غذایی اظهار کرد: مسایل مطرح شده در فضای مجازی ناشی از جناح گیری های سیاسی و تزریق احساس نبود اعتماد در جامعه است و مردم باید بدانند که سازمان استاندارد به دور از هرگونه فعالیت های سیاسی، به دنبال افزایش سطح ایمنی و سلامت کالاها بویژه مواد غذایی است.

برای هوشمند کردن زندگی نیازمند استاندارد هستیم

رئیس مرکز ملی تائید صلاحیت استاندارد ایران هم که میهمان همایش استاندارد در استان فارس بود در سخنرانی خود تاکید کرد که برای هوشمند کردن زندگی نیازمند استاندارد در تمام ابعاد جامعه هستیم.خاکی‌فیروز گفت: اصل اساسی در هوشمندسازی زندگی، داشتن شهروندانی هوشمند است. خاکی‌فیروز همچنین با اشاره به اینکه با دیدن یک اشتباه یا کارمندی که خطاکار است، نمی‌توان تمام اقدامات یک سازمان را زیر سئوال برد، گفت: در جامعه‌ی ما افرادی هستند که کارشان را به درستی انجام نمی‌دهند اما باید قبول کنیم که افراد بیشماری‌ هم وجود دارند که وظایف خود را به شکل درست و دقیق انجام داده و مسئولیت‌پذیر هستند. رئیس مرکز ملی تائید صلاحیت استاندارد ایران تصریح کرد: اگر یک بازرس استاندارد در هر بخشی خارج از ضوابط کار کرده و وظایفش را به‌درستی انجام ندهد و ما مطلع شویم قطعا او را از کار کنار خواهیم گذاشت. خاکی‌فیروز همچنین با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری استاندارد، گفت: زمانی بود که هیچ کشوری امکان استفاده از تولیدات سایر کشورها را نداشت، کشورها نمی‌توانستند حتی خطوط ریلی خود را به دیگر کشورها متصل کنند. رئیس مرکز ملی تائید صلاحیت استاندارد ایران خاطرنشان کرد: اولین بار در سال ۱۹۴۶ با حضور ۲۵ کشور جهان قواعد یکسانی برای بهره‌مندی از تولیدات کشورها تدوین شد.

ارسال نظر
آخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار