محاسبه بهای تمام شده چالش تمام کسب و کارهای تولیدی
همه کسب و کارهای تولیدی دارای حسابهای زیادی هستند که باید به آنها رسیدگی شود. رسیدگی به این حسابها با استفاده از نرم افزارهای حسابرسی انجام میشود. این نرمافزارهاروز به روز پیشرفت میکنند و این پیشرفت در بهبود کیفیت کسب و کارها نیز بسیار تاثیر دارد. این نرمافزارها میتواند نرم افزار بهای تمام شده باشد و یا برای بخشهای دیگر حسابرسی استفاده شود. اینکه از چه نرمافزاری استفاده شود بستگی به برنامهریزی منابع سازمان (ERP)هر شرکتی دارد. درواقع محاسبه بهای تمام شده یکی از چالشهای اصلی برای کسب و کارها میباشد. در در ادامه با ما همراه باشید تا به تفصیل درباره اینکه ERP چیست و اطلاعاتی درباره نرم افزارهای مورد نظر توضیح دهیم.
ERP چیست
ERP همان برنامهریزی منابع انسانی است. درواقع این علم برای مدیریت منابع انسانی در یک تولیدی یا کسب و کار استفاده میشود و با کمک آن میتوان تا بخش زیادی چالشهای مربوط به محاسبه بهای تمام شده را حل کرد. ERP نوعی نرمافزار است که سعی میکند بخشهای مختلف یک سامان را یکپارچه کند و با هماهنگ کردن بخشهای مختلف یک کسب و کار از جمله بخش مالی، بخش حسابداری، مدیریت مشتریان و بخش منابع انسانی کار مدیریت آن کسب و کار را تسهیل کند.
از میان ویژگیهای ERP، فرایندگرا بودن آن مهمترین ویژگی محسوب میشود. درواقع کار اصلی برنامهریزی منابع انسانی یا ERP در یک تعریف کوتاه و ساده مرتب کردن تمام فرایندهای سازمان با یک نگرش فرایندی بهصورت یکپارچه و هماهنگ است. ERP به دو بخش داخلی و خارجی تقسیم می شود که هر کدام از این بخش ها کارایی خود را دارد اما معمولا نمونه های موفق خارجی کمتر در ایران دیده می شود و بنابراین اکثر تولیدی ها ترجیح می دهند از نمونه داخلی استفاده کنند.
مزایا ERP چیست
پس از پیاده کردن سیستم ERP اولین چیزی را که باید در کوتاه مدت انتظارش را داشته باشید،کاهش هزینه های عملیاتی است. منظور از هزینه های عملیاتی کنترل هزینه های انبار، هزینه های تولید، هزینه های عملیات مالی و حسابداری و نهایت کاهش هزینه های بازاریابی می باشد.
اما مهمترین مزیت این سیستم همانطور که بالاتر ذکر شد، هماهنگ کردن بخشهای مختلف سازمان با هم است. این امر کمک میکند مدیریت دسترسی راحتتری به تمام دادهها داشته باشد و بنابراین صرفهجویی زیادی در اتلاف وقت صورت گیرد، کارایی بالا رود و وقفه در کارهای اداری به حداقل خود برسد.
نرم افزار بهای تمام شده چیست
نرم افزار بهای تمام شده یکی از نرم افزارهای جدیدی است که شرکتها برای بهبود هزینه و وقت از آن استفاده میکنند. این نرم افزار در واقع یک نرم افزار مدیریتی بسیار کارآمد است که هم مدیران و هم حسابداران صنعتی میتوانند از آن استفاده کنند. مقدار مواد مصرفی، میزان تولید و ساعات انجام کار اطلاعاتی است که این نرم افزار میتواند در اختیار مدیران قرار دهید. مدیران نیز با استفاده از این اطلاعات دقیق می توانند بهترین تصمیم ها برای استفاده بهتر و کارآمدتر از وقت و هزینه اتخاذ کنند و سود تولیدی و کسب و کار خود را بالا ببرند. بهای تمام شده از اجزای زیر تشکیل میشود. یعنی درنرم واقع باید این اطلاعات به نرم افزار وارد شود تا محاسبه بهای تمام شده را انجام دهد:
- مواد اولیه که شامل مواد اولیه مستقیم و مواد اولیه غیر مستقیم میباشد.
- دستمزد که شامل حقوق و مزایای همه کارکنان میشود. دستمزد را نیز باید به دو قسمت دستمزد مستقیم و غیرمستقیم تقسیم کرد.
- هزینههای سربار که شامل هزینههایی است که در جریان تولید به تولیدکننده تحمیل میشود اما نمیتوان آن را بهصورت مستقیم محاسبه کرد.
حرف آخر
در دنیایی که روز به روز راهحلهایی کشف میشود تا از اتلافوقت در کسب و کارها جلوگیری شود تا مدیران بتوانند از این وقت برای پیشبرد بیشتر کارها استفاده کنند، محاسبه بهای تمام شده چالش بزرگی است زیرا نتایج دقیق آن میتواند نقش مهمی در برنامهریزی مدیران ایفا کند. به نظر میرسد امروزه استفاده از نرمافزارهای حسابررسی و مدیریت بهترین راه و انتخاب برای تولیدیها و کسب و کارهاست تا بتوانند هم نظارت کافی را روی کسب و کار خود و منایع انسانیشان داشته باشند و هم بتوانند تصمیمات مدیریتی کارآمدی برای تولیدی خود بگیرند تا با صرف کمترین وقت و هزینه بیشترین کارآیی را برایشان داشته باشد. سامیکس بهترین افزارهای داخلی را که در این زمینه وجود دارد ارائه میدهد تا تولیدیها و کسب و کارها بتوانند از آن برای بهبود شرایط خود استفاده کنند.